צלחת_עץ_עם_ערימת_עלי_פילו

טעים להכיר | בצק פילו

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!
  1. במבט ראשון הוא מפחיד. דקיק, נקרע, ואיך בכלל מסתדרים עם הדבר הזה? כמה כללים פשוטים וטיפה מיומנות ויש לנו מוצר נפלא שמתאים למגוון רחב של שימושים.
  2. בצק פילו עשוי מקמח ומים ללא שומן ואת השומן מוסיפים לו כשממלאים אותו. הוא מגיע מרודד לעלים דקיקים ונוטה להיקרע בקלות. העבודה צריכה להיעשות בעדינות ובסביבה משומנת.
  3. מרטיבים מגבת נקיה, סוחטים ופורסים אותה על העלים הממתינים בצד כדי שלא יתייבשו. בכל פעם מוציאים מהערמה עלה, מניחים על משטח משומן ואת הערמה מכסים מיד בחזרה.
  4. אפשר לשמן במרגרינה/חמאה (הכי טעים) שמן (טעים מאוד) או ספריי שמן (גם טעים ודיאטטי יותר). כל עלה צריך לקבל שמן משני הצדדים, אך אם מניחים כמה שכבות של עלים – מספיק שהעלה מקבל את השמן מהעלה שתחתיו.
  5. כדאי להשתמש במברשת ביצה למריחה קלה ונוחה, הן למרגרינה/חמאה מומסות והן לשמן.  אם משתמשים בספריי – מרססים ומוודאים שכל האזורים מכוסים. לא שווה לחסוך פה בשמן, התוצאה לא שווה את המאמץ…
  6. מניחים כמה שכבות של בצק אחת על השניה עם שמן ביניהם, ממלאים במילוי הרצוי וסוגרים לפי הוראות המתכון. משמנים, מניחים בתבנית משומנת ואופים עד להשחמה. המאפה מתקבל קריספי וטעים ובהחלט מהווה תחליף לבצק עלים – עם הרבה פחות קלוריות…
  7. בצק פילו מגיע ללא כל טעם, וכל מילוי מתקבל בברכה – בשר, מוקפץ, טחונים, דגים, ירקות וכן מילויים מתוקים – תפוחים, אגוזים, שוקולד, חלווה. השמים הם הגבול, העיקר לא לפחד לנסות!
  8. הבצק נשמר בהקפאה ומצריך הפשרה של כמה שעות במקרר, עדיף לילה. מומלץ לא להקפיא אחרי הפשרה ולכן כדאי להיערך מראש עם כמות מתאימה של מילוי וזמן. חבילת בצק מכילה לא מעט עלים. ניתן לנצל את ההזדמנות ולהכין גם מאפה מלוח למנה ראשונה וגם מתוק לקינוח. 
  9. המאפים נשמרים מעולה בהקפאה וכמה דקות בתנור לאחר ההפשרה יחזירו להם את הקריספיות המענגת.

סיגרי פילו במילוי חלווה שוקולד

רכיבים:

חבילה בצק פילו מופשרת

שמן/מרגרינה לשימון העלים

מברשת ביצה

מגבת נקיה לחה

חבילת ממרח חלווה איכותי – ייתכן שיהיה צורך ביותר, תלוי בכמות המילוי שתשתמשו בה.

2 כפות גדושות קקאו איכותי

קורט מלח

  • מחממים תנור ל-180 מעלות במצב רגיל.
  • מערבבים היטב את הקקאו עם החלווה והמלח, טועמים לוודא רמת מתיקות רצויה. ניתן להוסיף מעט סוכר, אך הטעם אנין יותר עם מעט מרירות מהקקאו. לשים לב שלא נותרו גושי קקאו (מומלץ לחמם מעט את החלווה, לערבוב קל יותר).
  • מעבירים את המילוי לשקית זילוף או לשקית חזקה עם חור בקצה – לעבודה קלה ונקיה.
  • פותחים את עלי הפילו יחד עם הניילון ומכסים במגבת כך שיהיו מכוסים לגמרי. משמנים את משטח העבודה.
  • מוציאים בעדינות עלה אחד מהערמה (לא נורא אם נקרע מעט) ומניחים על משטח העבודה לרוחב. משמנים אותו היטב (לא צריך הרבה שמן, צריך שהשמן יגיע לכל העלה כולו).
  • חותכים לשלוש רצועות לאורך ואחת לרוחב. מתקבלים שישה מלבנים.
  • מזלפים ‘נקניק’ לא רחב לרוחב הרצועה, קרוב לקצה התחתון ומשאירים שוליים בצדדים – וסוגרים את הצדדים של הבצק על המילוי (שלא יברח מהקצוות).
  • מגלגלים לסיגר, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשמנים את הסיגר.
  • אופים עד להשחמה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם ליד כדור גלידה וניל.

