קוקוס_פתוח_עם_בקבוק_מלא|_חלב_קוקוס

טעים להכיר | קרם קוקוס, חלב קוקוס, נוזל קוקוס

מאת: מיכל פוזנר

  1. זה בעצם טחינה חזקה של שבבי קוקוס ומים. נסו את זה בבית.
  2. שלא יבלבלו אתכם, ההבדל בין המוצרים הוא באחוז השומן שבהם:

נוזל קוקוס – עד 10%, אין לו הרבה שימוש ביום יום.

חלב קוקוס – בין 10% ל-17% – משמש תחליף לשמנת בבישול ומתפקד כמו שמנת לבישול דלת שומן.

קרם קוקוס – 18% ומעלה – משמש לקצפות, הקרמות והוא תחליף מעולה ופרווה לשמנת מתוקה.

אל תסמכו על שם המוצר אלא בדקו תמיד את אחוז השומן. (מי קוקוס הם הנוזלים הטבעיים שבתוך בשר הפרי).

3. להכנת קצפת מקררים את הפחית, והחלק הלבן, השומני והנוקשה צף למעלה. מוציאים אותו בכף ומקציפים (זהירות, זה קורה מהר!). לשימוש בתבשילים כהקרמה מנערים היטב ומשתמשים כמו שמנת לבישול…

4. אל תפחדו מהשם. טעם הקוקוס כמעט לא מורגש, תשתמשו חופשי.

5. חיי המדף של המוצר (נוזל/חלב/קרם) ארוכים-עד הפתיחה. מהרגע שפתחנו – כמה ימים במקרר ו-לפח. אם אין לכם צורך בכל התכולה – פשוט הקפיאו בשקיות. זה קופא מצוין.

6. תמצאו בסופר – בשימורים או במדפי המוצרים מהמזרח הרחוק (מוצרי הסושי וכדומה).

מתכון לחזה עוף בקרם קטיפתי וענוג/ מיכל פזונר

מנה רבת רושם וטעימה בצורה שחייבים לטעום – כי אי אפשר להסביר.

ההכנה נראית מסובכת אבל בפועל קלה ומהירה להכנה.

תחזרו לספר.

החומרים:

קילו חזה עוף מופשר ופרוס לפרוסות או רצועות

משרה:

11/2 כוסות קורנפלור

1/41/2 כוס מים

ביצה

כפית גדושה חרדל

מלח, פלפל, פפריקה.

לרוטב:

פחית קרם קוקוס

כף גדושה אבקת קארי

כפית צ’ילי גרוס

כף סילאן/ דבש

1/2 כוס מים

מלח

פלפל שחור

מערבבים את חומרי המשרה לבלילה סמיכה ואחידה. אם הבלילה נוזלית מדי, מוסיפים קורנפלור. אם היא סמיכה מדי – מוסיפים מים. 

מכניסים את פרוסות החזה לבלילה ומשגרים למנוחה לפחות לחצי שעה.

מחממים מחבת על אש גבוהה עם מעט שמן. המחבת צריכה להיות רותחת. מטגנים את הפרוסות המצופות בבלילה כמה דקות משני הצדדים להזהבה קלה. החזות צריכים להיות מוכנים חלקית.

מנקים מעט את המחבת, שופכים לתוכה את חומרי הרוטב, מערבבים ומביאים לבעבוע כמה דקות.

בשלב זה טועמים ומתקנים תיבול.

מכניסים בזהירות את פרוסות החזה ומבשלים ברוטב כמה דקות עד שהחזה מוכן.

מגישים על אורז לבן לספיגת טעמים מושלמת, מעטרים בפטרוזיליה/בצל ירוק קצוצים ומחכים למחמאות כי זה טעם שאין לו מתחרים.

טיפ שלי – ערבבי את חומרי הבלילה בתוך שקית הקפאה וכך תחסכי את שטיפת הקערה.

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואי נדבר על זה…. איך לא עושים כלום, אבל באמת?

No Responses

רחמים, עלי, על מי שהייתי יכולה להיות, על הריחוק…

No Responses

יעקב נלחם בשרו של עשיו ומלמד אותנו לבקש ברכה.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
קוקוס_פתוח_עם_בקבוק_מלא|_חלב_קוקוס

טעים להכיר | קרם קוקוס, חלב קוקוס, נוזל קוקוס

מאת: מיכל פוזנר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פרשת השבוע – ענייני הפרשה.

No Responses

טעים להכיר תבלין חדש! והשבוע – הזנגוויל.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

על שפה רגשית ואיך בפועל מפתחים אותה?

No Responses

מהו הקוד המוסיקלי של תקיעת שופר? ומה חושבים בזמן התקיעות?

No Responses

מלחמת ישמעאל, כוחנו בישמע-אל, ומילות נחמה.

No Responses

No Responses

קבלי על עצמך קבלות אמיתיות לקראת השנה החדשה…

No Responses

מיומנה של רווקה והפעם על סליחה.

No Responses

מטבל עשיר בשלוש דקות הכנה ומשתלב נהדר עם חלה טריה…

No Responses

עם מה את שותה את הקפה שלך? מבדק עצמי מרתק.

No Responses

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

2

קצת כושר אחרי כל הטיגונים, אבל בלי לקום מהכיסא…

No Responses

שיטת הסביבון לוויסות רגשות.

No Responses

קינוח מרשים ולא מסובך. מתאים בדיוק למנה אחרונה לשבתות חורף.

No Responses

שוב שוברת את הראש איזה מנות לבשל? עשרות רעיונות למנות מכל הסגנונות מחכות לך כאן.

11

היום נדבר על צבע משלים, שישתלב עם הגוון הכללי ויבוא בנגיעות בכל שטח החלל.

No Responses

באיזה טמפרטורה את שותה את הקפה שלך? ומה זה אומר עליך?

No Responses

איך מתחזקים שיגרת טיפוח יומיומית לשמירה על עור הפנים.

No Responses

הרוכסן נתקע? הנה דרך לשחרר אותו

1

מנה חגיגית, חמה ומנחמת לט”ו בשבט חורפי שכזה.

No Responses

התמודדות עם אובדן ולידה שקטה, טור מלא תמיכה.

No Responses

על תחפושות, שאלות, ותשובות מפתיעות במיוחד!

No Responses

שוברים את הראש מה להכין למפגש? כל הרעיונות מחכות לך כאן!

1

את רוצה שהוא יקנה לך מתנת יום הולדת?

No Responses

משחק חיקוי נוסף לתירגול ופיתוח כישורי אמפתיה.

No Responses

מנה עיקרית חמה ומנחמת לסעודת ליל שבת.

No Responses

כיצד מברכים? על מה צריך להקפיד בשעת הברכה?

No Responses

והפעם מכניסים את הילדים להכנות לחג ומרוויחים על הדרך…

No Responses

החורף מגיע ואיתו הדכדוך, שמצטרף לדכדוך שכבר קיים אצל כולנו…

1

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!