צלחת_עץ_עם_ערימת_עלי_פילו

טעים להכיר | בצק פילו

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!
  1. במבט ראשון הוא מפחיד. דקיק, נקרע, ואיך בכלל מסתדרים עם הדבר הזה? כמה כללים פשוטים וטיפה מיומנות ויש לנו מוצר נפלא שמתאים למגוון רחב של שימושים.
  2. בצק פילו עשוי מקמח ומים ללא שומן ואת השומן מוסיפים לו כשממלאים אותו. הוא מגיע מרודד לעלים דקיקים ונוטה להיקרע בקלות. העבודה צריכה להיעשות בעדינות ובסביבה משומנת.
  3. מרטיבים מגבת נקיה, סוחטים ופורסים אותה על העלים הממתינים בצד כדי שלא יתייבשו. בכל פעם מוציאים מהערמה עלה, מניחים על משטח משומן ואת הערמה מכסים מיד בחזרה.
  4. אפשר לשמן במרגרינה/חמאה (הכי טעים) שמן (טעים מאוד) או ספריי שמן (גם טעים ודיאטטי יותר). כל עלה צריך לקבל שמן משני הצדדים, אך אם מניחים כמה שכבות של עלים – מספיק שהעלה מקבל את השמן מהעלה שתחתיו.
  5. כדאי להשתמש במברשת ביצה למריחה קלה ונוחה, הן למרגרינה/חמאה מומסות והן לשמן.  אם משתמשים בספריי – מרססים ומוודאים שכל האזורים מכוסים. לא שווה לחסוך פה בשמן, התוצאה לא שווה את המאמץ…
  6. מניחים כמה שכבות של בצק אחת על השניה עם שמן ביניהם, ממלאים במילוי הרצוי וסוגרים לפי הוראות המתכון. משמנים, מניחים בתבנית משומנת ואופים עד להשחמה. המאפה מתקבל קריספי וטעים ובהחלט מהווה תחליף לבצק עלים – עם הרבה פחות קלוריות…
  7. בצק פילו מגיע ללא כל טעם, וכל מילוי מתקבל בברכה – בשר, מוקפץ, טחונים, דגים, ירקות וכן מילויים מתוקים – תפוחים, אגוזים, שוקולד, חלווה. השמים הם הגבול, העיקר לא לפחד לנסות!
  8. הבצק נשמר בהקפאה ומצריך הפשרה של כמה שעות במקרר, עדיף לילה. מומלץ לא להקפיא אחרי הפשרה ולכן כדאי להיערך מראש עם כמות מתאימה של מילוי וזמן. חבילת בצק מכילה לא מעט עלים. ניתן לנצל את ההזדמנות ולהכין גם מאפה מלוח למנה ראשונה וגם מתוק לקינוח. 
  9. המאפים נשמרים מעולה בהקפאה וכמה דקות בתנור לאחר ההפשרה יחזירו להם את הקריספיות המענגת.

סיגרי פילו במילוי חלווה שוקולד

רכיבים:

חבילה בצק פילו מופשרת

שמן/מרגרינה לשימון העלים

מברשת ביצה

מגבת נקיה לחה

חבילת ממרח חלווה איכותי – ייתכן שיהיה צורך ביותר, תלוי בכמות המילוי שתשתמשו בה.

