פוקאצ’ה כמו במסעדות

מגש_עץ_עם_שלןש_פוקאצ'ות_וקעריות_עם_מטבלים_צבעוניים_ליד
פוקאצ’ה כמו במסעדות

בינוני

פרווה

מאת: פנינה מלצר / קייטרינג רוזמרין

המלחמה שפרצה זעזעה את כל המדינה.
ליבי עם משפחות ההרוגים והחטופים וכולי תפילה ותקווה לימים טובים יותר.

במלחמה הזאת האויבים מנסים להחליש אותנו תודעתית.

אנחנו, נהיה חזקות! נקום ונעשה מעשים שיחזקו את הסביבה שלנו ויתרמו לאחדות  במשפחה הגרעינית, המורחבת, בשכונה ובעם ישראל כולו.

אני יודעת שהרבה מבני המשפחה נמצאים עכשיו בבית, ויש צורך במתכונים מעניינים להרמת המורל והאווירה, כי דיכאון ועצבות לא עושים טוב ולא מביאים לעשיה חיובית, לכן החלטתי לדאוג למתכונים מעולים עם הסבר מדויק לכל הבנות שנמצאות בבית, ועם כל הטיפים המקצועיים כדי שגם לכן תצא פוקאצ’ה קריספית מבחוץ ורכה מבפנים, שתהנו מכל ביס מחדש…

אז קדימה, קומי והתחילי לחמם את האווירה! תשתחררי בעצמך ותעשי טוב לכל בני הבית…

כי אין כמו ריח של אפיה כדי לחמם את האווירה ולעשות הרגשה טובה לכולם.

לכי לחמם את האווירה, וספרי לי איך היה:)

 

חומרים

680 גר’ מים

20 גר’ שמרים יבשים

850 גר’ קמח

10 גר’ סוכר

10 גר’ מלח

שמן זית

מעט מלח גס – לפזר מעל

תוספת  – בכמה אפשרויות:

  1. עגבניות פרוסות, בצל פרוס דק, טבעות זיתים ופטריות פרוסות.
  2. פרוסות בטטה אפויות, פרוסות חציל מטוגנות או אפויות, טבעות פלפלונים מתוקים
  3. זעתר ושמן זית
  4. גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שומשום וקצח .

אופן ההכנה

  1. להכניס תבנית תנור הפוכה, כשהיא פונה כלפי מטה, לתוך התנור ולחמם אותו ל 250 מעלות.
  2. לשפוך לקערת המיקסר מים, שמרים ,קמח, סוכר ומלח לפי הסדר. לערבב 3 דקות במהירות בינונית ואז 3 דקות במהירות גבוהה. לבדוק אם הבצק אלסטי ומוכן:

הבדיקה פשוטה: לוקחים חתיכה קטנה של בצק ומותחים בין האגודל לאצבע, אם הבצק נקרע מיד ולא מצליח להימתח – סימן שצריך עוד כמה דקות לישה על מהירות נמוכה. אם הוא נמתח בלי להיקרע – סימן שהבצק אלסטי ומוכן להתפחה.

  1. לשמן את קערת ההתפחה בשמן זית ובעזרת ידיים משומנות גם הן בשמן זית ,לקפל את הבצק למעטפה (כל צד לקפל לכיוון האמצע). להניח בקערה להתפחה 40 דקות.
  2. לוקחים תבנית תנור שניה והופכים אותה, מניחים ניר אפיה .מחלקים את הבצק ל 3 חלקים. בעזרת ידיים משומנות בשמן זית מסדרים חלק אחד מהבצק על ניר האפיה שיהיה בגובה של כ 2 ס”מ, ובגודל של 30*25. יוצרים שקעים עם האצבעות.
  3. מניחים את התוספות ומהדקים קצת לבצק שידבקו אליו.
  4. מזלפים שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
  5. מומלץ להתפיח עוד 10-15 דקות בתבנית.
  6. פותחים את התנור הלוהט שבתוכו מונחת תבנית תנור הפוכה, ובזהירות מחליקים את הפוקאצ’ה עם ניר האפיה שמתחתיה לתבנית הלוהטת.
  7. אופים במשך 5 דקות על 250 מעלות, מנמיכים ל180 מעלות לכ 8-10 דקות נוספות. יתכן גם פחות, זמן האפיה משתנה מתנור לתנור.

כשהמסגרת זהובה – הפוקאצ’ה מוכנה.

> כיף להגיש עם רוטב פיצה, גבינת שמנת, או לצד מרק חם.

לעוד מתכונים ולהצטרפות לכל התוכן שלי במייל:

https://lp.vp4.me/owtj

להצטרפות לסטטוסים המעניינים שלי בוואצאפ ולעוד מתכונים וטיפים, שלחי את המילה “צרפי”: https://wa.me/message/MT5XAGNP3CQWK1

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!