Bread slices kneaded in cream

גבינת שמנת ביתית

מאת: דיתי וינשטיין

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית.

ההכנה רק נראית מסובכת, אבל אחרי שלומדים את הטכניקה היא הופכת להיות קלה וכיפית.

מה צריך?

2 גביעי שמנת חמוצה

כפית מלח

חיתול טטרה נקי (כן, בדיוק זה שמשתמשים לתינוקות)

לגיוון: זיתים, סלומון מעושן, בצל מטוגן, בצל ירוק, שום כתוש ושמיר.

מה עושים?

בקערה מערבבים את השמנת עם המלח. פורשים את החיתול על השיש ומעבירים את השמנת למרכזו.

אוספים את קצוות החיתול וקושרים בגומיה. תולים את החיתול מעל הכיור החלבי ומשאירים למשך הלילה.

homemade cheese in cheesecloth

בשעות שבהן החיתול עם השמנת יהיה תלוי מעל הכיור, הוא יגיר נוזלים וכך השמנת תהפוך לגבינה.

בלילות חמים כדאי לבצע את תהליך הגיבון במקרר: מניחים את החיתול על מסננת ואת המסננת מניחים על קערה בצורה כזו שתחתית המסננת לא נוגעת בתחתית הקערה. משאירים למשך הלילה במקרר.

פותחים את החיתול ומעבירים לקופסת אחסון.

homemade cheese in cheesecloth

בשלב זה ניתן להוסיף תוספות לגבינה.

Cream cheese in a bowl

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

5 תגובות

  1. רציתי להוסיף טיפ: במקום להשתמש בחיתול אני משתמשת עם נייר סופג.
    מניחה על המסננת נייר סופג ועליו את הגבינה. הזהרו כשאתם מוציאים ותוודאו שהנייר יוצא שלם ולא נקרע.
    בהצלחה!

  2. זה יוצא מוצלח וטעים!!!
    אני משתמשת בגרב נקיה ומכובסת שלא צריך (עם רכבות חורים וכו..)
    אחרי שהגבינה מוכנה זורקת את הגרב..
    רק שימו לב שנוזלים ויוצאים והכמות מצטמצמת…
    בהצלחה:)

  3. לי יש פטנט מהמם, שלא מלכלך וגם לא צריך לכבס… פשוט משליכים לפח וזהו…
    אז ככה, שופכים את כל השמנת לתוך טיטול, כן טיטול ממש של ילדים (עדיף מספר גדול כמו 5)
    פותחים את הקיפולים מהצדדים היטב, שהכל יכנס, ואח”כ סוגרים עם הסקוצ’ ונועלים
    אני מכניסה את הטיטול לתוך שקית ושמה ללילה במקרר
    בבוקר אני שופכת את הגבינה לקופסה והטיטול לפח…

    1. שימו לב
      לא מומלץ להשתמש בטיטול כי יש בו חומרים כימיים שעלולים להשתחרר כשהשמנת בפנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תאורה היא משחק של קסם והיא ואחד מהדברים החשובים ביותר בעיצוב ובתכנון חלל.

No Responses

מה מתרחש שם, בשקט, מתחת לפני השטח?

No Responses

בואי לחדש את ההופעה בלי לצאת לקניות, עם מה שיש לך בבית.

4

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
Bread slices kneaded in cream

גבינת שמנת ביתית

מאת: דיתי וינשטיין

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.

5 תגובות

  1. רציתי להוסיף טיפ: במקום להשתמש בחיתול אני משתמשת עם נייר סופג.
    מניחה על המסננת נייר סופג ועליו את הגבינה. הזהרו כשאתם מוציאים ותוודאו שהנייר יוצא שלם ולא נקרע.
    בהצלחה!

  2. זה יוצא מוצלח וטעים!!!
    אני משתמשת בגרב נקיה ומכובסת שלא צריך (עם רכבות חורים וכו..)
    אחרי שהגבינה מוכנה זורקת את הגרב..
    רק שימו לב שנוזלים ויוצאים והכמות מצטמצמת…
    בהצלחה:)

  3. לי יש פטנט מהמם, שלא מלכלך וגם לא צריך לכבס… פשוט משליכים לפח וזהו…
    אז ככה, שופכים את כל השמנת לתוך טיטול, כן טיטול ממש של ילדים (עדיף מספר גדול כמו 5)
    פותחים את הקיפולים מהצדדים היטב, שהכל יכנס, ואח”כ סוגרים עם הסקוצ’ ונועלים
    אני מכניסה את הטיטול לתוך שקית ושמה ללילה במקרר
    בבוקר אני שופכת את הגבינה לקופסה והטיטול לפח…

    1. שימו לב
      לא מומלץ להשתמש בטיטול כי יש בו חומרים כימיים שעלולים להשתחרר כשהשמנת בפנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סלט מרענן בין כל הגבינות עם טוויסט מעניין.

No Responses

מהי התנועה הנשית הנלמדת מתוך הפרשה?

No Responses

הרוכסן נתקע? הנה דרך לשחרר אותו

3

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

סינגל קליפ חדש ומרגש.

No Responses

ארוחה זרירה בסיר אחד, משביעה ומנחמת.

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר שני.

No Responses

מנה לא מסובכת ומגוונת מאוד את מאכלי הגבינה בחג.

No Responses

מה מברכים על גבינה שעל קרקר? ועל הקטשופ עם הצ’יפס?

No Responses

מתכון חגיגי וקל להכנה והטעם? אין לתאר.

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים להכניס למזווה שלכם, והפעם-תבלין פילדלפיה!

No Responses

מטבל עשיר בשלוש דקות הכנה ומשתלב נהדר עם חלה טריה…

No Responses

הרוכסן נתקע? הנה דרך לשחרר אותו

3

על אובדן, קודש קודשים והתמודדות נכונה.

No Responses

מה זה קופאין? מה הוא עושה לנו במוח?

No Responses

גם אצלך בחורף הבית נהיה פתאום קטן??

No Responses

ערב פסח יכול להיות גם זמן של חוויה לילדים! איך?

No Responses

מנה מקסימה לדיאטה- אטריות האורז ללא גלוטן טעימות וקלות להכנה.

No Responses

חורף…גם לבית קר, וזה הזמן לחמם אותו.

No Responses

האם את יושבת ראש לשכת התעסוקה?

No Responses

אפרוחון חמוד שמשדרג כל ארוחה!

No Responses

ממשיכים בכבוד סעודה שלישית והשבוע – הבית.

No Responses

מנה אלגנטית וחגיגית עשירה בטעמים וניחוחות.

No Responses

בדרך למבצע נוסף להתנהגות טובה? תחשבי פעמיים.

3

לחמניות מיוחדות ומהירות הכנה!

6

מאגר ענק של רעיונות למפגשים משפחתיים וערבי לביבות.

1

תרגילים מדהימים ומקרבים לרגיעה משפחתית וחוויה משותפת.

1

מה זה באמת שמחה? מסע קצר ומרתק במקורות שלנו.

No Responses

סרטון חוסן קצר וחשוב לילדים.

1

משחק חיקוי נוסף לתירגול ופיתוח כישורי אמפתיה.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!