חזה עוף ופירות יבשים

חזה_עוף_ופירות_יבשים_טנזיה_עוף
חזה עוף ופירות יבשים

קל

בשרי

מאת: שירה אזולאי

ט”ו בשבט הוא תירוץ מצוין למעדן הזה.

רק שלא תטעו – המתכון חגיגי דיו כדי להשתמש בו בכל חג.

והפלוס הגדול? אופן הכנה קליל ומהיר.

חומרים

חזה עוף

בצל קטן

בצל סגול קטן

4 שיני שום

6 משמשים

6 שזיפים

1/2 כוס צימוקים בהירים

כף שמן זית

1/2 כוס מיץ קלמנטינות/ תפוזים

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת המשרה – שמים בקערה מיץ קלמנטינות/ תפוזים, שמן זית, פלפל שחור ומלח ומערבבים.

מפרידים את העוף מן העצם, מחלקים לקוביות גדולות ומניחים במשרה.

ככל שהזמן מאפשר נותנים לעוף לשהות בתוך המשרה (ניתן להשאיר במקרר למשך לילה).

חותכים את הבצלים לרצועות דקות ומאדים עם מעט מים.

פורסים את השום לפרוסות דקות ומוסיפים לבצל לקראת סוף האידוי.

מוסיפים את חזה העוף עם המשרה, מוסיפים את הפירות וחצי כוס מים רותחים. מביאים לרתיחה יחד ואח”כ מנמיכים ללהבה בינונית. מבשלים בערך כרבע שעה, מערבבים מדי פעם.

לקראת סיום מגבירים את הלהבה כדי לצמצם נוזלים ולהביא להשחמה.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!