קבב רומני עם צ’יפס בתנור

קציצות_קבב_בשר_רומני_וציפס_ארוחה_לחול_המועד
קבב רומני עם צ’יפס בתנור

קל

8

בשרי

מאת: אביגיל מייזליק

את הקבב אני עושה על המחבת או המנגל, את הצ’יפס – בתנור, ורק אחר כך מחברת לארוחה קלילה ונהדרת של חול המועד.

חומרים

לקבב:

½ ק”ג בשר טחון

1 בצל גדול, קצוץ דק

5 שיני שום כתושות

חבילת פטרוזיליה קצוצה דק

½ כוס מי סודה (לא סודה לשתייה, אלא המשקה ממש)

½ כוס אגוזים טחונים

1 כפית פפריקה מתוקה מעולה

מלח ופלפל

שמן לטיגון

לצ’יפס:

8 תפוחי אדמה קלופים

מלח ופלפל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקבב: שמים בקערה את כל חומרי הקבב ולשים יחד לקבלת תערובת אחידה. לשים עוד 2 דקות ומעבירים למקרר. 

מכינים את הצ’יפס: מחממים תנור לחום של 190 מעלות. חותכים את תפוחי האדמה לשמיניות. מניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. יוצקים את המלח והפלפל, הפטרוזיליה ושמן הזית על שמיניות תפוחי האדמה ומערבבים. אופים בתנור עד להזהבה. 

מסיימים את הקבב: יוצרים מהתערובת קציצות מאורכות בעובי 2 ס”מ ואורך 5 ס”מ. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקבבים, לא הרבה מדי בכל פעם, עד שיזהיבו מכל צד, כ-5 דקות. מעבירים לנייר סופג וממשיכים לטגן את כל הכמות. ניתן גם, כמובן, להכין על מנגל. 

להגשה: מסדרים על צלחת את הקבב והצ’יפס בצורה נאה ומגישים מיד.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!