מגש_פירות_אכילת_פירות_בבריאות_פירות_טו_בשבט

מתיקות שכזאת – שולחן ט”ו בשבט משמח ומאוזן

מאת: שירה אזולאי

פירות ט"ו בשבט ובריאות? זה מה שאתם צריכים לדעת.

כמה מילים על ט”ו בשבט, לפני שמתחילים..

ט”ו בשבט אינו חג מהתורה, אלא מנהג שהתקבל במשך הדורות.

אכילת הפירות היבשים מקורה ביהודי הגולה שרצו לאכול מפירות ארץ ישראל,

והדרך היחידה שבה היה ניתן לשנע באותם ימים את הפירות, הייתה בצורתם היבשה.

היום אנחנו משלבים בין פירות טריים לפירות יבשים,

ואף משתדלים למצוא פרי חדש כדי לברך עליו “שהחיינו”.

פירות יבשים או טריים? מה עדיף?

נפתח ביתרונות של הפירות:

1. הפירות מכילים ריכוז גבוה של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

כדאי לדעת שלכל משפחת צבעים בצומח, תכונות הייחודיות לה, לכן כדאי לצרוך פירות (וירקות) בצבעים שונים.

2. הפירות מכילים סיבים תזונתיים. בין מעלות הסיבים: תחושת שובע, עיכול תקין, מיתון עליית הסוכר, פינוי עודפי סוכר וכולסטרול ועוד.

כדאי לדעת שהריכוז הגבוה של הסיבים מצוי בקליפה, לכן כדאי לצרוך פירות בקליפתם.

3. הפירות הטריים מכילים כמות של נוזלים שמאזנת את ריכוז סוכר הפירות, לכן גם הערך הקלורי שלהם נמוך משמעותית משל הפירות היבשים.

בנוסף, ארוחת פירות טריים תורמת לגוף גם נוזלים חיוניים.

4. בפירות קיימים אנזימים. האנזימים אלו זרזים המשפיעים על עיכול וספיגה של המזון בצורה מיטבית.

ההבדל המשמעותי בין פירות טריים לפירות יבשים הוא איבוד הנוזלים של הפרי.

פרי ללא נוזלים הוא פרי ‘מרוכז’ יותר, מה שמשפיע בעיקר על אחוזי הסוכר (והקלוריות).

גם אחוז מסוים של ויטמינים עלול להיאבד ע”י תהליך הייבוש.

מצד שני, יש פירות שלא ניתן להשיג בצורתם הטרייה (לפחות בעונות מסוימות),

ואם להיות כנים, פירות יבשים הם ממתק נפלא וטעים (:

ההמלצה הראשונית היא כי כדאי להעדיף פירות אורגניים.

הפירות האורגניים מיובשים בתהליך טבעי וללא חומרים מוספים,

אך מסיבה זאת הם יקרים בצורה משמעותית, וגם שונים במרקם שלהם.

לכן אם הם כרגע מחוץ לתחום, בואי נבדוק איך בכל זאת ניתן לבחור בטוב,

מתוך המבחר הצבעוני והמתוק שהדוכנים מציעים לנו.

פירות יבשים עלולים להכיל את החומרים הבאים:

גופרית – חומר מונע התפתחות חיידקית.

שמן / גליצרין – למניעת הידבקויות של הפירות.

צבעי מאכל – לשיפור המראה.

חומרי טעם וריח – למוצר מושך יותר, ולטשטוש תוצאות תהליך העיבוד.

סוכר – למה באמת??

אז מה נבחר? ועל מה נוותר?

1. ישנם פירות שמגיעים באופציה טבעית (למרות שלא אורגנית).

מה שאומר כי לכל הפחות הם בד”כ לא יכילו צבעי מאכל, סוכר וחומרי טעם וריח.

ניתן למצוא בקטגוריה זו: תמרים, צימוקים, שזיפים, משמשים, מנגו, אננס, חמוציות, דובדבנים ועוד.

(שימי לב שהפירות: משמשים, מנגו, אננס, חמוציות ודובדבנים, מגיעים בשתי גרסאות. חפשי את הטבעית).

