שולחן_עץ_עם_בקבוק_זכוכית_מלא_בנוזל_לבן_ושקדים_שלמים_מונחים_ליד

טעים להכיר | חלב שקדים

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-חלב שקדים!
  1. הוא הולך וצובר תאוצה כמו תחליפי חלב רבים אחרים שצצים על המדפים. המעלה שלו היא המרקם הקטיפתי והטעם העדין. הוא גם בריא, כמובן…
  2. לקפה רגיל הוא לא יודע להתחבר היטב. (ברוב המותגים שניסיתי) במזיגה למים רותחים הוא מתפרק ומאבד את המרקם. עדיף להתפנק, להרתיח כוס שלמה של חלב (במיקרוגל, הכי קל…) ולהוסיף לה קפה וסוכר לפי הטעם. מאמינות לי שזה טעים יותר מקפה רגיל? לכו לנסות.
  3. המרקם הקטיפתי-שמנתי שלו מקנה לו פלוס, והשמים הם הגבול לאן אפשר להכניס אותו… הקרמה של מרקים טחונים ורטבי עגבניות (כן, גם למוסקה ורוטב אדום של קציצות שווה להוסיף אותו…), כרוטב לדגים – סלמון וטונה אוהבים אותו מאוד! וכמובן כתחליף לחלב – דייסות למיניהן, שייקים ואפילו עם הקורנפלקס… 
  4. נסו להחליף נוזלים (מים/מיץ) בעוגות בחושות בכמות זהה של חלב שקדים. לא תאמינו איזו עוגה תצא לכן מהתנור…
  5. אפשר ומומלץ להכין לבד, צריך רק בלנדר חזק. משרים כוס שקדים (עם הקליפה) במים קרים למשך לילה, מסננים ושוטפים. מכניסים לבלנדר עם שלוש כוסות מים, חצי כפית תמצית וניל, כפית סילאן (אם יש בלנדר חזק אפשר פשוט תמר אחד) וקמצוץ מלח. טוחנים חזק במשך כמה דקות עד לקבלת נוזל לבן ואחיד. טועמים וממתיקים עוד אם יש צורך. מסננים דרך בד וסוחטים היטב את העיסה שנותרה בתוכו. החלב נשמר כמה ימים במקרר. טעים מאוד גם קר, ומקבל באהבה תוספות טעם נוספות (מייפל, קוקוס ואפילו קקאו). את העיסה אפשר להוסיף לתערובת קציצות או לבצק עוגיות, ואפשר אפילו לייבש היטב (בתנור על 150 מעלות בזהירות) והנה לנו קמח שקדים…
  6. חלב ביתי במקרר מומלץ לנער לפני כל שימוש. 

עוגת לימון רכה ועסיסית פרווה בטעם חלבי/ אפרת סיאצ’י עם שינויים שלי

החומרים: (בכוסות מדידה!)

4 ביצים

כוס סוכר

2/3 כוס שמן

2 כפיות תמצית וניל

12 כפות מיץ לימון טרי 

2/3 כוס חלב שקדים

4 כפות שטוחות גרידת לימון – לא חובה אבל מוסיף המון!

 כוסות קמח לבן

שקית אבקת אפיה

קורט מלח

אופן ההכנה:

(אפשר להכין ללא מיקסר.

מטרפה ידנית ואפילו כף יעשו את העבודה, רק מומלץ להתחיל לערבב בלי השמן ולהוסיף אותו ואת שאר החומרים בהדרגה).

מקציפים ביצים, סוכר ושמן לתערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח ואבקת האפיה וממשיכים לערבב כמה דקות.

מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים. (לא צריך ללכלך עוד קערה, מערבבים אותם בתוך שקית הקפאה) מערבבים כמה שניות בלבד רק עד שהקמח נטמע בבצק.

נותנים לבלילה כמה דקות מנוחה ואבקת האפיה מתחילה לפעול.

משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ושופכים לתוכן את התערובת.

מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא מעט פירורי (פירורים עדינים ממש).

מפדרים באבקת סוכר ומרתיחים מים לקפה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איפה אני ואיפה אלול? הגידו אתם, בכביסה? בבישול?

4

ממשיכים בכבוד סעודה שלישית והשבוע – הבית.

No Responses

התובנה האוהבת המנחמת מסיפור עקידת יצחק.

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
שולחן_עץ_עם_בקבוק_זכוכית_מלא_בנוזל_לבן_ושקדים_שלמים_מונחים_ליד

טעים להכיר | חלב שקדים

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-חלב שקדים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואי נדבר על זה…. איך לא עושים כלום, אבל באמת?

No Responses

“ומה עם החמץ שבלב?”, ישאלו כולם מסביב. “ומה עם החמוץ שבלב?”, אשאל אני.

No Responses

איך יודעים אם מברכים על המאכל מזונות? הדרכה חשובה.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

בלונים, בועות סבון ועוד הרבה הפתעות!! קייטנת האותיות האות ב’.

No Responses

היום, ערב ראש חודש סיון, אל תפספסו את הסגולה המיוחדת.

No Responses

שלושה ימי חג – איך מקפיאים ומפשירים נכון?

No Responses

פירות ט”ו בשבט ובריאות? זה מה שאתם צריכים לדעת.

No Responses

מנה מרשימה וקלה מאוד להכנה. מתאימה לסעודת שבת בבוקר.

No Responses

חידוש יפיפה ללחנו של שלמה קרליבך המתאים כ”כ לתקופה.

No Responses

היא עייפה, הוא בוכה, ואיפה הבעל בכל התמונה?

No Responses

אפרוחון חמוד שמשדרג כל ארוחה!

No Responses

כל הזכויות שמורות לך! שבת היא מקור הברכה.

1

מבחר מתכונים שמתאימים לילדים, אוכל טעים ותעסוקה מצויינת.

4

טיפים מדהימים לניקיון לפסח ולכל השנה! אל תפספסו!

No Responses

איך מתכוננים לצום כמו שצריך? כל הטיפים כאן.

No Responses

לביבות תפוחי אדמה מגרמניה, בהגשה שונה ומפתיעה.

No Responses

מנה קייצית ומשביעה, נסו אותה לסעודה שלישית!

No Responses

החל מהלו קיטי (או בוב הבנאי) ועד לשחורה של אבא.

No Responses

ככל שהכוס תהיה מלאה יותר, יהיה לי יותר לתת לאחרים.

2

התובנה האוהבת המנחמת מסיפור עקידת יצחק.

1

גם את מוצאת את עצמך בשעות הערב לא מפסיקה לאכול?

No Responses

“ומה עם החמץ שבלב?”, ישאלו כולם מסביב. “ומה עם החמוץ שבלב?”, אשאל אני.

No Responses

עם מה את שותה את הקפה שלך? מבדק עצמי מרתק.

No Responses

בואי להכין לבד ובקלות מעמד מושלם לתכשיטים!

No Responses

מה העץ שלך מספר עליך? אבחני את עצמך.

No Responses

בואו נכין ביחד לוח שמחה משפחתי ונראה כמה קל לשמח.

No Responses

קצת מעבר למתכון וטעם, משמעות מעמיקה יותר לסימני ר”ה

No Responses

חטיף פרווה טעים וממכר בדקות בודדות של הכנה!

1

מה חשוב לך יותר? שהילד שלך יקבל 100 במבחנים או שהוא ילמד את הלימודים הכי משמעותיים לחיים שלו, וילמד איך ללמוד?

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!