פאי בצל בשלושה צבעים

שולחן_עם_צלחות_וכוסות_זכוכית_ותבנית_אדומה_עם_פשטידת_בצל
פאי בצל בשלושה צבעים

קל

10

פרווה/חלבי

מאת: אביגיל מייזליק

פאי עדין ואלגנטי, טעים במיוחד. מתאים לאירועים חגיגיים.

חומרים

לבצק הפריך:

2 כוסות קמח

100 גר’ מרגרינה רכה

ביצה

מעט מלח

4 כפות מים קרים

למלית:

6 בצלים קלופים וחתוכים לעיגולים (רצוי תערובת של בצלים לבנים וסגולים)

4 כפות שמן זית

רבע כפית אורגנו

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס

1 חבילה שמנת פרווה

2 ביצים

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

שמים במעבד מזון, במיקסר או בקערה את הקמח והחמאה ומעבדים לפירורים אחידים. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מעט ככל האפשר רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון ומקררים כחצי שעה. בינתיים מכינים את המלית: שמים את השמן והבצלים במחבת, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית. מטגנים ומערבבים מידי פעם במשך כרבע שעה, עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט. מוציאים מהאש, מצננים מספר דקות ושמים בקערה. מוסיפים את השמנת, הביצים, האורגנו, הבצל הירוק, מלח ופלפל. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 30 ס”מ ובעובי שליש ס”מ. מגלגלים את העלה חזרה על המערוך ומניחים את הבצק תוך כדי גלגולו מעל 2 תבניות פאי אישיות.

מניחים עליהן נייר כסף וממלאים את התבנית בשעועית או בחומוס כדי שישמשו משקולת. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, מוציאים ומסירים את נייר הכסף ושומרים אותו לשימוש נוסף. יוצקים פנימה, לתוך התבניות, את המלית ומחזירים לתנור לכשלושים דקות או עד שהמלית זהובה וקפיצית למגע. מוציאים, ממתינים כחמש דקות, פורסים למשולשים ומגישים.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!