סלמון ברוטב שמנת קוקוס ועשבי תיבול

סלמון_מוקרם_פרווה_או_חלבי_מתכון_סלמון_מהיר
סלמון ברוטב שמנת קוקוס ועשבי תיבול

קל

6 מנות

פרווה/חלבי

מאת: אביגיל מייזליק

אם אתם אוכלים דג וחלב יחד – פשוט תחליפו את שמנת הקוקוס בשמנת מתוקה.

ולגבי עשבי התיבול – אני הכי אוהבת שילוב של פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום, שכולם מחמיאים מאוד לסלמון וביחד עם שמנת קוקוס איכותית (רצוי בקרטונית ולא בשימורים) מתקבלת מנה מופלאה באמת.

חומרים

6 מנות פילה סלמון איכותי

שמן לטיגון

לרוטב:

4 שיני שום כתושות

1/4 כפית צ’ילי גרוס

2 כפות שמן זית

1/2 כוס יין לבן חצי יבש או יבש

חבילת שמנת או קרם קוקוס (עדיף בקרטונית ולא בשימורים) או שמנת מתוקה חלבית

1/2 כוס תערובת עשבי תיבול (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, טימין וכו’)

מלח ופלפל

אופן ההכנה

 מכינים את הרוטב:

מזהיבים את השום והצ’ילי עם שמן הזית בסיר קטן במשך דקה או שתיים.

מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות עד שכמות היין מצטמצמת לחצי.

מוסיפים את השמנת ועשבי התיבול, מלח ופלפל.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מחממים מחבת רחבה ומטגנים בה את הסלמון עד שיזהיב משני הצדדים – 4-5 דקות מכל צד.

מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים מהרוטב בנדיבות על הסלמון ומגישים.

 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!