בטור הקודם שאלנו למה מוזיקה ומדוע היא חשובה לילדים. את זה הבנו.
ועכשיו השאלה – למה כדאי לנו, כאימהות, להיות החברותא המוזיקלית של הילדים שלנו?
למה באמת?
שאלה אחרת אך קשורה לשאלה משמעותית זו, שאלנו חברתי ואני.
נתחיל מהעובדה שבאמת כדאי ומומלץ, וכמו שהזכרנו בטור הקודם – כאימהות אנחנו משתמשות במוזיקה באופן טבעי, לפחות כשהילדים עדיין קטנים, וכמה לא מפתיע לקרוא שזה הוכח במחקר.
והנה חלק ממה שגילינו (מזכירה שזה לא מדור עיוני ולכן הכול מובא באופן כללי ולא מעמיק):
מוזיקה קשורה לשיפור תקשורת בין הורים לילדים. שיפור תקשורת מתבטא בהתפתחות של יכולות הבנה ואמפתיה, ניהול שיח ופתרון קונפליקטים וכן קידום הנאה ויצירתיות בקשר. המוזיקה קשורה גם ליחסים רגשיים חיוביים בין הורים לילדים.
הורים שמשלבים פעילות מוזיקלית עם ילדיהם, מדווחים כי הם חווים אמון וביטחון וחשים מידה גבוהה של יעילות עצמית. הפעילות המוזיקלית המשותפת קשורה ליכולתם של ההורים להתגבר על אתגרים בגידול ובחינוך הילדים, אפילו בזמני משבר – כך, לדוגמה, נמצא במחקר שנערך בתקופת התפשטות נגיף הקורונה.
אז מה דעתכן? לא שווה?
ועוד רגע לפני שניפרד עד לטור הבא: לא שכחתי! הבטחתי שיהיה כאן כיף, ויהיה! יש למה לצפות… בינתיים, מזכירה לכן שתיבת המייל שלי זמינה ומחכה לשיתופים, הערות והארות לגבי הטורים, בקשות והצעות, רעיונות מוזיקליים, שמות של שירים לפינת ‘השיר שלי’ (בצירוף שם הזמר/ת או היוצר/ת) משפטים משירים (כנ”ל) ועוד: [email protected]
נכתו בצד:
הידעת? טיפול במוזיקה הוא הטיפול היחיד המתאים לכולם, מלידה ועד 120.
טיפול במוזיקה קיים גם במחלקות טיפול נמרץ ילודים (פגיה), ושם אחת המטרות המרכזיות היא תמיכה ביצירת קשר וחיבור בין האם לתינוק הקטן.