צלחת_עץ_עם_ערימת_עלי_פילו

טעים להכיר | בצק פילו

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!
  1. במבט ראשון הוא מפחיד. דקיק, נקרע, ואיך בכלל מסתדרים עם הדבר הזה? כמה כללים פשוטים וטיפה מיומנות ויש לנו מוצר נפלא שמתאים למגוון רחב של שימושים.
  2. בצק פילו עשוי מקמח ומים ללא שומן ואת השומן מוסיפים לו כשממלאים אותו. הוא מגיע מרודד לעלים דקיקים ונוטה להיקרע בקלות. העבודה צריכה להיעשות בעדינות ובסביבה משומנת.
  3. מרטיבים מגבת נקיה, סוחטים ופורסים אותה על העלים הממתינים בצד כדי שלא יתייבשו. בכל פעם מוציאים מהערמה עלה, מניחים על משטח משומן ואת הערמה מכסים מיד בחזרה.
  4. אפשר לשמן במרגרינה/חמאה (הכי טעים) שמן (טעים מאוד) או ספריי שמן (גם טעים ודיאטטי יותר). כל עלה צריך לקבל שמן משני הצדדים, אך אם מניחים כמה שכבות של עלים – מספיק שהעלה מקבל את השמן מהעלה שתחתיו.
  5. כדאי להשתמש במברשת ביצה למריחה קלה ונוחה, הן למרגרינה/חמאה מומסות והן לשמן.  אם משתמשים בספריי – מרססים ומוודאים שכל האזורים מכוסים. לא שווה לחסוך פה בשמן, התוצאה לא שווה את המאמץ…
  6. מניחים כמה שכבות של בצק אחת על השניה עם שמן ביניהם, ממלאים במילוי הרצוי וסוגרים לפי הוראות המתכון. משמנים, מניחים בתבנית משומנת ואופים עד להשחמה. המאפה מתקבל קריספי וטעים ובהחלט מהווה תחליף לבצק עלים – עם הרבה פחות קלוריות…
  7. בצק פילו מגיע ללא כל טעם, וכל מילוי מתקבל בברכה – בשר, מוקפץ, טחונים, דגים, ירקות וכן מילויים מתוקים – תפוחים, אגוזים, שוקולד, חלווה. השמים הם הגבול, העיקר לא לפחד לנסות!
  8. הבצק נשמר בהקפאה ומצריך הפשרה של כמה שעות במקרר, עדיף לילה. מומלץ לא להקפיא אחרי הפשרה ולכן כדאי להיערך מראש עם כמות מתאימה של מילוי וזמן. חבילת בצק מכילה לא מעט עלים. ניתן לנצל את ההזדמנות ולהכין גם מאפה מלוח למנה ראשונה וגם מתוק לקינוח. 
  9. המאפים נשמרים מעולה בהקפאה וכמה דקות בתנור לאחר ההפשרה יחזירו להם את הקריספיות המענגת.

סיגרי פילו במילוי חלווה שוקולד

רכיבים:

חבילה בצק פילו מופשרת

שמן/מרגרינה לשימון העלים

מברשת ביצה

מגבת נקיה לחה

חבילת ממרח חלווה איכותי – ייתכן שיהיה צורך ביותר, תלוי בכמות המילוי שתשתמשו בה.

2 כפות גדושות קקאו איכותי

קורט מלח

  • מחממים תנור ל-180 מעלות במצב רגיל.
  • מערבבים היטב את הקקאו עם החלווה והמלח, טועמים לוודא רמת מתיקות רצויה. ניתן להוסיף מעט סוכר, אך הטעם אנין יותר עם מעט מרירות מהקקאו. לשים לב שלא נותרו גושי קקאו (מומלץ לחמם מעט את החלווה, לערבוב קל יותר).
  • מעבירים את המילוי לשקית זילוף או לשקית חזקה עם חור בקצה – לעבודה קלה ונקיה.
  • פותחים את עלי הפילו יחד עם הניילון ומכסים במגבת כך שיהיו מכוסים לגמרי. משמנים את משטח העבודה.
  • מוציאים בעדינות עלה אחד מהערמה (לא נורא אם נקרע מעט) ומניחים על משטח העבודה לרוחב. משמנים אותו היטב (לא צריך הרבה שמן, צריך שהשמן יגיע לכל העלה כולו).
  • חותכים לשלוש רצועות לאורך ואחת לרוחב. מתקבלים שישה מלבנים.
  • מזלפים ‘נקניק’ לא רחב לרוחב הרצועה, קרוב לקצה התחתון ומשאירים שוליים בצדדים – וסוגרים את הצדדים של הבצק על המילוי (שלא יברח מהקצוות).
  • מגלגלים לסיגר, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשמנים את הסיגר.
  • אופים עד להשחמה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם ליד כדור גלידה וניל.

