לחוח – לחם תימני

לחוח_תימני_לתזונה_בדיאטה
לחוח – לחם תימני

בינוני

8 מנות

פרווה

מאת: שירה אזולאי

אז מה אם אני לא תמניה? ואולי גם את לא.

הלחוח התימני מתאים לכולם.

משתלב נהדר לצד שקשוקה, ולא רק… לחם ביתי שקל וכיף להכין.

חומרים

31/2 כוסות קמח כוסמין 80%

כף שמרים יבשים

כפית מלח

כף דבש

1/2 + 3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

שמים בקערה שמרים, דבש וחצי כוס מים פושרים (מסך הכמות הכללית). מחכים כעשר דקות לתסיסה.

מוסיפים קמח, מלח ו-3 כוסות נוספות של מים. טורפים במטרפה ידנית. מתקבלת בלילה נוזלית.

מכסים ומתפיחים למשך כשעה.

בוחרים במחבת טפלון. לא מחממים.

בעזרת מצקת יוצקים בלילה למחבת הקרה. מנענעים את המחבת לכיסוי מלא וגובה אחיד.

מדליקים אש בינונית-גבוהה וממתינים כשלוש דקות עד שהתחתית נעשית שחומה ויציבה.

משתדלים להתאפק ולא להתעסק בבצק לפני שהוא מוכן, כדי למנוע קריעה והידבקות.

בין לחוח ללחוח צריך לקרר את המחבת. אפשר לשטוף במי ברז ולנגב, או לעבוד על שתי מחבתות לסירוגין.

מגישים לצד שקשוקה / סלטים / ממרחים וירקות.

בתאבון ולבריאות!!

רוצה מתכונים נוספים? לחצי כאן לקבלת חוברת ‘הנבחרת’ במתנה.

 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!