מחבת_עם_סופגניות_מטוגנות_ויד_הופכת_אותן_בעזרת_שתי_מקלות

חנוכה, אוי… חנוכה?!

מאת: שירה אזולאי

חג הטיגונים... איך עושים את זה עם הכי פחות נזקים?

חנוכה הוא סמל לנס, לאור ולשמחה. אז איך יתכן שפך השמן המסמל את החג שלנו, דווקא הוא זה שמשבית את השמחה שלך?

כמה עצות קצרות הנכונות לכל יום בשנה, ובמיוחד לחג החנוכה. כדי לשמר את המנהג ובמקביל את הבריאות, המשקל ואפילו מצב הרוח.

כאשר אנחנו בוחרות שמן, כמה כללי אצבע חשובים ביותר:

1. שמן בכבישה קרה – זאת אומרת שמן שבתהליך ההפקה שלא לא חומם מעל 45 מעלות, לא הורתח, הכי טבעי ואיכותי.

2. שמן בבקבוק זכוכית/פח – בשמן המאוחסן בבקבוק פלסטיק מתרחש תהליך ‘הגירה’ של חומרים רעילים מן הבקבוק אל השמן. הם פוגעים בבריאות וגם בטעמו ובריחו של השמן.

3. שמן בבקבוק זכוכית כהה – שמן זית, הוא שמן טבעי המופק מפרי, וככזה הוא עלול להתקלקל. לשמן רגישות לאור (יום או תאורה), לכן בקבוק כהה ישמר אותו לטווח ארוך יותר.

4. שמן עם רמת חומציות נמוכה – כדאי להעדיף שמן עם רמת חומציות נמוכה, ושלא תהיה גבוהה יותר מ-0.8.

חפשי את השמנים האיכותיים הללו ובהם גם תטגני (אבל בלי להיסחף).

איך לטגן בצורה הכי פחות מזיקה?

חמישה סעיפים לחנוכה ולכל השנה. ואחרי ככלות הכול, וכל המפחית – הרי זה משובח.

  • בחרי לטגן בשמן שעמיד בטמפרטורה גבוהה, לא מתאדה/נשרף מהר.
  • שמן נקי לכל טיגון – לא להשתמש באותו שמן פעמיים!!
  • טמפרטורה בינונית – שמן פושר יגרום לספיחה גדולה של שמן. שמן רותח יגרום למזון שרוף (שמן שרוף הוא הגרוע ביותר). לכן שימי לב לטמפרטורה חמה ולא קיצונית.
  • נייר סופג/מסננת – אם אפשר לוותר על עודף שמן, למה לא?
  • אם כבר אוכל מטוגן – העדיפי טיגון ביתי.

השמן הבריא לנו ביותר הוא שמן זית. גם לטיגון! אפשר גם שמן קוקוס (רק בכבישה קרה) וגם שמן זרעי ענבים (מוצר פחות מוכר).

אם כבר מדברים על שמן, כדאי לדעת שהגרוע מכולם הוא שמן דקלים. לצערנו הוא קיים בהרבה מוצרים תעשייתיים, ובמיוחד בפסח.

אולי את שואלת, מה עם שמן קנולה?

שמן קנולה, היתרון הענק שלו הוא במחיר (בלבד). הוא עובר זיכוך. זיכוך נשמע טוב וטהור, אבל לא בשמן. זיכוך אומר חימום/הרתחה בטמפ’ גבוהות וירידה בערכים בעקבות כך. מזככים אותו בטמפ’ של 70 מעלות, וכל המינרלים והוויטמינים נהרסים. אין בו שום ערך תזונתי. 

בשמן סויה, תהליך ההפקה קשה כל כך, שכדי לרכך את הפולים משרים את הפולים בנפט (!!). נכון, אח”כ הם עוברים תהליך ‘טיהור’, ובכל זאת…

אז מה? נטגן בשמן זית? שמן קוקוס? 

כן. אמנם המחיר כואב (אולי בזכות זה נטגן פחות, וזה טוב!), ובינינו, הרבה יותר כואב לספוג את התוצאות לטיגונים ‘המסורתיים’.

