מגש_פירות_אכילת_פירות_בבריאות_פירות_טו_בשבט

מתיקות שכזאת – שולחן ט”ו בשבט משמח ומאוזן

מאת: שירה אזולאי

פירות ט"ו בשבט ובריאות? זה מה שאתם צריכים לדעת.

כמה מילים על ט”ו בשבט, לפני שמתחילים..

ט”ו בשבט אינו חג מהתורה, אלא מנהג שהתקבל במשך הדורות.

אכילת הפירות היבשים מקורה ביהודי הגולה שרצו לאכול מפירות ארץ ישראל,

והדרך היחידה שבה היה ניתן לשנע באותם ימים את הפירות, הייתה בצורתם היבשה.

היום אנחנו משלבים בין פירות טריים לפירות יבשים,

ואף משתדלים למצוא פרי חדש כדי לברך עליו “שהחיינו”.

פירות יבשים או טריים? מה עדיף?

נפתח ביתרונות של הפירות:

1. הפירות מכילים ריכוז גבוה של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

כדאי לדעת שלכל משפחת צבעים בצומח, תכונות הייחודיות לה, לכן כדאי לצרוך פירות (וירקות) בצבעים שונים.

2. הפירות מכילים סיבים תזונתיים. בין מעלות הסיבים: תחושת שובע, עיכול תקין, מיתון עליית הסוכר, פינוי עודפי סוכר וכולסטרול ועוד.

כדאי לדעת שהריכוז הגבוה של הסיבים מצוי בקליפה, לכן כדאי לצרוך פירות בקליפתם.

3. הפירות הטריים מכילים כמות של נוזלים שמאזנת את ריכוז סוכר הפירות, לכן גם הערך הקלורי שלהם נמוך משמעותית משל הפירות היבשים.

בנוסף, ארוחת פירות טריים תורמת לגוף גם נוזלים חיוניים.

4. בפירות קיימים אנזימים. האנזימים אלו זרזים המשפיעים על עיכול וספיגה של המזון בצורה מיטבית.

ההבדל המשמעותי בין פירות טריים לפירות יבשים הוא איבוד הנוזלים של הפרי.

פרי ללא נוזלים הוא פרי ‘מרוכז’ יותר, מה שמשפיע בעיקר על אחוזי הסוכר (והקלוריות).

גם אחוז מסוים של ויטמינים עלול להיאבד ע”י תהליך הייבוש.

מצד שני, יש פירות שלא ניתן להשיג בצורתם הטרייה (לפחות בעונות מסוימות),

ואם להיות כנים, פירות יבשים הם ממתק נפלא וטעים (:

ההמלצה הראשונית היא כי כדאי להעדיף פירות אורגניים.

הפירות האורגניים מיובשים בתהליך טבעי וללא חומרים מוספים,

אך מסיבה זאת הם יקרים בצורה משמעותית, וגם שונים במרקם שלהם.

לכן אם הם כרגע מחוץ לתחום, בואי נבדוק איך בכל זאת ניתן לבחור בטוב,

מתוך המבחר הצבעוני והמתוק שהדוכנים מציעים לנו.

פירות יבשים עלולים להכיל את החומרים הבאים:

גופרית – חומר מונע התפתחות חיידקית.

שמן / גליצרין – למניעת הידבקויות של הפירות.

צבעי מאכל – לשיפור המראה.

חומרי טעם וריח – למוצר מושך יותר, ולטשטוש תוצאות תהליך העיבוד.

סוכר – למה באמת??

אז מה נבחר? ועל מה נוותר?

1. ישנם פירות שמגיעים באופציה טבעית (למרות שלא אורגנית).

מה שאומר כי לכל הפחות הם בד”כ לא יכילו צבעי מאכל, סוכר וחומרי טעם וריח.

ניתן למצוא בקטגוריה זו: תמרים, צימוקים, שזיפים, משמשים, מנגו, אננס, חמוציות, דובדבנים ועוד.

(שימי לב שהפירות: משמשים, מנגו, אננס, חמוציות ודובדבנים, מגיעים בשתי גרסאות. חפשי את הטבעית).

2. כל פרי שנראה בעינייך זרחני וצבעוני מדי בהשוואה לגרסה הטרייה שלו,

כנראה שאינו עונה על ההגדרה פרי, אלא ממתק המכיל פרי…

3. כדאי להשרות את הפירות (במיוחד אלו השמנוניים) במים פושרים.

