מרק ירקות כתומים מעולה

קערה_עם_מרק_כתום_בתוכה
מרק ירקות כתומים מעולה

קל

פרווה

מאת: שף תום פרנץ

מרק פרווה מוקרם!! טעים, קטיפתי וענוג…

חומרים

2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים

4 שיני שום כתוש

2 בטטות בינוניות קלופות חתוכות לקוביות גדולות

8 גזרים קלופים חתוכים גס

חתיכת דלעת במשקל 300-400 גרם חתוכה לקוביות גדולות

עגבניה בשלה חתוכה לארבע

פחית קרם קוקוס

כף אבקת קארי

כפית סוכר חום

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית

לפסטו כוסברה: 

צרור כוסברה, ללא גבעולים

1 שן שום 

50 גרם צנוברים קלויים

1/2 כוס שמן זית 

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

בסיר גדול, מחממים 5-6 כפות שמן זית או עד שתחתית הסיר מכוסה בשמן.

מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומלח ומתחילים להזהיב אותם על להבה בינונית.

לאחר כ 10 דקות, מוסיפים את השום ומערבבים. נזהרים שהשום לא ישרף.

מוסיפים את הבטטות, הגזרים, הדלעת, העגבניה ומים רק עד כיסוי הירקות.

מוסיפים פחית קרם אגוזי קוקוס  ומתבלים באבקת קארי, סוכר חום, מלח ופלפל לפי הטעם.

מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים עד להתרככות הירקות. כשהירקות רכים,  טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מחית חלקה.

אני ממליץ לסנן את המרק במסננת לקבלת מרק קרמי חלק. אם יש צורך מוסיפים מעט מים רותחים. 

טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם, לפני ההגשה מעטרים את הצלחת בכפית או שתיים טפטופי פסטו כוסברה.

הכנת הפסטו: 

טוחנים במעבד מזון את הכוסברה, הצנוברים השום ושמן הזית וממליחים לפי הטעם. מזליפים עוד שמן זית אם הפסטו סמיך מדיי.

 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!