צרורות_של_עשבי_תבלין_ירוקים_על_שולחן_עץ

טעים להכיר | עשבי תיבול

מאת: מיכל פוזנר

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

עשבי תיבול הוא שם כולל לצמחים עליים המשמשים להוספת טעם בתבשילים ובמאכלים שונים.

רוב עשבי התיבול המוכרים גדלים גם בארץ והם מלאים בוויטמינים ובסגולות בריאותיות רבות נוספות.

את עשבי התיבול כולם ניתן להוסיף למאכלים כמו שהם, טריים (ושטופים כהלכה, כמובן). הם ניתנים גם לייבוש וכך ניתן לשמור אותם לאורך זמן. ניתן גם לקצוץ ולהקפיא את העשבים בתבנית קוביות קרח ולהוציא בכל פעם לפי הצורך.

את עשבי התיבול שוטפים ומייבשים היטב ומכניסים לצנצנת מלאה בחציה במים, כמו פרחים באגרטל. שומרים במקרר. אפשר לעטוף את העלים בשקית ניילון בצורה רופפת. בזיליקום לא אוהב קור ולכן נשאיר אותו על השיש ועל הדרך נרוויח גם ריח טוב במטבח.

לתבשילים מוסיפים את העשבים (לבד מסלרי) ממש בסוף הבישול. ככה הם שומרים על הערכים התזונתיים שלהם ונותנים טעם מרוכז לתבשיל.

בזיליקום נוסיף לכל מנה איטלקית (=עגבניות). שמיר יכנס איפה שנרצה לתת נגיעה של רעננות. פטרוזיליה תתאים כמעט לכל תבשיל והיא נחשבת פצצת בריאות. נענע מעבר לשילוב המוצלח שלה עם לימון, תיכנס גם לסלטים ותיתן אפקט חדש של רעננות. סלרי מקפיץ כל מרק ירקות וטעים מאוד גם ברטבים לעוף ואפילו בסלט טרי (הגבעולים שלו). אורגנו נוסיף לרטבי עגבניות, לירקות בתנור ולמאפים, כוסברה אוהבת מאוד דגים, בשר וקציצות. תימין ורוזמרין יקבלו כאן במה נפרדת בעתיד.


חזה עוף במרינדת עשבי תיבול/ דיתי וינשטיין

חבילת חזה עוף פרוס

1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

1/2 חבילת כוסברה קצוצה

חופן עלי סלרי קצוצים

חופן שמיר

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

כפית תבלין גריל עוף או פפריקה מתוקה

1/2 כוס שמן זית

מערבבים את כל חומרי המרינדה.

משרים את חזה העוף לפחות חצי שעה עד לילה שלם במקרר.

מחממים מחבת פסים.

מניחים בזהירות את חזה העוף וצורבים. הופכים לצד השני וצורבים עד שמוכן.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מחכה לגאולה? היא מגיעה לבקר אותך כל שבוע!

No Responses

מיני קורס קצר של היכרות עם התוים והקלידים באורגנית.

4

מה מלמדת אותנו אמה עבריה על הגאולה העתידה לבוא, בקרוב?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צרורות_של_עשבי_תבלין_ירוקים_על_שולחן_עץ

טעים להכיר | עשבי תיבול

מאת: מיכל פוזנר

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

על עולם הטיפול – דרך המסך. פוסט רלוונטי במיוחד.

No Responses

בין כל הכביסות והבישולים, אל תשכחי את המהות האמיתית.

No Responses

מלחמת ישמעאל, כוחנו בישמע-אל, ומילות נחמה.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

תוספת טעימה וקצת אחרת, הבטטה הולכת מעולה עם בשר ומלאת סיבים תזונתיים.

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר ראשון.

1

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

No Responses

מנה מעודנת ויפיפיה בטעמים מיוחדים, ובקלות מפתיעה!

No Responses

מנה עיקרית מהירת הכנה ועם זאת טעימה במיוחד.

No Responses

אל תזלזלי בדלק! מגוון רעיונות לארוחות מזינות בקלות.

No Responses

מנוחה? אני? אני ישנה בלילה (…), זה לא מספיק?

2

מנה חגיגית, חמה ומנחמת לט”ו בשבט חורפי שכזה.

No Responses

שלושה פרקי תהילים לאמירה כל יום.

No Responses

כמה טיפים חשובים לקראת פורים שיהפכו לך את היום הזה לקל יותר.

No Responses

קוגל ירושלמי עם כל הסודות לתוצאה מושלמת!

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!

No Responses

בואו נצא למסע קסום, ונכין יחד אוזני המן טעימות במיוחד.

No Responses

זמני צאת הצום תשפ”ד ברחבי הארץ

No Responses

בראוניז מהירים ועשירים למשלוח מנות שוקולדי במיוחד!

No Responses

פרק ראשון בסדרה איך להתמודד עם החרדה של הילדים.

1

שוברים את הראש מה להכין למפגש? כל הרעיונות מחכות לך כאן!

1

בואי לחדש את ההופעה בלי לצאת לקניות, עם מה שיש לך בבית.

4

חיים מנחית הודעות ואסתי מתקוממת, מי מחליט ‘מי מחליט’?

1

מנה חגיגית ובריאה שמתאימה בדיוק לתקופת החגים.

No Responses

רגעים כאלה, של יום שישי. מכירה?

No Responses

אברהם פריד שר ומעודד את חיילי צה”ל – לנצח!

No Responses

רחמים, עלי, על מי שהייתי יכולה להיות, על הריחוק…

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!