- מוצר מדהים ללא גלוטן (פחות קלוריות) שחדר לאחרונה למטבח הישראלי. עשוי מקמח אורז ו/או טפיוקה. פרווה. טעם ניטרלי. מקבל באהבה כל מה שתכניסו לתוכו. בסופר תמצאו אותו באזור האסייתי, כמובן.
- אוכלים אותו ‘נא’ או אפוי או מטוגן. העיקר לטבול אותו כמה שניות במים לריכוך, למלא ולסגור לצורה הנבחרת.
- אפשר גם לטגן אותו כמות שהוא, חתוך לחתיכות, ואז יש לכם צ’יפס מעניין. בריא הוא לא…
- במה ממלאים? כמו בורקס: בשר, כבד, תערובת טחונים כלשהי, קוביות עוף/פרגית/דג, ירקות, מחית ירקות, גבינות וכדומה.
- אפשר למלא בירקות חיים חתוכים לרצועות דקיקות, לסגור לגליל והנה לנו ספרינג רולס טעימים. אוכלים טבול ברוטב סויה/טריאקי או כל רוטב אסיאתי אחר. (המרקם צמיגי וטעים).
- רוצים סושי ולא אוהבים אצה? (חבל, זה בריא מאוד…) הכינו מדף אורז! טובלים במים לשתי שניות, ממלאים ומגלגלים כרגיל.
- איך אופים? מושחים היטב בביצה, מפזרים שומשום בשפע ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהבורקס שחום לגמרי! אם תתפתו להוציא קודם, הבורקס יתרכך לפני הזמן ויחזור למרקם צמיגי…
- על הדרך נעים להכיר את אטריות האורז. משרים במים רותחים עד לרמת הריכוך הרצויה והן מוכנות. להקפצה, לבישול ברוטב וכל מה שאתם עושים מנודלס רגילים…
מלאווח בריא וטעים מדפי אורז
זה כבר לגמרי בשורה לחובבי המלאווח…
החומרים למנה אחת:
3 דפי אורז
ביצה
2 כפות מים
מלח
פלפל
שוברים את הביצה לכלי עם המים והתבלינים וטורפים היטב.
שופכים לצלחת בגודל הדפים עם שוליים.
טובלים דף אחד, הופכים, מניחים מעליו דף שני, הופכים ומניחים מעליו דף שלישי.
הופכים שוב.
מכניסים למחבת עם מעט שמן חם (שימו לב לא להתמהמה עם הדפים, אחרי כמה שניות הם מתרככים מאוד וקשה לעבוד איתם. יש לטבול ולהכניס לטיגון מיד).
מטגנים משני הצדדים להשחמה מלאה. שימו לב לעבוד על אש לא גבוהה מדי כדי לתת לדפים זמן להשחים ולהפוך לקריספיים כמו שצריך. אש גבוהה תשרוף אותם לפני הזמן…
אוכלים כמו מלאווח. בתאבון.