המים יסירו חלק מהשמן והחומרים המוספים (לעיתים ההשריה כלולה גם בתהליך הבדיקה).

4. הוסיפי לשולחן ט”ו בשבט גם שפע פירות טריים, אגוזם ושקדים בנוסף לפירות היבשים.

נוסף על הערכים החשובים שיש באגוזים והשקדים, יש להם יתרון בכך שהשומן והחלבון שלהם מסייעים למתן את עליית הסוכר שבארוחה.

מאחלת שאת המתיקות האמיתית נראה מפירותינו (הבנים)…

וכאן תוכלי לראות מתכון לחזה עוף בפירות יבשים

ט”ו בשבט מתוק ושמח!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

No Responses

הלבנת שיניים בבית ובקלות, בלי להוציא כסף מיותר…

No Responses

היא מכסחת אותך. דגשים שצריך לבדוק לפני שיוצאים לכאסח.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
מגש_פירות_אכילת_פירות_בבריאות_פירות_טו_בשבט

מתיקות שכזאת – שולחן ט”ו בשבט משמח ומאוזן

מאת: שירה אזולאי

פירות ט"ו בשבט ובריאות? זה מה שאתם צריכים לדעת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך מניחים בפועל הצללות, שיראה יפה ומקצועי? המדריך המלא.

No Responses

אני חייבת לעשות דיאטה! לא את לא! אז מה כן?

No Responses

קצת כושר אחרי כל הטיגונים, אבל בלי לקום מהכיסא…

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

מה זה קופאין? מה הוא עושה לנו במוח?

No Responses

כמה פעמים אפשר לחזור על אותן הפעולות? כמה פעמים אפשר לשמוע תודה מאותם האנשים?

No Responses

לפני, תוך כדי ואחרי הצום. כל הכללים לצום נכון וקל.

No Responses

מכינים את המערכת החיסונית לקראת החורף!

No Responses

אחד הדברים החשובים ביותר בחלל זה הצבע. בואי ללמוד איך בוחרים צבע לבית.

No Responses

סינגל חדש, חגיגי ומקפיץ. הדליקו ברקע וכנסו לאווירה!

No Responses

מנה משביעה ואהובה במיוחד על ילדים!

No Responses

המדריך המלא לערב פסח. סדנה שתעשה לך סדר בראש ובבית.

No Responses

למה אנחנו מתגעגעים? על הניסים שהיו בזמן ביהמ”ק

No Responses

איך מחטבים את הפנים בצורה נכונה בעזרת הארות והצללות.

No Responses

משחק חיקוי נוסף לתירגול ופיתוח כישורי אמפתיה.

No Responses

זמני צאת הצום תשפ”ד ברחבי הארץ

No Responses

העשרת האינטלגנציה היהודית, על מה מסופר בפרשת השבוע?

No Responses

למה לקדש חצי אישה? ומי צייר עלה על הקיר?

No Responses

טעים להכיר – נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

No Responses

קבלי על עצמך קבלות אמיתיות לקראת השנה החדשה…

No Responses

כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

No Responses

משעמם לי? לא עוד!! הורידו עכשיו שעות של תעסוקה.

No Responses

מתכון מהיר ועשיר, ארזו את הפיתות עם ירקות ומטבלים וצאו לאכול בטבע!

No Responses

היום, י”א בתמוז, יום פטירתו של ר’ אלחנן וסרמן הי”ד

No Responses

איך קשורים המרגלים – ליומיום השוטף שלנו? ומי אוכלת את מי?

No Responses

על עולם הטיפול – דרך המסך. פוסט רלוונטי במיוחד.

No Responses

אם הוא רק היה עוצר דקה לפני שדיבר…

No Responses

מנה מהירה וטעימה לארוחת צהרים/ערב בסיר אחד.

No Responses

היא עייפה, הוא בוכה, ואיפה הבעל בכל התמונה?

No Responses

קחי כמה רגעים של טיפוח ופינוק לעצמך-ממוצרים שיש לך בבית!

No Responses

מחפשים מה להכין לערב הצום? המתכון המומלץ: משביע וקליל, רק תדליקו מזגן.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!