עלי_דפנה

טעים להכיר | עלי דפנה

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-עלי דפנה!
  1. עלי הצמח ער אציל שגדל כשיח או כעץ. העלים מאופיינים בארומה חזקה והם נוקשים, שבירים וצבעם ירוק כהה.
  2. השימוש במטבח הוא כדי להוסיף ארומה וטעם למאכלים כגון בשר, דגים, ירקות, חמוצים ורטבים.
  3. בגלל המרקם הפריך של העלים אי אפשר לאכול אותם ומוציאים אותם מהתבשיל בתום הבישול.
  4. לעלים יש גם סגולות רפואיות לא מעטות! החל ביכולת להקל או לרפא כאבי שרירים ומפרקים, בעיות בעיכול – טפילי מעיים, גזים, סילוק רעלים ועוד. לחזק את שריר הלב, לעודד צמיחת שיער. מרכיבים אנטי דלקתיים בצמח עוזרים בהקלה על כאבים ובריפוי פצעים.*
  5. חליטה מעלי הדפנה מעולה במיוחד לנשים, רק לא בתקופה של הריון או הנקה.  ניתן לחלוט את העלים במים רותחים ולשתות, או לקנות שמן אתרי ‘ער אציל’ שמופק מהם.
  6. קונים את העלים בחנות תבלינים ושומרים בקופסא סגורה במקרר. משתמשים בעלים ספורים בכל פעם וזורקים בסיום הבישול. אם מכינים ירקות חמוצים משאירים את העלים בנוזל ההשריה כל הזמן.
  7. שימו כמה עלים בנוזל הבישול של הבשר ותראו נפלאות.

אורז ארומטי בטעם מיוחד / המקור ממאיר אדוני

מצרכים:
כף שמן

2 כוסות אורז בסמטי שטוף ומושרה במים חצי שעה

2 כוסות מים 

מלח לפי הטעם 

4 גרגרי פלפל אנגלי

2-3 עלי דפנה

חצי בצל לא גדול

מחממים את הסיר, מוסיפים את האורז והשמן ומטגנים דקה-שתיים על אש גבוהה.

מוסיפים את הפלפל האנגלי והמלח ומטגנים עוד כמה שניות. 

מוסיפים את הבצל, המים ואז את עלי הדפנה, מערבבים ומכסים.

מרתיחים (רותח כמעט מיד כי הסיר חם מאוד) ומבשלים על להבה נמוכה 15-20 דקות, תלוי בעוצמת האש שלכם. ממליצה פשוט לבדוק אחרי רבע שעה אם כל המים נספגו.

מניחים סגור לעוד רבע שעה.

מוציאים את הבצל, הפלפל והעלים, מערבבים במזלג ומכסים לעוד חמש דקות.


* האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ומומלץ לבדוק עם רופא לפני השימוש.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-צ’ומה!

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר שישי.

No Responses

מתי מברכים ברכה ראשונה ומתי מכניסים לפה בלי לברך?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
עלי_דפנה

טעים להכיר | עלי דפנה

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-עלי דפנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה בין עשיו – כאן ועכשיו, ליעקב- אתנהלה לאיטי.

No Responses

החורף מגיע ואיתו הדכדוך, שמצטרף לדכדוך שכבר קיים אצל כולנו…

1

לפני שנתיים לחמניות מעשה יד וסלטים ומתבלים, ומה יהיה השנה? אי אפשר לחזור על אותו משלוח שנה שנייה ברצף.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

על מה מסופר בפרשה? הצצה מהירה על פרשת השבוע.

No Responses

לא דיאטת כאסח, אז מה כן? 4 עוגנים לחיים בריאים.

No Responses

והשבוע – אחריות, איך היא מתנהגת?

No Responses

העשרת האינטלגנציה היהודית, על מה מסופר בפרשת השבוע?

No Responses

הסדנה הגדולה לאיפור מושלם. פרק ראשון.

No Responses

מה מברכים על ‘מצה בריי’? ואיך מבטלים ברכת ‘המוציא’?

No Responses

פרק ראשון בסדרה איך להתמודד עם החרדה של הילדים.

1

אוזן המן טעימה במיוחד בנראות פורימית…

No Responses

על אהבה. את מי אני אוהב ולמה? משחק משפחתי חוויתי.

No Responses

מנה מהירה וטעימה לארוחת צהרים/ערב בסיר אחד.

No Responses

מה עושים בזמן הזה? ולמה חשוב להתחיל לזוז?

No Responses

מחפשת רעיון למשלוחי מנות? עשרות רעיונות כאן בפנים.

2

האם את יושבת ראש לשכת התעסוקה?

No Responses

מרק עשיר ויוקרתי בהכנה לא מסובכת ועם טעם נפלא.

No Responses

No Responses

סלט שהוא חובה עם המצה! בריא ואביבי.

No Responses

על רגשות נעימים ולא נעימים וקטלוג רגשות.

No Responses

הבית שלי הוא לא מוזיאון. הזמן היחיד שבו הכול מצוחצח ומונח במקומו – הוא ערב שבת. וגם זה נמשך מעט מדי. שעה לכל היותר.

No Responses

כדורים מפנקים ומזינים, פנקי את עצמך לקראת החג!

No Responses

בואי, נגיש לו באמת כתר מלוכה!

No Responses

כל הסיבות הנכונות לאכול אבוקדו, ודווקא עכשיו.

No Responses

אם הוא רק היה עוצר דקה לפני שדיבר…

No Responses

תרגול מיינדפולנס להרגעה והרפיה, תנו לעצמכם דקה.

No Responses

למדנו איך מתאימים סומק, והשבוע-איך מניחים אותו נכון?

No Responses

מרים אפללו במילים פשוטות על ‘מעביר על מידותיו’

3

טעים להכיר – נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

No Responses

מתכון מעולה לבייגלס עסיסיים, עם מגוון רעיונות למילוי.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!