- הוא הולך וצובר תאוצה כמו תחליפי חלב רבים אחרים שצצים על המדפים. המעלה שלו היא המרקם הקטיפתי והטעם העדין. הוא גם בריא, כמובן…
- לקפה רגיל הוא לא יודע להתחבר היטב. (ברוב המותגים שניסיתי) במזיגה למים רותחים הוא מתפרק ומאבד את המרקם. עדיף להתפנק, להרתיח כוס שלמה של חלב (במיקרוגל, הכי קל…) ולהוסיף לה קפה וסוכר לפי הטעם. מאמינות לי שזה טעים יותר מקפה רגיל? לכו לנסות.
- המרקם הקטיפתי-שמנתי שלו מקנה לו פלוס, והשמים הם הגבול לאן אפשר להכניס אותו… הקרמה של מרקים טחונים ורטבי עגבניות (כן, גם למוסקה ורוטב אדום של קציצות שווה להוסיף אותו…), כרוטב לדגים – סלמון וטונה אוהבים אותו מאוד! וכמובן כתחליף לחלב – דייסות למיניהן, שייקים ואפילו עם הקורנפלקס…
- נסו להחליף נוזלים (מים/מיץ) בעוגות בחושות בכמות זהה של חלב שקדים. לא תאמינו איזו עוגה תצא לכן מהתנור…
- אפשר ומומלץ להכין לבד, צריך רק בלנדר חזק. משרים כוס שקדים (עם הקליפה) במים קרים למשך לילה, מסננים ושוטפים. מכניסים לבלנדר עם שלוש כוסות מים, חצי כפית תמצית וניל, כפית סילאן (אם יש בלנדר חזק אפשר פשוט תמר אחד) וקמצוץ מלח. טוחנים חזק במשך כמה דקות עד לקבלת נוזל לבן ואחיד. טועמים וממתיקים עוד אם יש צורך. מסננים דרך בד וסוחטים היטב את העיסה שנותרה בתוכו. החלב נשמר כמה ימים במקרר. טעים מאוד גם קר, ומקבל באהבה תוספות טעם נוספות (מייפל, קוקוס ואפילו קקאו). את העיסה אפשר להוסיף לתערובת קציצות או לבצק עוגיות, ואפשר אפילו לייבש היטב (בתנור על 150 מעלות בזהירות) והנה לנו קמח שקדים…
- חלב ביתי במקרר מומלץ לנער לפני כל שימוש.
עוגת לימון רכה ועסיסית פרווה בטעם חלבי/ אפרת סיאצ’י עם שינויים שלי
החומרים: (בכוסות מדידה!)
4 ביצים
כוס סוכר
2/3 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
12 כפות מיץ לימון טרי
2/3 כוס חלב שקדים
4 כפות שטוחות גרידת לימון – לא חובה אבל מוסיף המון!
כוסות קמח לבן
שקית אבקת אפיה
קורט מלח
אופן ההכנה:
(אפשר להכין ללא מיקסר.
מטרפה ידנית ואפילו כף יעשו את העבודה, רק מומלץ להתחיל לערבב בלי השמן ולהוסיף אותו ואת שאר החומרים בהדרגה).
מקציפים ביצים, סוכר ושמן לתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח ואבקת האפיה וממשיכים לערבב כמה דקות.
מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים. (לא צריך ללכלך עוד קערה, מערבבים אותם בתוך שקית הקפאה) מערבבים כמה שניות בלבד רק עד שהקמח נטמע בבצק.
נותנים לבלילה כמה דקות מנוחה ואבקת האפיה מתחילה לפעול.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ושופכים לתוכן את התערובת.
מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא מעט פירורי (פירורים עדינים ממש).
מפדרים באבקת סוכר ומרתיחים מים לקפה.