אני בטוחה שאתן מרגישות היטב את האתגר, ומעריצה כל אחת שמצליחה להפוך את סעודה שלישית לזמן מכובד ושבתי.
רעיון נוסף לארוחה קלילה וכיפית לבית עם ילדים – דגנים בחלב, אבל דגנים ‘שווים’…
קנו לכבוד שבת חבילה של דגני בוקר שאתם לא מפרגנים ליום יום, ושמרו אותה לשבת.
למבוגרים ננסה קונספט של עוגה עשירה/קינוח עם כוס תה או קפה: פאי לימון/פקאן/וניל/תפוחים/שוקולד, סופלה, קראמבל פירות וכדומה.
שטרודל תפוחים
מנה קלה ומשביעה יותר מעוגה רגילה. הגישו עם כוס תה ותיהנו לגלות שסעודה שלישית לא חייבת להיות חלה וסלט או פשטידה…
5 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות סוכר חום
כפית קינמון
קורט מלח
חצי חבילת בצק עלים
מחממים מחבת או סיר רחב עם מעט שמן, מוסיפים את התפוחים ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך חלקי. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים. מבשלים עוד 5 דקות. מקררים.
פותחים את הבצק לעלה בגודל 20/30 ס”מ ומרדדים ליצירת עלה דק יותר.
ממלאים במרכז מתערובת התפוחים ללא הנוזלים וסוגרים מכל הכיוונים. מניחים על הצד הסגור בתבנית תנור ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
ניתן למלא בצורה קלועה כמו בתמונה:
מניחים במרכז את המלית, חותכים את השוליים לרצועות אלכסוניות ומביאים על המילוי פעם מימין ופעם משמאל.