מגש_פירות_אכילת_פירות_בבריאות_פירות_טו_בשבט

מתיקות שכזאת – שולחן ט”ו בשבט משמח ומאוזן

מאת: שירה אזולאי

פירות ט"ו בשבט ובריאות? זה מה שאתם צריכים לדעת.

כמה מילים על ט”ו בשבט, לפני שמתחילים..

ט”ו בשבט אינו חג מהתורה, אלא מנהג שהתקבל במשך הדורות.

אכילת הפירות היבשים מקורה ביהודי הגולה שרצו לאכול מפירות ארץ ישראל,

והדרך היחידה שבה היה ניתן לשנע באותם ימים את הפירות, הייתה בצורתם היבשה.

היום אנחנו משלבים בין פירות טריים לפירות יבשים,

ואף משתדלים למצוא פרי חדש כדי לברך עליו “שהחיינו”.

פירות יבשים או טריים? מה עדיף?

נפתח ביתרונות של הפירות:

1. הפירות מכילים ריכוז גבוה של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

כדאי לדעת שלכל משפחת צבעים בצומח, תכונות הייחודיות לה, לכן כדאי לצרוך פירות (וירקות) בצבעים שונים.

2. הפירות מכילים סיבים תזונתיים. בין מעלות הסיבים: תחושת שובע, עיכול תקין, מיתון עליית הסוכר, פינוי עודפי סוכר וכולסטרול ועוד.

כדאי לדעת שהריכוז הגבוה של הסיבים מצוי בקליפה, לכן כדאי לצרוך פירות בקליפתם.

3. הפירות הטריים מכילים כמות של נוזלים שמאזנת את ריכוז סוכר הפירות, לכן גם הערך הקלורי שלהם נמוך משמעותית משל הפירות היבשים.

בנוסף, ארוחת פירות טריים תורמת לגוף גם נוזלים חיוניים.

4. בפירות קיימים אנזימים. האנזימים אלו זרזים המשפיעים על עיכול וספיגה של המזון בצורה מיטבית.

ההבדל המשמעותי בין פירות טריים לפירות יבשים הוא איבוד הנוזלים של הפרי.

פרי ללא נוזלים הוא פרי ‘מרוכז’ יותר, מה שמשפיע בעיקר על אחוזי הסוכר (והקלוריות).

גם אחוז מסוים של ויטמינים עלול להיאבד ע”י תהליך הייבוש.

מצד שני, יש פירות שלא ניתן להשיג בצורתם הטרייה (לפחות בעונות מסוימות),

ואם להיות כנים, פירות יבשים הם ממתק נפלא וטעים (:

ההמלצה הראשונית היא כי כדאי להעדיף פירות אורגניים.

הפירות האורגניים מיובשים בתהליך טבעי וללא חומרים מוספים,

אך מסיבה זאת הם יקרים בצורה משמעותית, וגם שונים במרקם שלהם.

לכן אם הם כרגע מחוץ לתחום, בואי נבדוק איך בכל זאת ניתן לבחור בטוב,

מתוך המבחר הצבעוני והמתוק שהדוכנים מציעים לנו.

פירות יבשים עלולים להכיל את החומרים הבאים:

גופרית – חומר מונע התפתחות חיידקית.

שמן / גליצרין – למניעת הידבקויות של הפירות.

צבעי מאכל – לשיפור המראה.

חומרי טעם וריח – למוצר מושך יותר, ולטשטוש תוצאות תהליך העיבוד.

סוכר – למה באמת??

אז מה נבחר? ועל מה נוותר?

1. ישנם פירות שמגיעים באופציה טבעית (למרות שלא אורגנית).

מה שאומר כי לכל הפחות הם בד”כ לא יכילו צבעי מאכל, סוכר וחומרי טעם וריח.

ניתן למצוא בקטגוריה זו: תמרים, צימוקים, שזיפים, משמשים, מנגו, אננס, חמוציות, דובדבנים ועוד.

(שימי לב שהפירות: משמשים, מנגו, אננס, חמוציות ודובדבנים, מגיעים בשתי גרסאות. חפשי את הטבעית).

2. כל פרי שנראה בעינייך זרחני וצבעוני מדי בהשוואה לגרסה הטרייה שלו,

כנראה שאינו עונה על ההגדרה פרי, אלא ממתק המכיל פרי…

3. כדאי להשרות את הפירות (במיוחד אלו השמנוניים) במים פושרים.

