חזה עוף עסיסי עם פטנט.

חזה_עוף_בפלפלים_מנה_עיקרית_מהירה_ומשוקעת_ארוחת_צהרים
חזה עוף עסיסי עם פטנט.

קל

8

בשרי

מאת: מיכל פוזנר

מנה מקסימה לליל שבת או חג; מרשימה, טעימה מאוד וקלה הרבה יותר ממה שנראה.

 

 

חומרים

2 פרפרים גדולים מנוקים ופרוסים לפרוסות גדולות

חצי כוס שמן

2 כפות טוסקנה.

לרוטב:

4 פלפלים חתוכים לרצועות

שליש כוס קטשופ

שליש כוס סוכר חום

שליש כוס חומץ

2 כפות רוטב סויה

כוס וחצי מים עם כפית גדושה קורנפלור.

אופן ההכנה

מערבבים את השמן והטוסקנה ונותנים לחזות לשרות בתוכם כמה שיותר זמן (מכירות אותי – עושים את זה בתוך שקית וחוסכים קערה…).

בסיר רחב ושטוח מאדים את הפלפלים עד להתרככות והשחמה קלה.

מוסיפים את חומרי הרוטב, לבד מהמים, מערבבים עד להתאחדות ומרתיחים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה שנית. מבשלים עשר דקות.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מגלגלים את פרוסות החזה לגלילים (כמו חזה ממולא) ומניחים צפופים בתבנית.

שופכים מעל את הרוטב ושולחים לתנור. אחרי חצי שעה מומלץ לבדוק אם החזה מוכן בפנים. אם כן – נותנים לו להיאפות עוד כמה דקות כשהוא פתוח, אם לא – ממשיכים לאפות אותו מכוסה עד שמוכן בפנים.

הגלגול שומר על העסיסיות של החזה, שלא מתייבש גם בחימום על הפלטה עד הסעודה.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!