קינמונים שאי אפשר להפסיק לאכול

שושני_שמרים_קינמון_מאפה_טעים
קינמונים שאי אפשר להפסיק לאכול

בינוני

חלבי

מאת: דיתי וינשטיין

שושני_שמרים_קינמון

חומרים

קילו קמח לבן
2 כפות גדושות שמרים יבשים
160 מ”ל שמן קנולה
חצי כוס סוכר
4 ביצים
1.5 כוסות מים פושרים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
מלית קינמון חלבית:
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
2 כפות קינמון
קורט מלח

אופן ההכנה

שופכים לקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן, הסוכר, הביצים, המים ותמצית הווניל ומתחילים ללוש.
מוסיפים את הקמח ומגבירים את מהירות המיקסר. לשים במשך עשר דקות. מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל4. מרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים שמן קנולה ומעל מורחים מילוי וסוגרים לרולדה.
חותכים את הרולדה לעיגולים. מסדרים את העיגולים בתבנית במרחק אחד מהשני כדי שיהיה להם מקום לתפוח. אופים בתנור שחומם מראש
ל180 מעלות כחצי שעה עד שהעוגה שחומה מכל הצדדים.
מערבבים היטב כוס מים רותחים עם חצי כוס סוכר ומיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה את הסירופ.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!