2. כל פרי שנראה בעינייך זרחני וצבעוני מדי בהשוואה לגרסה הטרייה שלו,

כנראה שאינו עונה על ההגדרה פרי, אלא ממתק המכיל פרי…

3. כדאי להשרות את הפירות (במיוחד אלו השמנוניים) במים פושרים.

המים יסירו חלק מהשמן והחומרים המוספים (לעיתים ההשריה כלולה גם בתהליך הבדיקה).

4. הוסיפי לשולחן ט”ו בשבט גם שפע פירות טריים, אגוזם ושקדים בנוסף לפירות היבשים.

נוסף על הערכים החשובים שיש באגוזים והשקדים, יש להם יתרון בכך שהשומן והחלבון שלהם מסייעים למתן את עליית הסוכר שבארוחה.

מאחלת שאת המתיקות האמיתית נראה מפירותינו (הבנים)…

וכאן תוכלי לראות מתכון לחזה עוף בפירות יבשים

ט”ו בשבט מתוק ושמח!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שעת יצירה מקסימה ובובה להשיח אליה את הדאגה….

No Responses

בואי לחדש את ההופעה בלי לצאת לקניות, עם מה שיש לך בבית.

4

מנוחה? אני? אני ישנה בלילה (…), זה לא מספיק?

2

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
מגש_פירות_אכילת_פירות_בבריאות_פירות_טו_בשבט

מתיקות שכזאת – שולחן ט”ו בשבט משמח ומאוזן

מאת: שירה אזולאי

פירות ט"ו בשבט ובריאות? זה מה שאתם צריכים לדעת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה כל כך מזיק בלשבת הרבה זמן? ואיך ממזערים נזקים?

No Responses

ממשיכים בסדנת איפור עצמי והפעם – בחירת מייקאפ.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

כל הסודות והטיפים בסדנת עוגות שמרים מרתקת.

No Responses

איך יודעים אם מברכים על המאכל מזונות? הדרכה חשובה.

No Responses

“להנות בהם בני אדם” – ימים אחרונים לברכת האילנות.

No Responses

טיפאיפור – סדנת איפור אישית | פריימר.

No Responses

סרטון חוסן קצר וחשוב לילדים.

1

לפני, תוך כדי ואחרי הצום. כל הכללים לצום נכון וקל.

No Responses

התמודדות עם אובדן ולידה שקטה, טור מלא תמיכה.

No Responses

סגולה לפרנסה מרבי מנחם מנדל מרימנוב, היום!

No Responses

מייקאובר למטבח ישן בלי להוציא הרבה כסף.

3

מרים אפללו במילים פשוטות על ‘מעביר על מידותיו’

3

ארוחה מושקעת או גיוון למנה עיקרית בליל שבת. טעים.

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר שלישי.

No Responses

חלק 1 מתוך 2 בנושא הסופר קריטי – הסומק!

No Responses

להפרשת חלה ולתוספת זכויות – מתכון לחלות והדרכת קליעה.

No Responses

מנה מיוחדת עם טיפ סודי לקבלת תערובת אוורירית במיוחד.

No Responses

הצצה מרתקת ליתרונות הקמח המלא.

No Responses

סלט חצילים עם טוויסט של מקצוענים…

No Responses

מנה מהירה וטעימה. אהובה במיוחד על ילדים.

No Responses

על מה מסופר בפרשה? הצצה מהירה על פרשת השבוע.

No Responses

מחכה לגאולה? היא מגיעה לבקר אותך כל שבוע!

No Responses

עוגיות פסחיות שמתחסלות בשניות. מומלץ להכפיל כמויות.

No Responses

לאסתי יש יומולדת, אך מי נשכח במערכה המתוכננת?

No Responses

מוסיפים זכויות, מכבדים את סעודה שלישית גם השבוע!

No Responses

סלט שהוא חובה עם המצה! בריא ואביבי.

No Responses

משחק חוויתי ומלא אקשן מחומרים שיש בבית!

No Responses

הארוחה האהובה ביותר על ילדים! נסו לשתף אותם בהכנה.

No Responses

על אובדן, קודש קודשים והתמודדות נכונה.

No Responses

פשטידה יפיפיה ש’גונבת את ההצגה’, לרענן את הארוחה הכבדה.

No Responses

חני וינרוט ע”ה בפוסט כנה על חזרה בתשובה אמיתי של הדור שלנו.

1

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!