פטיפור בשני צבעים

פטיפור_בריאות_ממתק_בריא_לפורים_ולמשלוחי_מנות
פטיפור בשני צבעים

בינוני

כ30 יח' מכל צבע

פרווה

מאת: שירה אזולאי

רוצה לשלב פטיפורים במשלוח מנות להורים?

רוצה לפנק את חמותך עם קינוח מיוחד ומרשים?

גם בגרסה הבריאה הכול אפשר!

נסי אותם, פטיפורים בשני צבעים.

חומרים

פטיפור בהיר:

1/2כוס קמח שקדים*

1/2 כוס אגוזים קצוצים

4 כפות חמאת שקדים

2 כפות דבש

כפית נס קפה

 

פטיפור כהה:

1/2כוס קמח שקדים*

1/2 כוס אגוזים קצוצים

4 כפות חמאת בוטנים

3 כפות סילאן

כף קקאו

 

ציפוי שוקולד כהה:

100גרם חמאת קקאו (כ-2/3 כוס) **

11/3 כוסות עיסת קקאו

1/2 כוס סילאן

2 כפות דבש

לחילופין, ניתן להשתמש בשוקולד מריר איכותי

 

ציפוי שוקולד בהיר:

50 גרם חמאת קקאו (כ-1/3 כוס)**

1/2 כוס טחינה גולמית

3 כפות דבש

 

*למרות שבמתכונים רבים אני מציעה לטחון בבית שקדים כדי להוזיל עלויות. כאן יש חשיבות להשתמש בקמח שקדים מקורי, כדי לקבל את המרקם הרצוי.

** חמאת קקאו ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפיה.

עיסת קקאו ניתן להשיג בחנויות טבע, או להזמין מאתר ‘ספירולינה פור לייף’.

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת המילוי. מערבבים את כל הרכיבים לתערובת אחידה.

ממלאים תבניות שקעים. דואגים לדחוס את העיסה בתוך השקעים כדי לקבל את צורת התבנית.

מקפיאים להתייצבות.

בבן מארי (קערה בתוך סיר עם מים רותחים) ממיסים את רכיבי הציפוי.

טובלים כל פטיפור בשוקולד, ומניחים על רשת או נייר אפייה. מקפיאים להתייצבות.

בימים חמים כדאי לשמור במקפיא עד סמוך לשימוש.

לשאריות השוקולד שנשארו מהציפוי ניתן להוסיף אגוזים, שקדים, חמוציות, צימוקים, להקפיא בתבניות שקעים ולקבל שוקולד מפנק ומשמח.

 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!