קוסקוס אמיתי – ארוחה חמה ומנחמת

טאג'ין_פתוח_עם_קוסקוס_וירקות
קוסקוס אמיתי – ארוחה חמה ומנחמת

בינוני

6-8

פרווה

מאת: אביגיל מייזליק

את הקוסקוס הזה אפשר להפוך בקלות לבשרי ופשוט מוסיפים לו עוף מחולק או 6 כרעיים.

חומרים

2 חבילות אינסטנט קוסקוס (אני עושה אחד קוסקוס מלא ואחד דק)

4 כפות שמן

4 כוסות מים רותחים

כפית כורכום

מלח ופלפל

למרק:

קופסת שימורי גרגרי חומוס מסוננים

3 כפות שמן

4 שיני שום קצוצות

2 בצלים חתוכים גס

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף

2 קישואים חתוכים גס

3 עגבניות חתוכות גס

5 גבעולי סלרי חתוכים גס

200 גרם דלעת חתוכה גס

3 גזרים חתוכים גס

2 לפתות קצוצות גס

3 תפוחי אדמה חתוכים גס

1/2 כרוב לבן חתוך גס

1/2 כפית כורכום

2 כפות רסק עגבניות

כף גדושה פפריקה מרוקאית

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פלפל לבן

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

בסיר גדול מחממים את השמן, מוסיפים את השום והבצל ומזהיבים מספר דקות. מוסיפים את כל הירקות והחומוס, מתבלים בתבלינים, במלח ובפלפל, מכסים במים עד לס”מ מעל גובה הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה ורבע, או עד שהירקות רכים מאוד.

במקביל מכינים את הקוסקוס: שמים בקופסה עם מכסה אטום את הקוסקוס, יוצקים עליו את השמן, המים הרותחים והתבלינים. מבשלים מכוסה במיקרו שלוש דקות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד שלוש דקות. מעבירים לקערה ובעזרת מזלג מפוררים את גרגרי הקוסקוס ככל האפשר עד שהם אווריריים ונפרדים זה מזה. מגישים יחד עם מרק הירקות.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!