פרוסות צלי בקר עם פירה בטטה וירקות מקורמלים בדבש

פרוסות צלי בקר עם פירה בטטה וירקות מקורמלים בדבש

בינוני

10-12

בשרי

מאת: אביגיל מייזליק

צלי בקר קלאסי שיהלום את סעודת החג החגיגית, בתוספת ירקות צלויים בדבש וחרדל ופירה בטטות.

חומרים

צלי כתף מס’ 5 או פילה מדומה במשקל של כ-1.200 ק”ג

שמן לטיגון

1/2 בקבוק יין אדום

2 כפות סוכר

2 בצלים

2 גזרים

לירקות:

בצל סגול

2 סלקים קטנים

2 בטטות קטנות

2 פקעות שומר

כף חרדל

3 כפות דבש

כף שמן זית

מלח ופלפל

לפירה:

4 בטטות קלופות

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מכינים את הצלי: מחממים סיר רחב שיכול להכיל את כל הנתח בבת אחת עד שהוא לוהט. מוסיפים מעט שמן ומזהיבים את הבשר 7-8 דקות מכל צד, עד שמזהיב מאוד. יוצקים לסיר את היין ובעזרת כף עץ מגרדים את התחתית כדי לשחרר את כל הטעמים האצורים בה. קולפים את הבצל והגזר, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד לגובה 2/3 מהבשר ומבשלים כשעתיים. הופכים מדי פעם את הבשר עד שהוא מתרכך. מצננים את הבשר בכלי נפרד. מצמצמים את הרוטב שבסיר עד שהוא מסמיך לכחצי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

בינתיים מכינים את הירקות: קולפים את הירקות, חותכים לקוביות או רבעים ומניחים בתבנית בינונית. מערבבים את החרדל, הדבש והשמן, מתבלים במלח ובפלפל וצולים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהירקות מזהיבים.

מכינים את הפירה: מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות. מסננים ומועכים לפירה, מתבלים במלח ובפלפל.

מרכיבים את המנה: פורסים את הבשר לפרוסות וטובלים אותן לדקה או שתיים ברוטב החם. מסדרים עיגול של פירה, לידו מספר ירקות שורש ופרוסות בשר. יוצקים מהרוטב ומגישים.

 

 

Print

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!