קערה_עם_עלה_וספרינג_רולס_מונחים_על_העלה

טעים להכיר | דפי אורז

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-דפי אורז!
  1. מוצר מדהים ללא גלוטן (פחות קלוריות) שחדר לאחרונה למטבח הישראלי. עשוי מקמח אורז ו/או טפיוקה. פרווה. טעם ניטרלי. מקבל באהבה כל מה שתכניסו לתוכו. בסופר תמצאו אותו באזור האסייתי, כמובן.
  2. אוכלים אותו ‘נא’ או אפוי או מטוגן. העיקר לטבול אותו כמה שניות במים לריכוך, למלא ולסגור לצורה הנבחרת.
  3. אפשר גם לטגן אותו כמות שהוא, חתוך לחתיכות, ואז יש לכם צ’יפס מעניין. בריא הוא לא…
  4. במה ממלאים? כמו בורקס: בשר, כבד, תערובת טחונים כלשהי, קוביות עוף/פרגית/דג, ירקות, מחית ירקות, גבינות וכדומה.
  5. אפשר למלא בירקות חיים חתוכים לרצועות דקיקות, לסגור לגליל והנה לנו ספרינג רולס טעימים. אוכלים טבול ברוטב סויה/טריאקי או כל רוטב אסיאתי אחר. (המרקם צמיגי וטעים).
  6. רוצים סושי ולא אוהבים אצה? (חבל, זה בריא מאוד…) הכינו מדף אורז! טובלים במים לשתי שניות, ממלאים ומגלגלים כרגיל.
  7. איך אופים? מושחים היטב בביצה, מפזרים שומשום בשפע ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהבורקס שחום לגמרי! אם תתפתו להוציא קודם, הבורקס יתרכך לפני הזמן ויחזור למרקם צמיגי…
  8. על הדרך נעים להכיר את אטריות האורז. משרים במים רותחים עד לרמת הריכוך הרצויה והן מוכנות. להקפצה, לבישול ברוטב וכל מה שאתם עושים מנודלס רגילים…

מלאווח בריא וטעים מדפי אורז

זה כבר לגמרי בשורה לחובבי המלאווח…

החומרים למנה אחת:

3 דפי אורז

ביצה

2 כפות מים

מלח

פלפל

שוברים את הביצה לכלי עם המים והתבלינים וטורפים היטב. 

שופכים לצלחת בגודל הדפים עם שוליים.

טובלים דף אחד, הופכים, מניחים מעליו דף שני, הופכים ומניחים מעליו דף שלישי.

הופכים שוב.

מכניסים למחבת עם מעט שמן חם (שימו לב לא להתמהמה עם הדפים, אחרי כמה שניות הם מתרככים מאוד וקשה לעבוד איתם. יש לטבול ולהכניס לטיגון מיד). 

מטגנים משני הצדדים להשחמה מלאה. שימו לב לעבוד על אש לא גבוהה מדי כדי לתת לדפים זמן להשחים ולהפוך לקריספיים כמו שצריך. אש גבוהה תשרוף אותם לפני הזמן…

אוכלים כמו מלאווח. בתאבון.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נפרדים מהמדור אך לא מהמצווה – כי היא מקור הברכה.

No Responses

שיר נוגע ומתפלל, על בת ישראל.

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
קערה_עם_עלה_וספרינג_רולס_מונחים_על_העלה

טעים להכיר | דפי אורז

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-דפי אורז!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכניה לימות החנוכה – נר שישי.

No Responses

גם אצלך בחורף הבית נהיה פתאום קטן??

No Responses

מה למדנו מהשנה האחרונה? ולמה המלכה היא שחרור שליטה?

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

מדריך חשוב לפני חנוכה – על עמידה נכונה במטבח.

No Responses

כל מה שאת צריכה לדעת על הימים הבאים עלינו לטובה.

No Responses

מתכון מעולה ללחמניות בייגלס שמקפיאים ושולפים כשרעבים…

No Responses

קינוח מרשים ולא מסובך. מתאים בדיוק למנה אחרונה לשבתות חורף.

1

מייקאובר למטבח ישן בלי להוציא הרבה כסף.

3

רוצה לפנק בפטיפורים מכובדים – ובריאים? זה אפשרי!

No Responses

התפוצץ לו הבלון? כך תחנכי למוגנות בריאה!

No Responses

בואו נכין יחד עם הילדים משלוח מנות מתוק ויצירתי!

1

לחמניות מיוחדות ומהירות הכנה!

6

קצת מעבר למתכון וטעם, משמעות מעמיקה יותר לסימני ר”ה

No Responses

הצלליות! איך מתאימים ואיך מניחים?

No Responses

פשטידה יפיפיה ש’גונבת את ההצגה’, לרענן את הארוחה הכבדה.

No Responses

מנה חגיגית במיוחד, הכנה מעט מורכבת עם תוצאה מושלמת!

No Responses

מנה קלאסית, חורפית ומנחמת.

No Responses

שוב שוברת את הראש איזה מנות לבשל? עשרות רעיונות למנות מכל הסגנונות מחכות לך כאן.

13

שירת ההמונים – יחד עם הזמר והמלחין ללהיט “עברתי בחושך”

No Responses

קחי לך כמה דקות של מנוחה וצרי לך לוח השראה לקראת השנה החדשה.

No Responses

מה עושים היום? משחקים ופעילויות באות ח’, איזה כיף!

No Responses

לחמניות קלות הכנה וטעימות במיוחד, לגיוון ארוחת הבוקר או הערב.

1

מנת דג מלאת תבלינים וארומות, מתאימה גם לסעודת פורים.

No Responses

מתכננת תכנונים לשינוי משמעותי החופש הזה? הכירי את הצבע האפור.

No Responses

מה עושים עם המשקל המאים לבלוענו אי שם ביציאה מתקופת החגים?

No Responses

בואי, נגיש לו באמת כתר מלוכה!

No Responses

No Responses

מה מיוחד בשבתות שבימי ספירת העומר ואיך זה קשור לזרי ההדס?

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!