לא מתייאשים גם אם חלק מהעלים נקרעו והלכו לפח. עוד פעם-פעמיים ותרכשו את המיומנות הנדרשת! בתאבון!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה זה קופאין? מה הוא עושה לנו במוח?

No Responses

מחכה לגאולה? היא מגיעה לבקר אותך כל שבוע!

No Responses

האם יום כיפור הוא יום מפחיד או יום מרגיע?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צלחת_עץ_עם_ערימת_עלי_פילו

טעים להכיר | בצק פילו

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה מברכים על גבינה שעל קרקר? ועל הקטשופ עם הצ’יפס?

No Responses

בשבילך רחל, אני מחזיר את ישראל למקומן.

1

גם אצלך בחורף הבית נהיה פתאום קטן??

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

מה מיוחד בשבתות שבימי ספירת העומר ואיך זה קשור לזרי ההדס?

No Responses

מה חשוב לך יותר? שהילד שלך יקבל 100 במבחנים או שהוא ילמד את הלימודים הכי משמעותיים לחיים שלו, וילמד איך ללמוד?

No Responses

מה כל כך מזיק בלשבת הרבה זמן? ואיך ממזערים נזקים?

No Responses

כמה טיפים חשובים לקראת פורים שיהפכו לך את היום הזה לקל יותר.

No Responses

איך נתייחס למרק, ארטיקים וגלידות, כאוכל או כשתיה?

No Responses

מהו פחד ומהי חרדה, ולמה כל כך חשוב לזהות אותם?

No Responses

לא עוד ‘אסור’ ו-‘אין’ מהיום: ‘שפע’ ו’יש’. תודעת שפע בתזונה.

No Responses

מסקרה- כיצד לבחור? איך להשתמש?- הכל במדריך שלפניך

No Responses

מנה מיוחדת עם טיפ סודי לקבלת תערובת אוורירית במיוחד.

No Responses

שיטת הסביבון לוויסות רגשות.

No Responses

עם ישראל זקוק לישועות והשבת היא מקור הברכה! הצטרפי אלינו!

No Responses

בואו נכין ביחד לוח שמחה משפחתי ונראה כמה קל לשמח.

No Responses

מרק עשיר ומנחם. ארוחה שלמה בצלחת אחת.

No Responses

כמה דברים שלא ידעתן על חודש אייר הבעל”ט

No Responses

מתכון עסיסי ומוצלח לספינג’ מרוקאי אמיתי.

No Responses

ארוחה מושקעת או גיוון למנה עיקרית בליל שבת. טעים.

No Responses

מה הקשר בין הגוף לבין הנפש שלך ואיך נדאג להם?

No Responses

סלט מפנק לרגע של בריאות

No Responses

אברהם פריד שר ומעודד את חיילי צה”ל – לנצח!

No Responses

רוצה להיראות טוב בלי שהמייקאפ ימרח או הפנים יחווירו? המדריך המלא.

No Responses

כמה כללים פשוטים ובסיסים איך להתלבש נכון בחורף ולהמשיך להיראות טוב.

No Responses

מחפשת רעיון לארוחה חלבית לא כבדה? נסי את הכריך הבא.

No Responses

את רוצה שהוא יקנה לך מתנת יום הולדת?

No Responses

כדורים מפנקים ומזינים, פנקי את עצמך לקראת החג!

No Responses

מאגר ענק של רעיונות למפגשים משפחתיים וערבי לביבות.

1

טיפאיפור – סדנת איפור אישית | פריימר.

No Responses

חיתוכיות שוקולד צ’יפס, קלות ומהירות הכנה

No Responses

להתערב במריבות של ילדים? לקנות אטמי אזניים?

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!