כמובן שלא מדובר על טיגון בשמן עמוק. פה ננשום עמוק ונאפשר לאכול סופגנייה אחת לכבוד החג. אבל מעבר, לביבות יוצאות מושלמות באפיה, או בטיגון קל ב’רדודים’.

לפני שניפרד, שני מוצרים שכדאי להכיר:

בקבוק תרסיס לספריי שמן.

בקבוק טפטפת לשמן.

ניתן לרכוש בקבוקים למילוי, או כמתז שמן, או עם צינורית לזילוף. כך הרבה יותר קל לשלוט בכמויות השמן. והתוצאה? שומרים על הבריאות, על המשקל ועל כיס.

שיהיה חג שמח!!

מתכון לסופגניות אפויות ו-טעימות מאוד!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

No Responses

הצצה מרתקת ליתרונות הקמח המלא.

No Responses

ערבי לביבות? מקטרים מקטרים אבל תכל’ס…

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
מחבת_עם_סופגניות_מטוגנות_ויד_הופכת_אותן_בעזרת_שתי_מקלות

חנוכה, אוי… חנוכה?!

מאת: שירה אזולאי

חג הטיגונים... איך עושים את זה עם הכי פחות נזקים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קינוח פרווה וטעים במיוחד!

No Responses

מתכון טעים במיוחד וקל להכנה לכבוד שבת קודש!

No Responses

האם יום כיפור הוא יום מפחיד או יום מרגיע?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

כל מה שאת צריכה לדעת על הימים הבאים עלינו לטובה.

No Responses

והפעם-כרטיסי שנה טובה, שעה של אמא ילד ופיתוח מוטורי…

No Responses

על רעינות ליצירות שוברות שיגרה, פיתוח מוטוריקה והתנסות חושית.

No Responses

שדרוג ואבזור חדרי הילדים לבד וללא עלות גבוהה!

No Responses

אזון המן בשרית ומפנקת. מנה ראשונה יפיפיה ופורימית במיוחד.

No Responses

מנה מקסימה לדיאטה- אטריות האורז ללא גלוטן טעימות וקלות להכנה.

No Responses

סיכום הזום ‘נפגשות’ בשיתוף מאוחדת / חלק 2 מתוך 2

No Responses

לא עוד ‘אסור’ ו-‘אין’ מהיום: ‘שפע’ ו’יש’. תודעת שפע בתזונה.

No Responses

האם אנו חיים אותם או מפספסים את החיים עצמם במחשבות ובגעגוע לעבר, או בדאגה וכמיהה לעתיד?

No Responses

בואו אגלה לכן מה הפחד הכי גדול של רווקה (רמז- לא מה שחשבתן…)

1

מנה חגיגית ומתאימה להגשה בשבת בבוקר.

No Responses

אוזן המן טעימה במיוחד בנראות פורימית…

No Responses

כל הלכות ערב פסח ממתינות לך כאן בפוסט

No Responses

על מדידת רגשות וויסות עוצמה.

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-חלב שקדים!

No Responses

מנה קלאסית, חורפית ומנחמת.

No Responses

איפה אני ואיפה אלול? הגידו אתם, בכביסה? בבישול?

4

העשרת האינטלגנציה היהודית, על מה מסופר בפרשת השבוע?

No Responses

מה זה באמת שמחה? מסע קצר ומרתק במקורות שלנו.

No Responses

לצלוח נכון את התקופה גם מבחינה תזונתית.

No Responses

יומיים חג.. איך שומרים על איפור עמיד ויפה?

2

על אובדן, קודש קודשים והתמודדות נכונה.

No Responses

מתכון טעים ומזין ללחמניות ביתיות שכל הילדים אוהבים!

3

מרק שהוא ארוחה מלאת חלבונים וטעימה במיוחד.

No Responses

המדריך המלא לערב פסח. סדנה שתעשה לך סדר בראש ובבית.

No Responses

את לובשת מסכה, ציפי, כמו שכולנו לובשים במידה כזו או אחרת. על מסכות בחיינו.

No Responses

בהלבשת הבית, כמו בהלבשה רגילה, החלק החשוב ביותר הוא הטקסטיל – כריות, כיסויי מיטה, שטיחים, מפות ווילונות.

No Responses

מא – ת, איך לארגן ערב לביבות כמו שצריך.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!