לביבות ירקות צבעוניים

לביבות ירקות צבעוניים

קל

5-6

פרווה

מאת: אביגיל מייזליק

אצלנו בבית ה’לטקס’ המסורתיים אהובים במיוחד, אבל בעקבות מהפכת הבריאות העוברת עלינו, יצרנו אותם מכל מיני ירקות והבאנו גם גרסה אפויה בתנור.

חומרים

2 בטטות קלופות

2 תפוחי אדמה קלופים

2 קישואים או זוקיני

2 סלקים קלופים

כוס וחצי פירורי לחם

4 ביצים

4 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד) פרוסים

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

אופן ההכנה

לאפיה – מדליקים את התנור על חום של 200 מעלות.

מגררים בפומפייה כל אחד מהירקות לקערה אחרת, לרצועות דקות. סוחטים היטב את הנוזלים. מוסיפים לכל קערה רבע מכמות פירורי הלחם, ביצה אחת, בצל ירוק קצוץ אחד, מלח ופלפל. מערבבים היטב ויוצרים צורת לביבות. מניחים את הלביבות על תבנית תנור מרופדת בניר אפיה ומעבירים לתנור ל-15 ד’, או עד שהלביבות מזהיבות.

לטיגון – מחממים שמן במחבת ומטגנים לביבות עד שהן מזהיבות מכל צד. מעבירים לנייר סופג. שדרוג טעים במיוחד – הגישו עם רוטב של יוגורט מעורבב עם עירית או עם בצל ירוק, שן שום כתושה, שמן זית, מלח ופלפל.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!