סלמון בתפוז ויין לבן על מצע רוטב סקורדליה

סלמון_צלוי_בתפוזים_עם_רוטב_סקורדיליה
סלמון בתפוז ויין לבן על מצע רוטב סקורדליה

קל

6

פרווה

מאת: אביגיל מייזליק

רוטב סקורדליה הוא רוטב יווני קלאסי המבוסס על שקדים, לימון ושום. הוא טעים להפליא ומתחבר באופן מושלם עם פסח. השילוב עם הסלמון שנאפה ברוטב מתקתק – יוצר מנה מאוזנת וטעימה בצורה לא רגילה.

חומרים

לדג:

6 יחידות סלמון

2 כפות דבש מעולה

2 כפות יין לבן

מיץ מחצי תפוז

½ כפית פפריקה מתוקה מעולה

מלח ופלפל

4 כפות שמן זית

לרוטב הסקורדליה:

2/3 כוס שקדים קלופים מולבנים

5 שיני שום

½ – 1/3 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מכינים את הסלמון: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את הסלמון בתבנית בינונית משומנת קלות. מערבבים את הדבש, היין, התפוז, הפפריקה המתוקה, המלח ופלפל ושמן הזית בקערה. יוצקים את הכול על הסלמון. מורחים מעט שמן זית על חלקו העליון של כל דג. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות או עד שהדגים מזהיבים.

מכינים את הרוטב: שמים את כל החומרים, פרט לשמן, במעבד מזון או בקערה של בלנדר מוט איכותי. מתחילים לעבד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי טחינה וממשיכים לטחון עד שהשמן נטמע כולו.

מגישים: מניחים עיגול של סקורדליה על הצלחת, מניחים מעליו את הדג, יוצקים מעט מהרוטב שהצטבר בתבנית מסביב לדג. מכינים באותה צורה את שאר הדגים. מגישים.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!