שולחן_עץ_עם_בקבוק_זכוכית_מלא_בנוזל_לבן_ושקדים_שלמים_מונחים_ליד

טעים להכיר | חלב שקדים

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-חלב שקדים!
  1. הוא הולך וצובר תאוצה כמו תחליפי חלב רבים אחרים שצצים על המדפים. המעלה שלו היא המרקם הקטיפתי והטעם העדין. הוא גם בריא, כמובן…
  2. לקפה רגיל הוא לא יודע להתחבר היטב. (ברוב המותגים שניסיתי) במזיגה למים רותחים הוא מתפרק ומאבד את המרקם. עדיף להתפנק, להרתיח כוס שלמה של חלב (במיקרוגל, הכי קל…) ולהוסיף לה קפה וסוכר לפי הטעם. מאמינות לי שזה טעים יותר מקפה רגיל? לכו לנסות.
  3. המרקם הקטיפתי-שמנתי שלו מקנה לו פלוס, והשמים הם הגבול לאן אפשר להכניס אותו… הקרמה של מרקים טחונים ורטבי עגבניות (כן, גם למוסקה ורוטב אדום של קציצות שווה להוסיף אותו…), כרוטב לדגים – סלמון וטונה אוהבים אותו מאוד! וכמובן כתחליף לחלב – דייסות למיניהן, שייקים ואפילו עם הקורנפלקס… 
  4. נסו להחליף נוזלים (מים/מיץ) בעוגות בחושות בכמות זהה של חלב שקדים. לא תאמינו איזו עוגה תצא לכן מהתנור…
  5. אפשר ומומלץ להכין לבד, צריך רק בלנדר חזק. משרים כוס שקדים (עם הקליפה) במים קרים למשך לילה, מסננים ושוטפים. מכניסים לבלנדר עם שלוש כוסות מים, חצי כפית תמצית וניל, כפית סילאן (אם יש בלנדר חזק אפשר פשוט תמר אחד) וקמצוץ מלח. טוחנים חזק במשך כמה דקות עד לקבלת נוזל לבן ואחיד. טועמים וממתיקים עוד אם יש צורך. מסננים דרך בד וסוחטים היטב את העיסה שנותרה בתוכו. החלב נשמר כמה ימים במקרר. טעים מאוד גם קר, ומקבל באהבה תוספות טעם נוספות (מייפל, קוקוס ואפילו קקאו). את העיסה אפשר להוסיף לתערובת קציצות או לבצק עוגיות, ואפשר אפילו לייבש היטב (בתנור על 150 מעלות בזהירות) והנה לנו קמח שקדים…
  6. חלב ביתי במקרר מומלץ לנער לפני כל שימוש. 

עוגת לימון רכה ועסיסית פרווה בטעם חלבי/ אפרת סיאצ’י עם שינויים שלי

החומרים: (בכוסות מדידה!)

4 ביצים

כוס סוכר

2/3 כוס שמן

2 כפיות תמצית וניל

12 כפות מיץ לימון טרי 

2/3 כוס חלב שקדים

4 כפות שטוחות גרידת לימון – לא חובה אבל מוסיף המון!

 כוסות קמח לבן

שקית אבקת אפיה

קורט מלח

אופן ההכנה:

(אפשר להכין ללא מיקסר.

מטרפה ידנית ואפילו כף יעשו את העבודה, רק מומלץ להתחיל לערבב בלי השמן ולהוסיף אותו ואת שאר החומרים בהדרגה).

מקציפים ביצים, סוכר ושמן לתערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח ואבקת האפיה וממשיכים לערבב כמה דקות.

מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים. (לא צריך ללכלך עוד קערה, מערבבים אותם בתוך שקית הקפאה) מערבבים כמה שניות בלבד רק עד שהקמח נטמע בבצק.

נותנים לבלילה כמה דקות מנוחה ואבקת האפיה מתחילה לפעול.

משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ושופכים לתוכן את התערובת.

מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא מעט פירורי (פירורים עדינים ממש).

מפדרים באבקת סוכר ומרתיחים מים לקפה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עייפה בערב ורוצה קפה? הכל על קפה ‘נטול קופאין’

No Responses

ואם אני לא סופרת ספירת העומר? עדיין מועילים לך.

No Responses

סדנת איור דמויות עם הציירת האהובה שירי כהן.

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
שולחן_עץ_עם_בקבוק_זכוכית_מלא_בנוזל_לבן_ושקדים_שלמים_מונחים_ליד

טעים להכיר | חלב שקדים

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-חלב שקדים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכניה לימות החנוכה – נר שישי.

No Responses

לזכות ולישועה – מרימים את כבוד השבת ומכבדים את סעודה שלישית.

No Responses

בואי, נגיש לו באמת כתר מלוכה!

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

מה בין עשיו – כאן ועכשיו, ליעקב- אתנהלה לאיטי.

No Responses

ה-עוגה המנצחת, בזכות מרכיב סודי במיוחד!

No Responses

טבלה מסכמת של כל המידע הנחוץ על חדרי הלידה בארץ.

No Responses

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע – הזנגוויל.

No Responses

אפרוחון חמוד שמשדרג כל ארוחה!

No Responses

למה אני משמרת את הקושי חזק כל כך?

No Responses

התובנה האוהבת המנחמת מסיפור עקידת יצחק.

1

איך הופכים כל רגע פשוט לחוויה משפחתית? התשובה בפנים.

No Responses

מתכון מקסים ותעסוקה מצויינת לילדים שבבית.

No Responses

לא איש זר, ולא פחדים והפחדות. בואי נדבר על זה בשפה אחרת.

1

מתכון קליל וטעים לעוף בסגנון אמריקאי

No Responses

גם את השארת את ניקיון אביב לאחרי הפסח? קדימה!

No Responses

עצמאית? מתי את ה’בוסית’ ומתי את ה’עובדת’? חשוב!

No Responses

כל הזכויות שמורות לך! שבת היא מקור הברכה.

1

והפעם מכניסים את הילדים להכנות לחג ומרוויחים על הדרך…

No Responses

מחפשים ארוחה מהירה ומפנקת לחול המועד? כנסו.

No Responses

אחרי שהפוסט הקודם עורר הרבה שאלות, בואי נעשה סדר:

No Responses

קינוח פרווה וטעים במיוחד!

No Responses

מטבל עשיר בשלוש דקות הכנה ומשתלב נהדר עם חלה טריה…

No Responses

רוצה להרכיב פלטת גבינות ולבד? הסדנה הזו במיוחד בשבילך!

No Responses

גם אצלך שעות השינה השתבשו לחלוטין? נסי את אתגר השמש.

No Responses

טיפים מעולים שיעשו לך סדר בנקיונות לפסח

No Responses

להפרשת חלה ולתוספת זכויות – מתכון לחלות והדרכת קליעה.

No Responses

בואו נצא למסע קסום, ונכין יחד אוזני המן טעימות במיוחד.

No Responses

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

2

טובעת בים מטלות ורוצה לנהל זמן בצורה נכונה? בואי ללמוד מה זה באמת.

1

איך מחטבים את הפנים בצורה נכונה בעזרת הארות והצללות.

No Responses

מתי מברכים ברכה ראשונה ומתי מכניסים לפה בלי לברך?

1

שייק מרענן בטעם מתקתק שמומלץ לאמץ לפתיחת כל בוקר!

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!