עוף בבטטות ורוזמרין

עוף_בטטות_ורוזמרין_לשבת
עוף בבטטות ורוזמרין

קל

8

בשרי

מאת: אביגיל מייזליק

תבשיל ריחני עם רוטב עשיר. העוף רך והבטטות נמסות בפה, והכול יחד פשוט מושלם. אם אין לכם רוזמרין – לא מומלץ להמיר אותו ברוזמרין יבש כי הטעם שלו משתלט מידי, עדיף להשמיט או להחליף בטימין.

חומרים

8 מנות עוף (כרעיים או עוף מחולק)
3 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות
¼ כוס שמן זית
4 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות לעיגולים בעובי 2 ס”מ
5 שיני שום, קלופות
1 כפית של עלי רוזמרין טרי
½ כפית צ’ילי גרוס
1 כפית דבש מעולה
מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים סיר רחב, שמים את שמן הזית והבצלים, מטגנים על אש גבוהה במשך 2-3 דקות ומנמיכים את האש.

מטגנים 15 דקות, מערבבים מדי פעם עד שהבצלים זהובים ורכים מאוד.

מוסיפים את העוף, מגביהים את האש ונותנים לעוף להזהיב בחלק של העור.

מוסיפים את הבטטות, השום השלם, הרוזמרין, הצ’ילי, הדבש, מלח ופלפל.

מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע או עד שהכול רך.

אני אוהבת להכניס את התבשיל לתנור ל-10 דקות בחום של 200 מעלות כדי לתת אקסטרה-פריכות לעוף ולבטטות.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!