קוגל ירושלמי מנצח

צלחת_זכוכית_עגולה_ועליה_קוגל_אטריות_ומלפפון_חמוץ
קוגל ירושלמי מנצח

קל

פרווה

מאת: פנינה מלצר

כדי להגדיל את כבוד השבת, פינקתי כאן עם מתכון שלא כולן מכירות. מתכון מדויק שנותן תוצאה מעולה,

וכמובן, כל הטיפים כאן בפנים:)

 

חומרים

*מידות לפי כוס ח”פ, 180 מ”ל.

לקרמל:

1/2 כוס שמן 

3/4 כוס סוכר

7 כוסות מים

לתיבול אחרי המים:

1/2 כוס סוכר

2 כפיות מלח דק

2 כפיות מחוקות פלפל שחור

1 חבילת אטריות ביצים דקות

3 ביצים

אופן ההכנה

לבשל יחד את הסוכר והשמן עד שמתקבל צבע חום כהה.

להוסיף:

7 כוסות מים – וכאן יש טיפ כדי לשמור על עצמינו מכוויות:

למדוד מים ולמלא בבקבוק, לכסות את הסיר עם המכסה ולשפוך מתוך הבקבוק

כשהמכסה מונח על הסיר. לשפוך כמה שיותר בבת אחת.

להוסיף סוכר מלח ופלפל

להמשיך לבשל עד שמבעבע

ולהוסיף חבילת אטריות ביצים דקות

לבשל 3 דקות, לכבות את האש ולהמתין 20 דקות כשמהסיר מכוסה.

להוסיף 3 ביצים ולערבב היטב במהירות.

לשפוך לתבניות אינגליש קייק.

כדי שהקוגל יחתך יפה לאחר האפיה, הסוד הוא לפני האפיה:

לדחוף את האטריות בתבנית כך שלא יהיה אוויר בין האטריות.

בצורה זו יש למלא את התבניות עד למעלה, כי הקוגל מתכווץ מעט באפיה.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות עד שעה.

נשמר מעולה בהקפאה.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!