אבוקדו_חצוי_ושלם_מונחים_על_מגש_עץ_עם_חצאי_לימון

תהיי לי בריאה | 5 סיבות טובות לאכול אבוקדו

מאת: שירה אזולאי

כל הסיבות הנכונות לאכול אבוקדו, ודווקא עכשיו.

מיהו האבוקדו? 

משמש אותנו בסלטים כאילו היה ירק. כפרי ברכתו העץ, ומבחינת אבות המזון הוא משתייך למשפחת השומנים.

לפני שאת פורשת, שומן של אבוקדו אינו בהכרח משמין (במינון הנכון לכל אחד)

לא נתעכב על ההגדרה שלו, כן על כינוי החיבה שלו – ‘סופר פוד’, וזאת על שום מה? 

לפנייך חמש סיבות שהעניקו לו את התואר המצטיין:

1. ערך תזונתי עשיר

הערך התזונתי של האבוקדו מרשים ביותר. בהתחשב בעובדה שהוא מכיל כ-20 ויטמינים ומינרלים, זה לא מפתיע.

בין היתר הוא מכיל: ברזל, חומצה פולית, מגנזיום, אבץ, אשלגן, שפע ויטמינים, בהם ויטמין K, ויטמין E ומבחר ויטמיני B.

האבוקדו מכיל את כל חמשת אבות המזון: פחמימה (כולל סיבים), חלבון, שומן איכותי ביותר, שפע ויטמינים ומינרלים.

2. מקור לאשלגן

למרות שהבננה היא זאת שידועה כעשירה באשלגן, האבוקדו גובר עליה בעניין.

אחד מהתפקידים היותר חשובים של האשלגן קשור בפעילות החשמלית של הלב. מספר מחקרים מראים שערכי אשלגן תקינים קשורים לשמירה על לחץ דם תקין, ובכך מסייעים במניעה של התקפי לב, שבץ מוחי ועוד.

3. מקור לשומן איכותי

חומצות השומן האיכותיות הן חומצות שומן בלתי רוויות. רוב השומן באבוקדו מגיע מחומצה אלואית – חומצת שומן חד בלתי רוויה. מה התועלות שלה? היא מפחיתה מדדי דלקת שהם הבסיס למגוון מחלות, בהן סוכרת. לכן אבוקדו יכול לשמש כחלק מתזונה אנטי דלקתית.

4. מקור לסיבים תזונתיים

אם לא נתמקד רק בשומן שמצוי באבוקדו, נגלה בו כמות יפה של סיבים תזונתיים. הם, כידוע, שייכים למשפחת פחמימה אשר אינה מתעכלת. הם תורמים לתחושת שובע, פעילות מעיים תקינה, לירידה במשקל, למניעת עליות סוכר בדם, וקשורים לסיכון נמוך יותר לפתח מחלות לב וכלי דם.

5. מקור לנוגדי חמצון

אבוקדו הוא מקור למגוון נוגדי חמצון איכותיים שעוזרים לשמור עלינו מפני נזקי החמצון. נזקי החמצון מהווים קרקע פורייה להתפתחות מגוון מחלות, בהן אלצהיימר וסרטן מסוגי שונים. 

האבוקדו נותן לנו בוסט של נוגדי חמצון:

1. הקרוטנואידים לוטאין וזאקסנטין – שהם נוגדי חמצון החשובים לבריאות העיניים.

2. ויטמין E – ויטמין המשמש בגוף כנוגד חמצון וידוע בעיקר בשמירה על העור שלנו. 

3. פיטוסטרולים – הם תרכובות צמחיות הדומות במבנה שלהן לכולסטרול. כך הן מתחרות על הספיגה של הכולסטרול במעי. באופן זה הן מסייעות להפחתת רמות הכולסטרול בדם – מה שעשוי להוביל לירידה בסיכון למחלות לב וכלי דם.

אפשר להוסיף אבוקדו לסלטים ולמתכונים שונים או פשוט לגרוף אותו עם כפית ולמרוח על פרוסת לחם או קרקר. אבוקדו הוא בעל מרקם קרמי, עשיר ושומני (קצת כמו חמאה) ומשתלב היטב עם מרכיבים רבים, רק צריך אומץ לנסות.

ראי את המתכון לאמיצים – ספגטי מוקרם בקרם אבוקדו.

בהנאה ולבריאות!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סיימת להתאפר, מה עכשיו? כך תניחי פודרה בצורה נכונה.

No Responses

מדריך חשוב לפני חנוכה – על עמידה נכונה במטבח.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
אבוקדו_חצוי_ושלם_מונחים_על_מגש_עץ_עם_חצאי_לימון

תהיי לי בריאה | 5 סיבות טובות לאכול אבוקדו

מאת: שירה אזולאי

כל הסיבות הנכונות לאכול אבוקדו, ודווקא עכשיו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למדנו איך מתאימים סומק, והשבוע-איך מניחים אותו נכון?

2

קבלי על עצמך קבלות אמיתיות לקראת השנה החדשה…

No Responses

כל הסיבות הנכונות לאכול אבוקדו, ודווקא עכשיו.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

חג הטיגונים… איך עושים את זה עם הכי פחות נזקים?

No Responses

כדורים מפנקים ומזינים, פנקי את עצמך לקראת החג!

No Responses

והפעם-כרטיסי שנה טובה, שעה של אמא ילד ופיתוח מוטורי…

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר חמישי.

No Responses

אוזן המן טעימה במיוחד בנראות פורימית…

No Responses

התפוצץ לו הבלון? כך תחנכי למוגנות בריאה!

No Responses

זמן איכות בערב החג? כן! ובלי תוספת מאמץ!

No Responses

איפה אני ואיפה אלול? הגידו אתם, בכביסה? בבישול?

4

טובעת בים ה’ארציות’? הכניסי יו”ד לעקב.

No Responses

קחי לך כמה דקות של מנוחה וצרי לך לוח השראה לקראת השנה החדשה.

No Responses

כדורי אורז מטוגנים ומלאים טעם. נצלו שאריות של אורז מאתמול…

No Responses

שתיית מים – ברכה ראשונה, אחרונה והאם בכלל צריך לברך?

No Responses

מה מתרחש שם, בשקט, מתחת לפני השטח?

No Responses

מחפשים ארוחה מהירה ומפנקת לחול המועד? כנסו.

No Responses

מנה לא מסובכת ומגוונת מאוד את מאכלי הגבינה בחג.

No Responses

זמן לא פשוט… איך נעזור לעצמינו ולילדים להתמודד עם המצב.

No Responses

איך שותים קפה מסביב לעולם? יוצאים למסע…

No Responses

פרק ראשון בסדרה איך להתמודד עם החרדה של הילדים.

1

מה כל כך מזיק בלשבת הרבה זמן? ואיך ממזערים נזקים?

No Responses

קוגל ירושלמי עם כל הסודות לתוצאה מושלמת!

No Responses

“ומה עם החמץ שבלב?”, ישאלו כולם מסביב. “ומה עם החמוץ שבלב?”, אשאל אני.

No Responses

No Responses

תכנית חוויתית עם הילדים שארוחת ערב בצידה!

No Responses

רוטב עסיסי ממש כמו הרוטב של פיצה אורי.

16

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-צ’ומה!

No Responses

עייפה בערב ורוצה קפה? הכל על קפה ‘נטול קופאין’

No Responses

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

1

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!