מרק ירקות עם פטריות ואורז בר

מרק_פטריות_וירקות
מרק ירקות עם פטריות ואורז בר

קל

8-10

פרווה

מאת: אביגיל מייזליק

אורז בר הוא לא ממש אורז. צבעו שחור, גרגריו מאורכים מאוד וניתן להשיג אותו בבתי טבע. המרק הזה יהיה נפלא גם עם אורז מלא או אורז בסמטי, כך שאם לא מצאתם אפשר בהחלט לעשות אותו עם אורז זמין יותר ועדיין הוא יהיה טעים ועשיר להפליא. אפשר, כמובן, לגוון בירקות לפי הטעם.

 

 

 

חומרים

בצל גדול קצוץ

4 כפות שמן זית

2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

צרור עלי סלק קצוץ דק

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

סלסלת פטריות טריות, חתוכות לפרוסות

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

ראש שומר חתוך לקוביות (לא חובה)

1/2 כוס אורז בר שחור (או אורז מלא עגול או אורז בסמטי)

מלח ופלפל

כף אבקת מרק בטעם עוף

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס (לא חובה)

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל בסיר בינוני עם שמן הזית למשך כ-10 דקות על אש בינונית, עד שהוא מזהיב. 

מערבבים מידי פעם. מוסיפים את כל הירקות והאורז, ממלאים במים עד לגובה 5 ס”מ מעל הירקות.

מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ובפלפל, בפטרוזיליה ובאבקת מרק.

מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה עד שהאורז רך.

טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את השמנת או קרם הקוקוס (אם רוצים).

מבשלים עוד דקה ומכבים את האש.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!