2 כפות גדושות קקאו איכותי

קורט מלח

  • מחממים תנור ל-180 מעלות במצב רגיל.
  • מערבבים היטב את הקקאו עם החלווה והמלח, טועמים לוודא רמת מתיקות רצויה. ניתן להוסיף מעט סוכר, אך הטעם אנין יותר עם מעט מרירות מהקקאו. לשים לב שלא נותרו גושי קקאו (מומלץ לחמם מעט את החלווה, לערבוב קל יותר).
  • מעבירים את המילוי לשקית זילוף או לשקית חזקה עם חור בקצה – לעבודה קלה ונקיה.
  • פותחים את עלי הפילו יחד עם הניילון ומכסים במגבת כך שיהיו מכוסים לגמרי. משמנים את משטח העבודה.
  • מוציאים בעדינות עלה אחד מהערמה (לא נורא אם נקרע מעט) ומניחים על משטח העבודה לרוחב. משמנים אותו היטב (לא צריך הרבה שמן, צריך שהשמן יגיע לכל העלה כולו).
  • חותכים לשלוש רצועות לאורך ואחת לרוחב. מתקבלים שישה מלבנים.
  • מזלפים ‘נקניק’ לא רחב לרוחב הרצועה, קרוב לקצה התחתון ומשאירים שוליים בצדדים – וסוגרים את הצדדים של הבצק על המילוי (שלא יברח מהקצוות).
  • מגלגלים לסיגר, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשמנים את הסיגר.
  • אופים עד להשחמה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם ליד כדור גלידה וניל.

לא מתייאשים גם אם חלק מהעלים נקרעו והלכו לפח. עוד פעם-פעמיים ותרכשו את המיומנות הנדרשת! בתאבון!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קרטון? זכוכית? אולי דווקא חרסינה?

1

מלחמת ישמעאל, כוחנו בישמע-אל, ומילות נחמה.

No Responses

תרגילים מדהימים ומקרבים לרגיעה משפחתית וחוויה משותפת.

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צלחת_עץ_עם_ערימת_עלי_פילו

טעים להכיר | בצק פילו

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איפה אני ואיפה אלול? הגידו אתם, בכביסה? בבישול?

4

תוכניה לימות החנוכה – נר שישי.

No Responses

מה מברכים על ‘מצה בריי’? ואיך מבטלים ברכת ‘המוציא’?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

רוצה לפנק בפטיפורים מכובדים – ובריאים? זה אפשרי!

No Responses

חלב, מי שידך אותו לקפה שלנו ולמה אי אפשר בלעדיו?

No Responses

גם אצלך בחורף הבית נהיה פתאום קטן??

No Responses

מוגנות? תתחילי איתו מהאמבטיה!

1

הארוחה האהובה ביותר על ילדים! נסו לשתף אותם בהכנה.

No Responses

אנו עושים שימוש, לעיתים קצת ציני, בילדים שלנו, כדי להיראות טוב בעיני עצמינו ובעיני אחרים

No Responses

מנה מהירה ועשירה בטעם. הכנה פשוטה ותוצאה מופלאה.

No Responses

את רוצה שהוא יקנה לך מתנת יום הולדת?

No Responses

הדרכת יצירות מחומרים נפסדים שיש לכל אחד בבית.

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר חמישי.

No Responses

חטיף פרווה טעים וממכר בדקות בודדות של הכנה!

No Responses

למה אחד רוצה להתקדם והשני מהסס מאחור?

No Responses

מרק מכל מה שיש בבית. אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד.

1

האם תפקידך להושיע אותו או רק להיות שם לידו?

No Responses

למי תתני מחמאה, לזאתי שמרעישה? נקודה למחשבה.

No Responses

טיפים מעולים שיעשו לך סדר בנקיונות לפסח

No Responses

מה מפריע לה כל כך? ואיך היא באמת תסדר לבד?

No Responses

כמה כללים פשוטים ובסיסים איך להתלבש נכון בחורף ולהמשיך להיראות טוב.

No Responses

מנה חגיגית, חמה ומנחמת לט”ו בשבט חורפי שכזה.

No Responses

אזון המן בשרית ומפנקת. מנה ראשונה יפיפיה ופורימית במיוחד.

No Responses

משחק חיקוי נוסף לתירגול ופיתוח כישורי אמפתיה.

No Responses

על אנדרלמוסיה חיובית ולמה היא מועילה?

No Responses

האם יום כיפור הוא יום מפחיד או יום מרגיע?

No Responses

גלידת דבש ואגסים ביין הם חיבור מושלם, תעיד המנה הבאה.

1

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

2

שיר אלולי נוגע

No Responses

הם קנו לה מתנה יפה לבת מצווה – דירה להשקעה!

No Responses

כל הסיבות למה את לא-מפסיקה-לאכול…

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!