מנה צבעונית וחגיגית
שתחליף את מנת האורז המוכרת
במנה מזינה וטעימה יותר.
תוספת יפה ומרשימה לארוחות החג,
נצלו אותה כל עוד הרימונים בנמצא.
כוס גריסי פנינה*
בצל גדול
2 שיני שום
1/2דלורית / 2 גזרים
4 תמרים
1/2כפית פלפל שחור גרוס
כף שמן זית
כף סילאן
לאחר הבישול:
1/2 כפית מלח
רימון
משרים את הגריסים לכל הפחות חצי שעה. לאחר ההשריה שוטפים ומסננים.
מחלקים את הבצל לארבעה חלקים, פורסים לרצועות דקות. מאדים את הבצל עם מעט מים.
פורסים את שיני השום ומוסיפים לאידוי. קולפים וחותכים את הירקות לקוביות קטנות ומוסיפים.
חוצים את התמרים ופורסים לפרוסות דקות, מוסיפים לסיר ומאדים הכול יחד.
מוסיפים 2 כפות מים, כף שמן זית, כף סילאן, חצי כפית פלפל שחור. מאדים יחד עם התיבול כשתי דקות נוספות.
מוסיפים את הגריסים ושתי כוסות מים רותחים. מבשלים על להבה בינונית עד לאידוי הנוזלים (בערך כרבע שעה).
בסיום הבישול מוסיפים חצי כפית מלח ואת גרעיני הרימון. מערבבים ומגישים.
ליצירת מנות חגיגיות יותר, יוצקים לתוך כלי בגודל המתאים, דוחסים מעט כדי שהצורה תצא יציבה. מניחים את הכלי הפוך על כלי ההגשה ומרימים בזהירות.
*בד”כ מומלץ להשתמש בגריסים רגילים. גריסי פנינה אלו גרעיני השעורה לאחר שיוף, ככה שאנחנו מפסידות חלק מן הסיבים שלהם.
הפעם בחרתי לכבוד החג בגריסי פנינה כדי לשוות למנה מראה חגיגי יותר. (גריסי פנינה עגולים ובהירים יותר).
שתהיה שנה טובה ומבורכת!
מנה צבעונית וחגיגית
שתחליף את מנת האורז המוכרת
במנה מזינה וטעימה יותר.
תוספת יפה ומרשימה לארוחות החג,
נצלו אותה כל עוד הרימונים בנמצא.
כוס גריסי פנינה*
בצל גדול
2 שיני שום
1/2דלורית / 2 גזרים
4 תמרים
1/2כפית פלפל שחור גרוס
כף שמן זית
כף סילאן
לאחר הבישול:
1/2 כפית מלח
רימון
אופן ההכנה
משרים את הגריסים לכל הפחות חצי שעה. לאחר ההשריה שוטפים ומסננים.
מחלקים את הבצל לארבעה חלקים, פורסים לרצועות דקות. מאדים את הבצל עם מעט מים.
פורסים את שיני השום ומוסיפים לאידוי. קולפים וחותכים את הירקות לקוביות קטנות ומוסיפים.
חוצים את התמרים ופורסים לפרוסות דקות, מוסיפים לסיר ומאדים הכול יחד.
מוסיפים 2 כפות מים, כף שמן זית, כף סילאן, חצי כפית פלפל שחור. מאדים יחד עם התיבול כשתי דקות נוספות.
מוסיפים את הגריסים ושתי כוסות מים רותחים. מבשלים על להבה בינונית עד לאידוי הנוזלים (בערך כרבע שעה).
בסיום הבישול מוסיפים חצי כפית מלח ואת גרעיני הרימון. מערבבים ומגישים.
ליצירת מנות חגיגיות יותר, יוצקים לתוך כלי בגודל המתאים, דוחסים מעט כדי שהצורה תצא יציבה. מניחים את הכלי הפוך על כלי ההגשה ומרימים בזהירות.
*בד"כ מומלץ להשתמש בגריסים רגילים. גריסי פנינה אלו גרעיני השעורה לאחר שיוף, ככה שאנחנו מפסידות חלק מן הסיבים שלהם.
הפעם בחרתי לכבוד החג בגריסי פנינה כדי לשוות למנה מראה חגיגי יותר. (גריסי פנינה עגולים ובהירים יותר).
שתהיה שנה טובה ומבורכת!
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!