לא מתייאשים גם אם חלק מהעלים נקרעו והלכו לפח. עוד פעם-פעמיים ותרכשו את המיומנות הנדרשת! בתאבון!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

“מהמגירה???” אני מביטה על טל ושתינו צוחקות צחוק מתגלגל. “אני מבינה שקנית ארון עם הנעלה מובנית במגירות…”

1

דומה כאילו כל התורה כולה, זו שבכתב וזו שבעל פה, פונה אל הזוג הנשוי.

No Responses

מיומנה של רווקה והפעם על סליחה.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צלחת_עץ_עם_ערימת_עלי_פילו

טעים להכיר | בצק פילו

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חלב, מי שידך אותו לקפה שלנו ולמה אי אפשר בלעדיו?

No Responses

אֵיךְ אָמַרְתָּ קָרוֹב וְהִיא רְחוֹקָה לִי הַרְבֵּה מֵעֵבֶר לַיָּם?

No Responses

ואם אני לא סופרת ספירת העומר? עדיין מועילים לך.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

תוכניה לימות החנוכה – נר רביעי.

No Responses

רוצה להכניס פעילות גופנית לשיגרת החיים שלך? כל הסיבות כאן.

1

זמני צאת הצום תשפ”ד ברחבי הארץ

No Responses

היום נדבר על צבע משלים, שישתלב עם הגוון הכללי ויבוא בנגיעות בכל שטח החלל.

No Responses

הוא בבית הכנסת, לומד, ואת? עם הטיטולים והילדים בבית…רחוקה?

No Responses

פוקאצ’ה אמיתית עם כל הסודות לתוצאה מושלמת.

No Responses

היא מכסחת אותך. דגשים שצריך לבדוק לפני שיוצאים לכאסח.

No Responses

האם את יושבת ראש לשכת התעסוקה?

No Responses

פתרון מקסים, בריא וטעים – במקום לאכול פסטה, מכינים מהזוקיני ‘אטריות’.

No Responses

אחרי שהפוסט הקודם עורר הרבה שאלות, בואי נעשה סדר:

No Responses

סופגניות קלות ומהירות וסופר טעימות!

No Responses

בהלבשת הבית, כמו בהלבשה רגילה, החלק החשוב ביותר הוא הטקסטיל – כריות, כיסויי מיטה, שטיחים, מפות ווילונות.

No Responses

אבל אי אפש, מה יגידו עלי? פרק נוסף מיומנה של רווקה.

1

מה להלכות טומאה וטהרה בעופות ובחיות קשור ישירות לימנו אנו?

No Responses

שעת יצירה מקסימה ובובה להשיח אליה את הדאגה….

No Responses

הוא רוצה לספר, אבל לא מצליח, וכל העניין הופך למסובך…

No Responses

חטיף פרווה טעים וממכר בדקות בודדות של הכנה!

1

רוצה לצלם את הילדים תמונות מקצועיות במצלמה ביתית?

No Responses

בשבילך רחל, אני מחזיר את ישראל למקומן.

1

איך נתייחס למרק, ארטיקים וגלידות, כאוכל או כשתיה?

No Responses

No Responses

על הקשר בין יום כיפור ללידה

No Responses

מייקאובר למטבח ישן בלי להוציא הרבה כסף.

3

קינוח מהיר לחובבי השוקולד, המתכון המנצח לסופלה נימוח.

No Responses

“מהמגירה???” אני מביטה על טל ושתינו צוחקות צחוק מתגלגל. “אני מבינה שקנית ארון עם הנעלה מובנית במגירות…”

1

מרק שהוא ארוחה, קצת גיוון למרקים הרגילים…

No Responses

תוספת עדינה וחגיגית במיוחד

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!