שלום לך, ומה שלומך?
אמנם, עולם אינו כמנהגו נוהג, אבל אנחנו חייבות להמשיך הלאה ולהיות בעשייה טובה ומקדמת, ובדיוק לכן ראוי ונכון להמשיך מהמקום שבו עצרנו.
במגזין 122 בתקופת החגים, קיבלנו על עצמנו שהשנה נעשה השתדלות נוספת למען הבריאות שלנו. היום אני כאן כדי לתת לך עצות קטנות איך להכניס הביתה שפע של טוב.
שפע, איזו מילה מדהימה! משהו באנרגיה שבה גורם לי להרגיש עטופה בטוב, להרפות את אחיזת הכתפיים ולהרגיש משוחררת ונינוחה. מהמקום הזה בחרתי בה, ללוות אותי-אותנו
כידידה ומדריכת דרך במסע.
מטבע הדברים תהליכי שינוי תזונה או דיאטה בלע”ז (איך בכלל אני מעזה?) מלווים בהרגשת צמצום והגבלה. הכותרות המשמשות נשים רבות הן: “אסור לי… אני לא יכולה… מהיום אין יותר…”
אני מתקשה למצוא מישהי שמסיימת את המשפטים הנ”ל בחיוך. הטון המדובר ישדר בד”כ ויתור, הקרבה, אולי אפילו מסכנות.
ידעת שיש גם דרך אחרת? שינוי תזונה דרך תודעת שפע. לפי גישה זאת, אנחנו לא מצמצמות את התפריט, אנחנו דווקא מרחיבות ומעשירות אותו ומכניסות שפע חדש אל הבית. לא רק למטבח ולצלחת, אלא לנו עצמנו, לכוחות ולעוצמה שבנו.
איך עושים שינוי בתודעת שפע? אתן לך כמה עצות פשוטות:
*שדרגי את רשימת הקניות שלך
בשלב הראשון, אל תחרימי מוצרים שהורגלתם בהם בבית, אלא הוסיפי לסל הקניות שלך מוצרים חדשים. שפע של ירקות ופירות, דגנים מלאים וקטניות.
תיהני לגלות את בני הבית מתקבצים סביב השקיות ועם הסקרנות הטבעית שמתעוררת בהם
מתלהבים ומבקשים לגלות הפתעות חדשות.
*ערכי הכרות עם מתכונים ורכיבים חדשים
בואי עם ראש פתוח, לנסות ולהכיר רכיבים חדשים. בשלב ההיכרות וההסתגלות התחילי בכמויות קטנות. במקביל הגישי את הארוחות המשפחתיות הרגילות.
כשהמשפחה תשב ליד השולחן ועליו היצע זר לצד מוכר – תגלי שהם פתוחים יותר לטעום מהמאכלים החדשים, מתוך ידיעה שהאוכל המוכר גם הוא זמין. לא נשארים רעבים…
זה אמנם ידרוש ממך טרחה כפולה, לכן השאירי לך את הפרויקט לימים רגועים המאפשרים לך זמן מטבח ארוך יותר.
עם הזמן ההכרות תוביל להסתגלות לטעמים חדשים. כך תוכלי לערוך לך תפריט מעודכן, כזה שיכיל בתוכו מאכלים משופרים ומזינים שיחליפו את המאכלים שפחות מומלצים.
*בצעי פסיעות קטנות אך בטוחות
גם את המתכונים המוכרים ניתן לשדרג ע”י שינויים קטנים. תוכלי להמיר את טיגון הבצל באידוי. להפחית מעט מכמות המלח / סוכר / שמן וכדומה.
*מסדרים את המטבח מחדש
הקדמנו כי בשלב הראשון עדיין לא מוציאים מצרכים מהבית, אז מה כן? מתחכמים איתם קצת (:
מארגנים את המקרר והמזווה מחדש.
במדפים הנמוכים/הגבוהים ביותר, עמוק בפנים, נמקם את אותם מצרכים פחות רצויים.
בקדמת המדף ובגובה העיניים נמקם את המאכלים המזינים. אפשר לגייס גם את שולחן האוכל למטרה. נייפה אותו עם סלסלות פירות וירקות בצבעים מגרים ומושכים.
הלב נמשך למה שהעין רואה, היד גם היא פועלת בהתאם. ילד רעב שנתקל בפרי או ירק עסיסי או בקרקר תוצרת בית, יחשוב פעמיים לפני שיטרח לטפס על כיסא כדי להוריד עוגייה מהארון העליון (על אמא אני לא מדברת…)
*עניין של מקום
הדרגה היא כלל בסיס במעבר לתזונה מבריאה. את רוצה להפחית בהדרגה את כמות הצריכה של מזון מסוים? כלים/שקיות מוקטנות יעשו נפלא את העבודה.
הילדה לוקחת עוגיות לגן? פותחת את היום עם קערית דגני בוקר? פנקי אותה בקופסה/קערית חדשה (בעלת תכולה נמוכה). הקופסה/קערית תראה מלאה, והילדה לא תרגיש שהחסירה דבר.
אמא שלה תדע ותשמח בזה שהיא צרכה היום פחות סוכר…
את רוצה להוריד במשקל? מעוניינת להפחית מכמות האוכל שהורגלת בה? לא נעים לשבת לארוחה מול צלחת חצי ריקה. כשאת אוכלת מנה שאת מעוניינת להפחית בה, דאגי לצלחת קטנה יותר, פרגני לעצמך אחת יפה (:כך תרגישי שבעה יותר כשאכלת מתוך צלחת מלאה.
למתכון לסלט עסיסי ומפנק לחצי כאן
כי גם כשמפחיתים, אפשר להרגיש את השפע.
מאמצת לך משהו מתוך העצות? תחזרי לספר לי. אשמח לשמוע על המסע שלך.
מאחלת לך שפע של טוב!
ומחכה לשמוע ממך