אצלנו בבית ה’לטקס’ המסורתיים אהובים במיוחד, אבל בעקבות מהפכת הבריאות העוברת עלינו, יצרנו אותם מכל מיני ירקות והבאנו גם גרסה אפויה בתנור.
2 בטטות קלופות
2 תפוחי אדמה קלופים
2 קישואים או זוקיני
2 סלקים קלופים
כוס וחצי פירורי לחם
4 ביצים
4 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד) פרוסים
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
לאפיה – מדליקים את התנור על חום של 200 מעלות.
מגררים בפומפייה כל אחד מהירקות לקערה אחרת, לרצועות דקות. סוחטים היטב את הנוזלים. מוסיפים לכל קערה רבע מכמות פירורי הלחם, ביצה אחת, בצל ירוק קצוץ אחד, מלח ופלפל. מערבבים היטב ויוצרים צורת לביבות. מניחים את הלביבות על תבנית תנור מרופדת בניר אפיה ומעבירים לתנור ל-15 ד’, או עד שהלביבות מזהיבות.
לטיגון – מחממים שמן במחבת ומטגנים לביבות עד שהן מזהיבות מכל צד. מעבירים לנייר סופג. שדרוג טעים במיוחד – הגישו עם רוטב של יוגורט מעורבב עם עירית או עם בצל ירוק, שן שום כתושה, שמן זית, מלח ופלפל.
אצלנו בבית ה'לטקס' המסורתיים אהובים במיוחד, אבל בעקבות מהפכת הבריאות העוברת עלינו, יצרנו אותם מכל מיני ירקות והבאנו גם גרסה אפויה בתנור.
2 בטטות קלופות
2 תפוחי אדמה קלופים
2 קישואים או זוקיני
2 סלקים קלופים
כוס וחצי פירורי לחם
4 ביצים
4 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד) פרוסים
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנהלאפיה – מדליקים את התנור על חום של 200 מעלות.
מגררים בפומפייה כל אחד מהירקות לקערה אחרת, לרצועות דקות. סוחטים היטב את הנוזלים. מוסיפים לכל קערה רבע מכמות פירורי הלחם, ביצה אחת, בצל ירוק קצוץ אחד, מלח ופלפל. מערבבים היטב ויוצרים צורת לביבות. מניחים את הלביבות על תבנית תנור מרופדת בניר אפיה ומעבירים לתנור ל-15 ד', או עד שהלביבות מזהיבות.
לטיגון – מחממים שמן במחבת ומטגנים לביבות עד שהן מזהיבות מכל צד. מעבירים לנייר סופג. שדרוג טעים במיוחד – הגישו עם רוטב של יוגורט מעורבב עם עירית או עם בצל ירוק, שן שום כתושה, שמן זית, מלח ופלפל.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!