עוגת דבש של קלרה פטל

עוגת_דבש_מלבנית_וליד_קערת_דבש_מקלות_קינמון_ואבקת_קינמון
עוגת דבש של קלרה פטל

קל

פרווה

מאת: פנינה מלצר

מכל עוגות הדבש בעולם – זאת המועדפת עלי. כל מי שטועם – מיד מבקש מתכון! מה שמיוחד בה שהיא שומרת על עסיסיות כמה ימים בזכות מרכיב סודי…

 

חומרים

*לפי כוס מדידה רגילה

 

6 ביצים שלמות

3 כוסות סוכר – 600 גרם

1 כוס שמן – 200 מ”ל

1/2 כוס דבש

2 כפיות קינמון

כפית מחוקה ציפורן

1/2 כפית ג’ינג’ר

3 כפות קפה נמס

1 כוס מים רותחים

700 גרם קמח

3.5 כפיות מחוקות סודה לשתייה

שקדים פרוסים – לקישוט

 

ו… המרכיב הסודי:

1 קופסת שימורי רסק תפוחים

אופן ההכנה

לערבב בקערה את כל החומרים היבשים יחד.

בקערה שנייה:

להקציף ביצים שלמות עם הסוכר למשך 8 דקות במהירות גבוהה.

להנמיך מהירות, ולהוסיף לאט לאט את השמן.

ואז להוסיף לפי הסדר הבא: דבש, מים רותחים, רסק תפוחים.

אחר כך להוסיף לבלילה את החומרים היבשים.

אחרי כמה שניות, שהם נטמעים בבלילה והבלילה אחידה, לכבות את המיקסר.

לשמן 5 תבניות אינגליש קייק ולמלא אותן עד 2/3 מהגובה, שיהיה מקום לעוגה לתפוח.

גם אם נראה לכן שהבלילה תכנס ב-4 תבניות – אל תוותרו על החמישית כי העוגה תופחת הרבה.

 

לפזר שקדים פרוסים לקישוט.

לאפות ב-180 מעלות כחצי שעה עד ארבעים דקות.

הסימן שהעוגה מוכנה – קיסם שיוצא עם פירורים לחים, אבל לא יבש.

 

שנה טובה ומתוקה, מלאה שפע וברכה לכולכן:)

אל תשכחי לספר לי איך יצא;)

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!