פסטה ברוטב בזיליקום, שום ועגבניות שרי צלויות

קערת_פסטה_עם_בזיליקום_ועגבניות_שרי
פסטה ברוטב בזיליקום, שום ועגבניות שרי צלויות

קל

8

פרווה

מאת: אביגיל מייזליק

מומלץ לשמור את הנוזלים שנקוו בתבנית שבה אופים את העגבניות ולצקת גם אותם על הפסטה. הם יעשירו ויעמיקו את טעמיה. 

חומרים

חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות ההכנה

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

5 כפות שמן זית

5 שיני שום פרוסות לעיגולים

3-4 כפות בזיליקום קצוץ

3-4 כפות פרמזן מגורר

מלח ופלפל

1/4 כפית צ’ילי גרוס

אופן ההכנה

מכינים את עגבניות השרי: חוצים את העגבניות, מניחים אותן על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה כשהחצי החתוך כלפי מעלה. מחממים תנור לחום של 160 מעלות וצולים 20-30 דקות, עד שהעגבניות מתקמטות מעט ומשנות את צבען.

מכינים את הרוטב: שמים במחבת את שמן הזית, השום הפרוס והצ’ילי, מטגנים כדקה. מוסיפים את הפסטה ומקפיצים אותה בשמן, מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את עגבניות השרי והבזיליקום ומערבבים בעדינות. מעבירים לצלחת, מפזרים על הכול פרמזן מגורר ומגישים.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!