צלחת_עץ_עם_ערימת_עלי_פילו

טעים להכיר | בצק פילו

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!
  1. במבט ראשון הוא מפחיד. דקיק, נקרע, ואיך בכלל מסתדרים עם הדבר הזה? כמה כללים פשוטים וטיפה מיומנות ויש לנו מוצר נפלא שמתאים למגוון רחב של שימושים.
  2. בצק פילו עשוי מקמח ומים ללא שומן ואת השומן מוסיפים לו כשממלאים אותו. הוא מגיע מרודד לעלים דקיקים ונוטה להיקרע בקלות. העבודה צריכה להיעשות בעדינות ובסביבה משומנת.
  3. מרטיבים מגבת נקיה, סוחטים ופורסים אותה על העלים הממתינים בצד כדי שלא יתייבשו. בכל פעם מוציאים מהערמה עלה, מניחים על משטח משומן ואת הערמה מכסים מיד בחזרה.
  4. אפשר לשמן במרגרינה/חמאה (הכי טעים) שמן (טעים מאוד) או ספריי שמן (גם טעים ודיאטטי יותר). כל עלה צריך לקבל שמן משני הצדדים, אך אם מניחים כמה שכבות של עלים – מספיק שהעלה מקבל את השמן מהעלה שתחתיו.
  5. כדאי להשתמש במברשת ביצה למריחה קלה ונוחה, הן למרגרינה/חמאה מומסות והן לשמן.  אם משתמשים בספריי – מרססים ומוודאים שכל האזורים מכוסים. לא שווה לחסוך פה בשמן, התוצאה לא שווה את המאמץ…
  6. מניחים כמה שכבות של בצק אחת על השניה עם שמן ביניהם, ממלאים במילוי הרצוי וסוגרים לפי הוראות המתכון. משמנים, מניחים בתבנית משומנת ואופים עד להשחמה. המאפה מתקבל קריספי וטעים ובהחלט מהווה תחליף לבצק עלים – עם הרבה פחות קלוריות…
  7. בצק פילו מגיע ללא כל טעם, וכל מילוי מתקבל בברכה – בשר, מוקפץ, טחונים, דגים, ירקות וכן מילויים מתוקים – תפוחים, אגוזים, שוקולד, חלווה. השמים הם הגבול, העיקר לא לפחד לנסות!
  8. הבצק נשמר בהקפאה ומצריך הפשרה של כמה שעות במקרר, עדיף לילה. מומלץ לא להקפיא אחרי הפשרה ולכן כדאי להיערך מראש עם כמות מתאימה של מילוי וזמן. חבילת בצק מכילה לא מעט עלים. ניתן לנצל את ההזדמנות ולהכין גם מאפה מלוח למנה ראשונה וגם מתוק לקינוח. 
  9. המאפים נשמרים מעולה בהקפאה וכמה דקות בתנור לאחר ההפשרה יחזירו להם את הקריספיות המענגת.

סיגרי פילו במילוי חלווה שוקולד

רכיבים:

חבילה בצק פילו מופשרת

שמן/מרגרינה לשימון העלים

מברשת ביצה

מגבת נקיה לחה

חבילת ממרח חלווה איכותי – ייתכן שיהיה צורך ביותר, תלוי בכמות המילוי שתשתמשו בה.

2 כפות גדושות קקאו איכותי

קורט מלח

  • מחממים תנור ל-180 מעלות במצב רגיל.
  • מערבבים היטב את הקקאו עם החלווה והמלח, טועמים לוודא רמת מתיקות רצויה. ניתן להוסיף מעט סוכר, אך הטעם אנין יותר עם מעט מרירות מהקקאו. לשים לב שלא נותרו גושי קקאו (מומלץ לחמם מעט את החלווה, לערבוב קל יותר).
  • מעבירים את המילוי לשקית זילוף או לשקית חזקה עם חור בקצה – לעבודה קלה ונקיה.
  • פותחים את עלי הפילו יחד עם הניילון ומכסים במגבת כך שיהיו מכוסים לגמרי. משמנים את משטח העבודה.
  • מוציאים בעדינות עלה אחד מהערמה (לא נורא אם נקרע מעט) ומניחים על משטח העבודה לרוחב. משמנים אותו היטב (לא צריך הרבה שמן, צריך שהשמן יגיע לכל העלה כולו).
  • חותכים לשלוש רצועות לאורך ואחת לרוחב. מתקבלים שישה מלבנים.
  • מזלפים ‘נקניק’ לא רחב לרוחב הרצועה, קרוב לקצה התחתון ומשאירים שוליים בצדדים – וסוגרים את הצדדים של הבצק על המילוי (שלא יברח מהקצוות).
  • מגלגלים לסיגר, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשמנים את הסיגר.
  • אופים עד להשחמה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם ליד כדור גלידה וניל.

