מיהו האבוקדו?
משמש אותנו בסלטים כאילו היה ירק. כפרי ברכתו העץ, ומבחינת אבות המזון הוא משתייך למשפחת השומנים.
לפני שאת פורשת, שומן של אבוקדו אינו בהכרח משמין (במינון הנכון לכל אחד)
לא נתעכב על ההגדרה שלו, כן על כינוי החיבה שלו – ‘סופר פוד’, וזאת על שום מה?
לפנייך חמש סיבות שהעניקו לו את התואר המצטיין:
1. ערך תזונתי עשיר
הערך התזונתי של האבוקדו מרשים ביותר. בהתחשב בעובדה שהוא מכיל כ-20 ויטמינים ומינרלים, זה לא מפתיע.
בין היתר הוא מכיל: ברזל, חומצה פולית, מגנזיום, אבץ, אשלגן, שפע ויטמינים, בהם ויטמין K, ויטמין E ומבחר ויטמיני B.
האבוקדו מכיל את כל חמשת אבות המזון: פחמימה (כולל סיבים), חלבון, שומן איכותי ביותר, שפע ויטמינים ומינרלים.
2. מקור לאשלגן
למרות שהבננה היא זאת שידועה כעשירה באשלגן, האבוקדו גובר עליה בעניין.
אחד מהתפקידים היותר חשובים של האשלגן קשור בפעילות החשמלית של הלב. מספר מחקרים מראים שערכי אשלגן תקינים קשורים לשמירה על לחץ דם תקין, ובכך מסייעים במניעה של התקפי לב, שבץ מוחי ועוד.
3. מקור לשומן איכותי
חומצות השומן האיכותיות הן חומצות שומן בלתי רוויות. רוב השומן באבוקדו מגיע מחומצה אלואית – חומצת שומן חד בלתי רוויה. מה התועלות שלה? היא מפחיתה מדדי דלקת שהם הבסיס למגוון מחלות, בהן סוכרת. לכן אבוקדו יכול לשמש כחלק מתזונה אנטי דלקתית.
4. מקור לסיבים תזונתיים
אם לא נתמקד רק בשומן שמצוי באבוקדו, נגלה בו כמות יפה של סיבים תזונתיים. הם, כידוע, שייכים למשפחת פחמימה אשר אינה מתעכלת. הם תורמים לתחושת שובע, פעילות מעיים תקינה, לירידה במשקל, למניעת עליות סוכר בדם, וקשורים לסיכון נמוך יותר לפתח מחלות לב וכלי דם.
5. מקור לנוגדי חמצון
אבוקדו הוא מקור למגוון נוגדי חמצון איכותיים שעוזרים לשמור עלינו מפני נזקי החמצון. נזקי החמצון מהווים קרקע פורייה להתפתחות מגוון מחלות, בהן אלצהיימר וסרטן מסוגי שונים.
האבוקדו נותן לנו בוסט של נוגדי חמצון:
1. הקרוטנואידים לוטאין וזאקסנטין – שהם נוגדי חמצון החשובים לבריאות העיניים.
2. ויטמין E – ויטמין המשמש בגוף כנוגד חמצון וידוע בעיקר בשמירה על העור שלנו.
3. פיטוסטרולים – הם תרכובות צמחיות הדומות במבנה שלהן לכולסטרול. כך הן מתחרות על הספיגה של הכולסטרול במעי. באופן זה הן מסייעות להפחתת רמות הכולסטרול בדם – מה שעשוי להוביל לירידה בסיכון למחלות לב וכלי דם.
אפשר להוסיף אבוקדו לסלטים ולמתכונים שונים או פשוט לגרוף אותו עם כפית ולמרוח על פרוסת לחם או קרקר. אבוקדו הוא בעל מרקם קרמי, עשיר ושומני (קצת כמו חמאה) ומשתלב היטב עם מרכיבים רבים, רק צריך אומץ לנסות.
ראי את המתכון לאמיצים – ספגטי מוקרם בקרם אבוקדו.
בהנאה ולבריאות!