תבשיל גריסים חגיגי

מגש_מלבני_עם_כיפות_גריסים_וגרגירי_רימון
תבשיל גריסים חגיגי

קל

4-5

פרווה

מאת: שירה אזולאי

מנה צבעונית וחגיגית

שתחליף את מנת האורז המוכרת

במנה מזינה וטעימה יותר.

תוספת יפה ומרשימה לארוחות החג,

נצלו אותה כל עוד הרימונים בנמצא.

חומרים

כוס גריסי פנינה*

בצל גדול

2 שיני שום

 1/2דלורית / 2 גזרים

4 תמרים

 1/2כפית פלפל שחור גרוס

כף שמן זית

כף סילאן

לאחר הבישול:

1/2 כפית מלח

רימון

 

 

אופן ההכנה

משרים את הגריסים לכל הפחות חצי שעה. לאחר ההשריה שוטפים ומסננים.

מחלקים את הבצל לארבעה חלקים, פורסים לרצועות דקות. מאדים את הבצל עם מעט מים.

פורסים את שיני השום ומוסיפים לאידוי. קולפים וחותכים את הירקות לקוביות קטנות ומוסיפים.

חוצים את התמרים ופורסים לפרוסות דקות, מוסיפים לסיר ומאדים הכול יחד.

מוסיפים 2 כפות מים, כף שמן זית, כף סילאן, חצי כפית פלפל שחור. מאדים יחד עם התיבול כשתי דקות נוספות.

מוסיפים את הגריסים ושתי כוסות מים רותחים. מבשלים על להבה בינונית עד לאידוי הנוזלים (בערך כרבע שעה).

בסיום הבישול מוסיפים חצי כפית מלח ואת גרעיני הרימון. מערבבים ומגישים.

ליצירת מנות חגיגיות יותר, יוצקים לתוך כלי בגודל המתאים, דוחסים מעט כדי שהצורה תצא יציבה. מניחים את הכלי הפוך על כלי ההגשה ומרימים בזהירות.

*בד”כ מומלץ להשתמש בגריסים רגילים. גריסי פנינה אלו גרעיני השעורה לאחר שיוף, ככה שאנחנו מפסידות חלק מן הסיבים שלהם.

הפעם בחרתי לכבוד החג בגריסי פנינה כדי לשוות למנה מראה חגיגי יותר. (גריסי פנינה עגולים ובהירים יותר).

שתהיה שנה טובה ומבורכת!

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!