שטיפת רצפה

מה ה' מצפה ממני

מאת: מיכל הררי

כמה פעמים אפשר לחזור על אותן הפעולות? כמה פעמים אפשר לשמוע תודה מאותם האנשים?

יצאתי בסוף היום לכיוון תחנת האוטובוס, מייחלת להגיע כבר הביתה. מאחת מפינות הרחוב צדה את עיני מודעה, שכאשר קראתי אותה הרגשתי שהיא תפורה למידותי בדיוק.

טוב, בעצם לא בדיוק. היו בה כל הדברים שרציתי כל כך: התנדבות משמעותית, עשיית חסד אמיתי, הזדמנות להכיר אנשים חדשים ומן הסתם עשייה שתעניק לי תחושה אדירה של סיפוק ונתינה. הכול בה היה מושלם וכבר הצלחתי לצייר בדמיוני כיצד רצוני העז קורם עור וגידים ונהפך מוחשי. היה שם רק עוד משהו קטן שלא בדיוק הסתדר לי, מהיכן אמצא לי זמן ?

התיישבתי בתחנה, מצפה לאוטובוס שיגיע ואוכל לנסוע הביתה. הנסיעה שלי אורכת שעה ארוכה והיה לי זמן בשפע כדי לחשוב מה אני באמת רוצה. מהו הרגש בתוכי שגורם לי לרצות כל כך להתנדב?

לפעמים אנחנו צריכים להיות אמיתיים עם עצמנו, גם אם האמת הזו קצת פחות נעימה. אז כן, החסד הזה מחוץ לבית, יש בו תמיד הילה כזו, מלווה בהוקרה ובהכרת תודה של כל מי שמסביב. תחושה של סיפוק, של הערכה, של משמעות בעבור מישהו אחר והרגשה ש"אני שווה משהו".

ובבית? בבית גם יש הערכה, אבל כמה פעמים אפשר לחזור על אותן הפעולות? כמה פעמים אפשר לשמוע תודה מאותם האנשים – גם אם הם קרובים אלי מאוד? לפעמים זה קצת נמאס.

והנה כאן מגיעה השאלה הנצחית שצריך כל יהודי לשאול את עצמו – לְמה ה' מצפה ממני, בעצם? האם החסד הזה בחוץ הוא שיקשור לי כתרים של 'אשת חיל'?

התשובה היא לא.

על חסדים מעין אלו הנעשים עם העולם כולו אך לא עם בני הבית, כותב רבנו הרב חיים ויטאל זי"ע, תלמידו הגדול של האר"י הקדוש זי"ע, דברים נוראים אלו: "ישנם בני אדם הגומלים חסד עם כולם, אולם עם בני ביתם אינם מיטיבים, וחושבים לעצמם שבבואם לביתם יפתחו להם שערי גן עדן. אוי להם ואוי לנפשם, כי לא ידעו ולא יבינו שכל מעשי החסד שלהם הבל!!…".

על דברים אלו אמר המשגיח רבי שלמה וולבה זצוק"ל: "אדם העוסק בגמילות חסדים עם המון אנשים, מלווה ונותן, מבקר חולים, מנחם אבלים, משמח חתן ועוד, בוודאי ישחק ליום אחרון בבוא פקודתו, כי זכויות רבות לו במעשה חסד. אבל ידע נאמנה כי בשמים בודקים איך התנהג עם אשתו. אם גם עמה גמל חסד כל ימיו, אשריו וטוב לו. אך אם אותה הקניט והזניח בבית, כעס והקפיד ללא חסד ונשיאה בעול, זה מכריע את דינו ולא יזכרו מאומה מכל חסדיו שעשה עם אחרים".

אין ספק שנכונים הדברים גם לנו, הנשים.

"ומבשרך אל תתעלם" חשוב לא פחות, אולי בעצם יותר. ניתן מעצמנו קודם כל לבית, המקום בהא הידיעה שבו מתחיל להיבנות בניין מידות הנפש שלנו.

כן, כשאני מכינה לקטנים שלי שוקו בבוקר – זה חסד. כשאני שוטפת את הרצפה – זה חסד. כשאני מקלחת, מכבסת, מגהצת, מבשלת, מדיחה את הכלים – הכול, הכול הכול זה חסד.