המים יסירו חלק מהשמן והחומרים המוספים (לעיתים ההשריה כלולה גם בתהליך הבדיקה).

4. הוסיפי לשולחן ט”ו בשבט גם שפע פירות טריים, אגוזם ושקדים בנוסף לפירות היבשים.

נוסף על הערכים החשובים שיש באגוזים והשקדים, יש להם יתרון בכך שהשומן והחלבון שלהם מסייעים למתן את עליית הסוכר שבארוחה.

מאחלת שאת המתיקות האמיתית נראה מפירותינו (הבנים)…

וכאן תוכלי לראות מתכון לחזה עוף בפירות יבשים

ט”ו בשבט מתוק ושמח!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגילים מדהימים ומקרבים לרגיעה משפחתית וחוויה משותפת.

1

רוצה להכניס פעילות גופנית לשיגרת החיים שלך? כל הסיבות כאן.

1

לצלוח נכון את התקופה גם מבחינה תזונתית.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
מגש_פירות_אכילת_פירות_בבריאות_פירות_טו_בשבט

מתיקות שכזאת – שולחן ט”ו בשבט משמח ומאוזן

מאת: שירה אזולאי

פירות ט"ו בשבט ובריאות? זה מה שאתם צריכים לדעת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

No Responses

לחוצה מהחג המתקרב ומהאתגר התזונתי? כך תעברי את החג בשמחה ובבריאות.

No Responses

הקיץ כאן וזה הזמן לשים לב גם לבריאות עור הפנים שלנו.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

התהליך המופלא שהלבבות שלנו יעברו כאן בארץ הקודש.

No Responses

מתכון מעולה לבייגלס עסיסיים, עם מגוון רעיונות למילוי.

No Responses

לחמניות מיוחדות ומהירות הכנה!

6

מאפינס מהירים ללא מיקסר ששומרים על הטריות גם אחרי כמה ימים!

1

עם מה את שותה את הקפה שלך? מבדק עצמי מרתק.

No Responses

מתי מברכים ברכה ראשונה ומתי מכניסים לפה בלי לברך?

No Responses

מתכון מוצלח לופל בלגי שכולם אוהבים!

No Responses

עוגה מלכותית ללא אפיה, בטעם עדין ומיוחד של גבינה ושוקולד.

No Responses

לביבות תפוחי אדמה מגרמניה, בהגשה שונה ומפתיעה.

No Responses

למדנו איך מתאימים סומק, והשבוע-איך מניחים אותו נכון?

2

יוזם ומקים האירגון העולמי “אש התורה”, 15 שנה לפטירתו.

No Responses

ארוחה מהירה לימים עמוסים, מחזה עוף וקצת תבלינים.

No Responses

כבר כמעט גאולה, או שוב חויים שואה?

No Responses

קשה לילד לסחוב עצים למדורה, ולכן מה?

No Responses

הדרכה בוידאו לקיפול מפית בצורת סביבון.

No Responses

היא מכסחת אותך. דגשים שצריך לבדוק לפני שיוצאים לכאסח.

No Responses

גלידת דבש ואגסים ביין הם חיבור מושלם, תעיד המנה הבאה.

1

אסתי ממש לא רוצה להביא את גילי לחתונה וחיים לחוץ מאמא…

No Responses

מנה חגיגית, חמה ומנחמת לט”ו בשבט חורפי שכזה.

No Responses

אוספים זכויות!! שבת היא מלזעוק וישועה קרובה לבוא! הצטרפי גם.

1

תוספת טעימה וקצת אחרת, הבטטה הולכת מעולה עם בשר ומלאת סיבים תזונתיים.

No Responses

עד שיקרע לי הים… שידוכים – יוצאים לדרך!

No Responses

זמני צאת הצום תשפ”ד ברחבי הארץ

No Responses

מיהו אותו מתייוון שבלב ומה הוא לוחש שם כל הזמן?

No Responses

הרוכסן נתקע? הנה דרך לשחרר אותו

2

את לובשת מסכה, ציפי, כמו שכולנו לובשים במידה כזו או אחרת. על מסכות בחיינו.

No Responses

ריח שמריץ את כולם למטבח, ארוחת בוקר מזינה שנוח לקחת ללימודים.

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר שלישי.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!