מה צריך?
ספוג ירוק לעיצוב (קונים בחנות פרחים)
2 זרים של ליזיאנטוס לבן. לאוהבי הירוק ניתן להוסיף 2-3 גבעולים של גיפסנית
2 רימונים אדומים
2 שיפודים
כלי מאורך – מגש פלסטיק עם מעט שוליים (אפשר לקנות בחנות פרחים)
מספריים טובים
איך מכינים?
לוקחים כלי עמוק שיכול להכיל את הספוג כולו וממלאים במים.
מניחים את הספוג בעדינות כשהכיתוב שלו כלפי מעלה וממתינים עד שהוא ישקע מתחת לקו המים. חשוב: לא להטביע אותו בכוח, אלא לתת לו לספוג לאט לאט את המים.
מוציאים את הספוג בעדינות ומניחים במגש.
אם יש לך דבק מתאים אפשר להדביק את הספוג למגש בליפוף חיצוני.
נועצים את השיפוד בתחתית הרימון ודוחפים אותו עד אמצע הפרי. נועצים את הרימון בצד אחד של הספוג. חוזרים על הפעולה עם הרימון השני ונועצים בצד השני.
קוטמים את הליזיאנטוס לאורך גבעול של 10 ס”מ. שימו לב שהחיתוך יהיה באלכסון. את הפרחים הסגורים – קוטמים לאורך של 15 ס”מ.
מתחילים לנעוץ את הפרחים. מתחילים מהצדדים – נועצים את הפרחים הארוכים יותר כדי לקבל מראה אליפטי.-תמונה 5 ממשיכים עם כל השורה התחתונה – פרחים שנועצים כלפי מעלה. ממשיכים למלא את כל הספוג כולל מסביב לרימון. מקפידים על גובה יחסית אחיד.
לא מצופפים אותם. זה בסדר שרואים קצת מהספוג. אם יש עוד פרחים שלא נפתחו אפשר לנעוץ בין לבין, שיבלטו בגובה. אם קנית גם גיפסנית, זה הזמן לקטום ממנה באורך זהה ולנעוץ בין לבין.
מסיימים בצורה אחידה ומניחים במרכז השולחן.
תחזוק – יש להקפיד שהספוג יהיה לח כל הזמן. מוסיפים לו כוס או יותר של מים כל יום!