שורש_זנגוויל_שלם_וליד_צלוחית_עם_זנגוויל_טחון

טעים להכיר | זנגוויל-ג’ינג’ר

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע - הזנגוויל.
  1. הזנגוויל הוא צמח רב שנתי, עשבוני. את קנה השורש שלו אנחנו מכירים אם הצצנו פעם בסופר או בחנות התבלינים לאזור הזה. לזנגוויל, או בשמו המוכר – ג’ינג’ר, טעם חריף-חמוץ רענן והוא מקפיץ גבוה כל מנה שמתווסף אליה.
  2. נמצא אותו במטבח ההודי כמעט בכל מאכל, וכן גם במטבחים האיראני, האסייתי, התימני ואפילו באירופה. בארצות הברית נמצא אותו במאפים כגון עוגיות, דובשניות וכדומה.
  3. ברפואה מיוחסות לו מעלות רבות: משכך כאבי בטן, מקל על בחילות ומפחית הקאות, אנטי דלקתי, עוזר לבעיות עיכול ועוד הרבה.
  4. נמצא אותו בצורות שונות: טרי, מיובש, מיובש ומסוכר, כסירופ וכשמן אתרי.
    אם נקנה אותו כשורש טרי, נשתמש בו מקולף ופרוס לפרוסות או מגורר. שומרים במקרר. טעמו חזק ודומיננטי יותר ומומלץ לתבשילים. אפשר גם לקנות כתבלין יבש טחון שאמנם חלש יותר מהטרי, אך עדיין מורגש, אם כי מתאים יותר לעוגיות ולמאפים. הוסיפו אותו לעוגות שמכילות קינמון ו/או ציפורן.
  5. איפה נכניס אותו? איפה לא… במוקפצים, בחזה עוף צרוב, בירקות, בתבשילים עם קרם קוקוס, במרקים טחונים, בעוגיות פריכות והאמת? נסו אותו כמעט בכל מקום. חריף-חמצמץ. רק יוסיף. ובל נשכח את התה – חליטה של כמה פרוסות מהשורש הטרי וקיבלנו תה חם, מנחם ומרפא.

מוקפץ טעים כמה רמות מעל // מיכל פוזנר

חבילת אטריות אורז

גזר – חתוך לגפרורים

גמבה – חתוכה לרצועות

צרור סלרי – גבעולים, חתוכים לחצאי טבעות

סלסלת פטריות פרוסות

1/2 ראש כרוב קצוץ לרצועות

2 כוסות שעועית ירוקה קפואה

1/2 כוס רוטב סויה

4 כפות סוכר חום

5 פרוסות שורש ג’ינג’ר

פלפל שחור

משרים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות. מסננים ומשמנים היטב. מניחים בצד.

מחממים מחבת ווק או סוטאז על אש גבוהה, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הג’ינג’ר כמה שניות. מוסיפים את הסלרי.

מטגנים כמה דקות לריכוך חלקי ומוסיפים את הגזר, גמבה, שעועית, פטריות וכרוב, לפי הסדר, כשכל אחד מקבל כמה דקות טיגון על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד.

מוסיפים סוכר חום ומערבבים היטב.

מוסיפים את רוטב הסויה והפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. הטעם צריך להיות מרוכז – כי טרם הוספנו את האטריות, ומאוזן – מתוק-מלוח-פיקנטי.

לתוספת פיקנטיות ניתן להוסיף צ’ילי גרוס.

מוסיפים את האטריות ומערבבים. מכבים את האש.

מניחים בצלחות ומעטרים בבוטנים גרוסים ובבצל ירוק.

ניתן להוסיף בשלב ההקפצה הראשון אחרי הסלרי קוביות של חזה עוף/סלמון מושרה ברוטב סויה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה להתאפר בקלילות ועדיין להראות טוב? המדריך המלא.

No Responses

No Responses

בין כל הכביסות והבישולים, אל תשכחי את המהות האמיתית.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
שורש_זנגוויל_שלם_וליד_צלוחית_עם_זנגוויל_טחון

טעים להכיר | זנגוויל-ג’ינג’ר

מאת: מיכל פוזנר

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע - הזנגוויל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה העץ שלך מספר עליך? אבחני את עצמך.

No Responses

רוצה קפה והחלב עושה לך רע? קבלי את עולם התחליפים

No Responses

מה בין עשיו – כאן ועכשיו, ליעקב- אתנהלה לאיטי.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

רוצה לצלם את הילדים תמונות מקצועיות במצלמה ביתית?

No Responses

מתכון מהיר במיוחד לימים עמוסים.

1

מה העץ שלך מספר עליך? אבחני את עצמך.

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר שני.

No Responses

לאסתי יש יומולדת, אך מי נשכח במערכה המתוכננת?

No Responses

חג הטיגונים… איך עושים את זה עם הכי פחות נזקים?

No Responses

והפעם יוצרים חויה משותפת על הילדים דווקא בזמנים עמוסים.

No Responses

מנה חגיגית ומעודנת לארוחת חג מושלמת!

No Responses

שוברים את הראש מה להכין למפגש? כל הרעיונות מחכות לך כאן!

1

אולי גם את התרגלת יותר מידי מהר לטוב?

No Responses

על מה ממלא אותי ומה ממלא אחרים, כוח הדיבור והמילים.

No Responses

זמני צאת הצום תשפ”ד ברחבי הארץ

No Responses

מרק פרווה, קטיפתי, ענוג ומנחם ועשיר בערכים תזונתיים.

No Responses

קבלי על עצמך קבלות אמיתיות לקראת השנה החדשה…

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-דפי אורז!

No Responses

מיומנה של רווקה והפעם על סליחה.

No Responses

על סודות, איזה סוד שומרים ואיזה מספרים?

No Responses

האם תפקידך להושיע אותו או רק להיות שם לידו?

No Responses

פגיעות זה מפחיד! אל למה לא להפחיד אותם?

1

לפני, תוך כדי ואחרי הצום. כל הכללים לצום נכון וקל.

No Responses

מכירה את הכתמים העקשניים שלא יורדים מהבגד גם אחרי כביסה? איך את מתמודדת איתם? להלן טיפים ורעיונות שהתקבלו במערכת הפסקת קפה לטיפול בכתמים שלא יורדים בכביסה.

2

שולחן השבת המושלם מהחלום מתפוגג לי במהירות מסחררת ונגנז לשבת אחרת

No Responses

הכל על תבלין טוסקנה, מתי משתמשים ועם מה משתלב?

No Responses

שלמה ברונר ואלי הרצליך מפתיעים שוב “שערי ניגון”

No Responses

שעות של חוויה והנאה לכל המשפחה!

7

תרגילים מדהימים ומקרבים לרגיעה משפחתית וחוויה משותפת.

1

על אובדן, קודש קודשים והתמודדות נכונה.

No Responses

אפרוחון חמוד שמשדרג כל ארוחה!

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!