האמת שהמדור הזה מאתגר אותי.
למצוא בכל פעם רעיון חדש או מתכונים לסעודה שלישית שישדרגו אותה – זה קשה.
אבל התגובות שלכן נותנות לי כוח ודוחפות אותי בכל פעם להמציא את עצמי מחדש ולמצוא עוד רעיון שיתאים למשפחות נוספות, כדי שגם אצלם זמן סעודה שלישית יהפוך להיות שבתי ויפה.
אז תמשיכו להגיב, ובעזרת ה’ נמשיך עם הסדרה הזאת עד הסוף, לכבוד שבת מלכתא.
ונוסיף עוד זכויות של כבוד השבת במצב הלא פשוט שלנו…
השבוע נזכיר כי האווירה בבית ומצב הרוח שלך – משפיעים מאוד על האווירה בסעודה.
לכן מסדרים את הבית כשעה קודם והולכים יחד להכין את השולחן והאוכל לסעודה. מחלקים תפקידים בין כולם ויוצרים אווירה כייפית, מומלץ לשיר יחד תוך כדי…
רעיון חמוד לראנר – להניח בשורה פלייסמנטים / מפיות /מפיונים, אפשר מתחת למפת הניילון. משדרג מאוד את מראה השולחן והופך אותו לחגיגי ויפה!
מה דעתכן על אומלט?
אומלט – חביתה, במילה צרפתית מפונפנת, היא ארוחה משביע אך קלילה, ואפשר בכיף לחמם אותה לסעודה שלישית!
האמת שאומלט אמיתי מכינים בצורה שהביצים לא מבושלות עד הסוף, אך אנחנו נכין פשוט חביתות מושקעות ויפות בלי להסתבך עם בעיה של חימום בשבת.
רעיונות לטעמים: עגבניות-בצל, שום-פטריות, עשבי תיבול-פלפלים, תפוחי אדמה-עשבי תיבול, גבינות-פלפלים, זיתים-גבינות, חציל-פלפלים ועוד ככל שתרצו.
בקערה טורפים היטב ביצים כמספר הסועדים (תלוי בכמות המרכיבים האחרים שבסעודה – ביצה אחת עד שלוש ביצים לאדם), עם קורט מלח. אפשר להעשיר את הביצים עם שמנת מתוקה (לחלבי) או תחליף חלב כלשהו, עדיף בטעם ניטרלי.
מכינים מראש תוספות אהובות:
פטריות
בצל
עגבניות
עשבי תיבול קצוצים
זיתים
פלפלים
פלפל חריף
גבינות (אם איכשהו אתם כבר חלביים)
קוביות תפוחי אדמה מבושלים
קוביות חציל מבושל
ועוד כיד הדמיון הטובה
מומלץ שכל אומלט יהיה עם תוספת-שתיים ולא יותר.
תוספות שצריכות טיגון מקדים – מטגנים מראש ומניחים בצד.
מחממים מחבת עם שמן עד שהיא חמה מאוד.
שופכים את הביצה ומקשקשים מעט, ומיד משטחים אותה על כל שטח המחבת.
מניחים את התוספות ומבשלים עוד דקה-שתיים. למומחים – כאן מקפלים את האומלט לחצי. אם החלק העליון לא מבושל, אפשר להנמיך את האש לעוד דקה שתיים או להפוך בזהירות.
מוציאים ומקררים. מחממים בשבת בתבנית מכוסה ומגישים עם סלט קצוץ, ממרח אבוקדו, ממרח פלפלים, פסטו וכולי. להגשה יפה – מגלגלים וקושרים עם גבעול בצק ירוק.
תגובה אחת
עוד רעיון- טורטיות ממולאות בסלט טונה או סלט ביצים בתוספת חמוצים, וחסה. לא מצריך חימום וניתן להכנה סמוך . יישר כח על המדורים הנפלאים