פילה דג עם כרישה ורוטב חרדל מעודן

פילה דג עם כרישה ורוטב חרדל מעודן

קל

4

פרווה

מאת: אביגיל מייזליק

הדג נאפה – מתאדה בתוך מעטפת של נייר אפייה יחד עם חומרי טעם וריח וציפוי טעים במיוחד של עיגולי כרישה. רוטב חרדל עדין משלים את הטעמים למנה עשירה ואיכותית.

חומרים

4 מנות פילה (דניס, באס, מוסר, לברק וכו’)

2 גבעולי כרישה

כוס יין לבן חצי יבש

8 שיני שום קלופות ופרוסות

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל

לרוטב:

כף גדושה חרדל

כף גדושה מיונז

כפית חומץ בלסמי

1/4 כפית סוכר

שן שום כתושה

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 220 מעלות. שוטפים ומנקים היטב את גבעולי הכרישה ופורסים לעיגולים בעובי חצי ס”מ. מניחים נייר אפיה ומפזרים עליו 2 שיני שום פרוסות. מניחים על השום פילה אחד של דג. מתבלים במלח ופלפל. יוצקים עליו רבע כוס יין לבן וכף שמן זית. מניחים על הדג בחלקו העליון רבע מכמות הכרישה. סוגרים את הנייר ומקפלים על הדג כך שהוא יהיה סגור היטב ככל האפשר. מניחים על תבנית התנור ומכינים את שאר נתחי הפילה באותה הצורה.

מכניסים לתנור ואופים למשך 20 דקות או עד שהדגים זהובים. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה. מגישים את הדגים עם קערית רוטב לצידם.

.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!