בפעם הקודמת הכנסנו את הילדים למערכת. נמשיך איתם גם השבוע. אגב, ‘ילדים’ זה מושג רחב… תופתעו לגלות שילד בכל גיל ישמח להצטרף להכנות המקדימות ולחגיגות עצמן…
מכינים ביום רביעי או חמישי בצק שמרים. נותנים לכל ילד להכין לחמניה אישית עם תוספות מעניינות. האושר הגדול לקבל בסעודה את הלחמניה שהוא הכין – אין שני לו.
בצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים
1 כף מלח
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס שמן.
500 מ”ל מים חמימים.
לשים את כל החומרים לבצק נעים למגע. את המים מוסיפים באיטיות לפי הצורך (כל סוג של קמח סופח כמות אחרת של מים. שימי לב שהבצק לא יבש מדי ולא דביק מדי).
תוספות מעניינות:
בצל מטוגן
תירס ופטריות
רוטב פיצה וזיתים
ירקות קלויים
ממרח שום
נקניקיה פרווה
ממרח חומוס ביתי.
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
נותנים לכל ילד חתיכת בצק, פותחים למלבן, ממלאים שורה מהמילוי וסוגרים לגליל.
מניחים את הלחמיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים שוב. מושחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים עד להשחמה.
מחממים על הפלטה.
משימת השבוע
השבוע הילדים עורכים את השולחן!
תני להם מגוון אביזרים, חבקים, מפיונים, פרחי פלסטיק, ראנרים. בקשי מהם לערוך את השולחן הכי יפה שאפשר. אל תצפי לתוצאות בטעמך אלא לחגיגה ולעניין סביב הנראות והכבוד של השולחן.
אם יש הרבה ילדים בעלי דעה, אפשר לעשות תורנות – כל שבוע ילד אחר. בסעודה כדאי להעצים אותו עם מחמאות על השולחן היפהפה והחגיגי שהכין. לבנות גדולות ניתן לתת באמצע השבוע ללכת לחנות מתאימה ולחפש אביזרים יפים שיהיו מיוחדים לסעודה שלישית כמו מפיות בצבע מסוים, ראנר או משהו יפה למרכז השולחן.
אם לסעודת הלילה אנחנו משקיעות זמן ותשומת לב לעריכה יפה – לסעודה שלישית מגיע כבוד זהה.