כשהאוטובוס הגיע כבר ידעתי היטב מה עלי לעשות. זה מה שה' מצפה ממני. רווחה התפשטה בליבי. את דלת הבית פתחתי בחיוך רחב של חסד.

עניי ביתך קודמים.  

השאר תגובה

אהבתי 0
היה שווה 0

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי גם את התרגלת יותר מידי מהר לטוב?

No Responses

היום יום ההילולא של הבבא סאלי זיע"א. כמה עובדות על חייו.

No Responses

"מהמגירה???" אני מביטה על טל ושתינו צוחקות צחוק מתגלגל. "אני מבינה שקנית ארון עם הנעלה מובנית במגירות…"

1

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות
שטיפת רצפה

מה ה' מצפה ממני

מאת: מיכל הררי

כמה פעמים אפשר לחזור על אותן הפעולות? כמה פעמים אפשר לשמוע תודה מאותם האנשים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

טעים להכיר – נכנסים למטבח. והפעם- איך ממצים את טעם התבלינים?

No Responses

אוהבת ליצור? סדנה במיוחד בשבילך, קצת הרפיה וחדוות יצירה.

No Responses

מה מברכים על 'מצה בריי'? ואיך מבטלים ברכת 'המוציא'?

No Responses

מעניין ומחכים

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

כמה פעמים אפשר לחזור על אותן הפעולות? כמה פעמים אפשר לשמוע תודה מאותם האנשים?

No Responses

סלט מפנק לרגע של בריאות

No Responses

מה הקשר בין הגוף לבין הנפש שלך ואיך נדאג להם?

No Responses

פרשת השבוע – ענייני הפרשה.

No Responses

פרק ראשון בסדרה איך להתמודד עם החרדה של הילדים.

1

מחפשים תעסוקה לילדים? רעיון למשחק ויצירה מהנים!

No Responses

מעוניינים להשכיר את הדירה לקיץ? לשכור בעצמכם? זה המקום!

3

חלק 1 מתוך 2 בנושא הסופר קריטי – הסומק!

No Responses

למדנו איך מתאימים סומק, והשבוע-איך מניחים אותו נכון?

2

טיפאיפור – סדנת איפור אישית | פריימר.

No Responses

היום, ערב ראש חודש סיון, אל תפספסו את הסגולה המיוחדת.

No Responses

קייטנת האותיות לילדי הפסקת קפה יצאה לדרך! והיום- האות א'

No Responses

מנה מרשימה וקלה מאוד להכנה. מתאימה לסעודת שבת בבוקר.

No Responses

בואו אגלה לכן מה הפחד הכי גדול של רווקה (רמז- לא מה שחשבתן…)

1

החרדה מטפסת? תרגיל פשוט להרגעה

No Responses

מרק עשיר ומנחם. ארוחה שלמה בצלחת אחת.

No Responses

בואי נכין גבינת שמנת בבית,חיסכון של עשרות שקלים!

No Responses

מלחמת ישמעאל, כוחנו בישמע-אל, ומילות נחמה.

No Responses

בראוניז מהירים ועשירים למשלוח מנות שוקולדי במיוחד!

No Responses

צלחות, מגשים, כלים מכלים שונים, רעיונות למתנות לגננות.

No Responses

סרטון חוסן קצר וחשוב לילדים.

1

הגב כואב? דקה לפני המדרסים

No Responses

מכירים מוצרים חדשים למטבח והפעם- עשבי התיבול.

No Responses

אסתי ממש לא רוצה להביא את גילי לחתונה וחיים לחוץ מאמא…

No Responses

מסיבלת ופלים משפחתית ומרבת אהבה. איזה כיף!

No Responses

המתכון המנצח! מהיר, טעים ולהיט אצל ילדים!

No Responses

מנה חגיגית, חמה ומנחמת לט"ו בשבט חורפי שכזה.

No Responses

הידעת? הסוכן לא גובה ממך תשלום!!

No Responses

אינטילגנציה יהודית – ענייני פרשת השבוע

No Responses

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!