קרא – “שתקרע רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו”
שוטפים את הקרא ופורסים לפרוסות בעובי של סנטימטר.
מערבבים בקערה 2 ביצים עם מלח, פלפל שחור ופפריקה.
בקערה אחרת שמים קמח.
טובלים כל פרוסה בקמח ואז בתערובת הביצים.
מחממים שמן במחבת ומטגנים כל פרוסה משני הצדדים.
קציצות כרתי – “שיכרתו אויבינו”
2 יחידות כרישה – לחתוך לפרוסות דקות. לחלוט במים רותחים ולסנן.
לערבב בקערה ביצה, 2 כפות פירורי לחם, מלח ופלפל שחור.
להוסיף את הכרישה.
לחמם שמן במחבת.
לקחת עיסה בכף ולהניח בשמן הרותח. לטגן משני הצדדים.
פשטידת סילקא – “שיסתלקו שונאינו”
חבילת עלי סלק – לחלוט במים רותחים, לסנן ולקצוץ דק.
לקצוץ בצל גדול ולטגן עד להזהבה.
לערבב בקערה ביצה, מלח, פלפל, 2 כפות שקדים קצוצים.
להוסיף את הסלק הקצוץ.
להעביר לתבנית, לפזר שקדים קצוצים לקישוט.
לאפות בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה מוכנה.
רוביא – “שירבו זכויותינו”
לבשל במי מלח עד להתרככות.
טיפ – איך לחתוך רימון בקלי קלות
חתכו את ה’כתר’ של הרימון. חלקו את הרימון לשני חלקים לרוחב הרימון.
הניחו חצי רימון על כף היד כך שהקליפה כלפי מעלה, מעל קערה.
בחפץ כבד (פטיש שניצלים, כוס זכוכית עבה) דפקו על קליפת הרימון, בתחילה בעדינות ואז בחוזקה עד שכל גרעיני הרימון יפלו לקערה.
עשו זאת גם לחצי הנוסף של הרימון.
2 תגובות
סילקא זה יכול להיות גם עלי מנגולד?
כן.