אוזני המן מלוחות למנה ראשונה

אוזן_המן_בשרית_במילוי_בשר
אוזני המן מלוחות למנה ראשונה

בינוני

18 מאפים אישיים.

בשרי

מאת: שף תום פרנץ

יש גם מלוח! מאפה טעים במיוחד, עם המון טעמים ים תיכוניים. בצק שמרים מתקתק ומילוי בשרי פיקנטי מתקתק וקרנצ’יות של שקדים. יש כאן שילוב של טעמים מתוק-מלוח-פיקנטי ואני אוהב מאוד את החיבורים האלו. ובכלל, בפורים מתאים מאוד שגם המאכלים יהיו מתקתקים.
אוזן המן כיפית שאפשר להגיש כמנה ראשונה ליד סלט קצוץ מתובל טוב, או כמנה עיקרית ואז להכין אותה גדולה יותר.
**טיפ:
תקרצו עיגול מעט יותר גדול ממה שתרצו, כי הבצק מתכווץ מעט, בגלל השמרים.

חומרים

לבצק:
500 גרם קמח לבן מנופה
כף שמרים יבשים
60 גרם סוכר (שליש כוס)
60 מ”ל שמן ניטרלי (רבע כוס)
1 ביצה L
½ שקית סוכר וניל
240 מ”ל מים פושרים (כוס)
למלית:
¼ כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
250 גרם בשר בקר טחון, ממליץ לשלב קצת כבש
1 כף סילאן
כפית גדושה תבלין ראס אל חנות
50 גרם שקדים מולבנים קלויים
50 גרם (1/3 כוס) חמוציות
50 גרם (1/3 כוס) משמשים מיובשים קצוצים
מלח ופלפל לפי הטעם

ביצה טרופה להברשת המאפה טרם האפייה
טחינה להגשה

אופן ההכנה

מניחים בקערה את מרכיבי הבצק לפי הסדר, מערבלים במיקסר עם וו לישה או במיקסר יד. לשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. לפי הצורך מוסיפים מעט קמח או מים.
מעבירים לקערה משומנת קלות ונותנים לבצק לתפוח כ-20 דקות.
הכנת המלית:
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בה את הבצלים מספר דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים כמה דקות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הסילאן, ראס אל חנות, מלח ופלפל לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את השקדים והפירות היבשים. מצננים לטמפרטורת החדר.

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס”מ. קורצים מהבצק עיגולים גדולים בעזרת קערה (אני ממליץ על קוטר של 15 ס”מ לפחות).
מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמילוי. מברישים את שולי העיגול בשכבה דקיקה של ביצה טרופה

רק כדי שהבצק ידבק. סוגרים את הבצק בשלוש נקודות ליצירת קיפול של אוזן המן. מהדקים היטב כדי שהאוזניים לא יפתחו באפייה. מברישים כל אוזן המן בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מעבירים לתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. לפני ההגשה מזלפים טחינה לבנה ומגישים חם עם סלט.

 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!