לא מתייאשים גם אם חלק מהעלים נקרעו והלכו לפח. עוד פעם-פעמיים ותרכשו את המיומנות הנדרשת! בתאבון!

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לזכות עמ”י ולגאולה בקרוב – ממשיכים בכבוד סעודה שלישית.

No Responses

מה זה קופאין? מה הוא עושה לנו במוח?

No Responses

מא – ת, איך לארגן ערב לביבות כמו שצריך.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
צלחת_עץ_עם_ערימת_עלי_פילו

טעים להכיר | בצק פילו

מאת: מיכל פוזנר

בואו להכיר מוצרים חדשים למזווה שלכם, והפעם-בצק פילו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתיית מים – ברכה ראשונה, אחרונה והאם בכלל צריך לברך?

No Responses

מחכים לגאולה. איך חיים בתקווה ואמונה תמידיים?

No Responses

איך יודעים אם מברכים על המאכל מזונות? הדרכה חשובה.

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

לפני, תוך כדי ואחרי הצום. כל הכללים לצום נכון וקל.

No Responses

העשרת האינטלגנציה היהודית, על מה מסופר בפרשת השבוע?

No Responses

משחק אכיל וחוויתי, תעסוקה נהדרת לאחר צהרים ארוך.

No Responses

שעת יצירה מקסימה ובובה להשיח אליה את הדאגה….

No Responses

טיפאיפור – סדנת איפור אישית | פריימר.

No Responses

ילדים למטבח!! אין ילד שיתנגד להכין ולאכול את זה…

No Responses

מה עושים עם העצב שמגיע לבקר?

No Responses

מנה מקסימה לדיאטה- אטריות האורז ללא גלוטן טעימות וקלות להכנה.

No Responses

הנשנוש האולטימטיבי ללא גלוטן ובריא במיוחד!

No Responses

בואו להכיר מוצרים חדשים ולהכניס למזווה שלכם, והפעם-חלב שקדים!

No Responses

למדנו איך מתאימים סומק, והשבוע-איך מניחים אותו נכון?

1

איך נאפר את הילדים לפורים בלי להציק ושלא ימרח, והעיקר- שיראה יפה?

No Responses

למה יש לנו אחריות על מי שמסתובב ביפו?

No Responses

לחמניות מיוחדות ומהירות הכנה!

6

מהו פחד ומהי חרדה, ולמה כל כך חשוב לזהות אותם?

No Responses

מהו הקוד המוסיקלי של תקיעת שופר? ומה חושבים בזמן התקיעות?

No Responses

ריח שמריץ את כולם למטבח, ארוחת בוקר מזינה שנוח לקחת ללימודים.

No Responses

שלושה ימי חג – איך מקפיאים ומפשירים נכון?

No Responses

מנה קלילה ומכבדת, מתאימה בול לסעודה שלישית!

2

איך בוחרים וילון מתאים למיקום ולחלל החדר?

No Responses

תכשירי קוסמטיקה ביתיים לשימוש יומיומי.

1

לילד חסר סידן? דלקות אוזנים חוזרות? יש מצב שכל מה שפריע לו זה החלב…

No Responses

תוכניה לימות החנוכה – נר חמישי.

No Responses

מה כוללת מצוות התשובה?

No Responses

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

No Responses

לחמניות קלות הכנה וטעימות במיוחד, לגיוון ארוחת הבוקר או הערב.

1

סלט קליל ומרענן, לארוחה מפנקת כמו שמגיע לך.

No Responses

את יוצאת לעבוד, אך האם זה חייב להיראות ככה?

No Responses

מקבץ הלכות ראש השנה ויום כיפור לנשים.

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!