שלום לך אישה יקרה!
אני תקווה כי פורים עבר עלייך חוויתי ושמח.
לוח השנה לא משאיר לנו זמן הפוגה הפעם,
ואנחנו כבר עם הפנים קדימה לקראת פסח.
אני רגילה לשמוע בימים אלו פזמון קבוע:
“אין לי עכשיו זמן לאכול בריא…”
מכיוון שהמצרך היקר ביותר בתקופה הזאת הוא זמן,
נעבור לתכל’ס…
ערב פסח דורש ממך תפוקה מקסימלית,
ולכן דווקא עכשיו חשוב שתדאגי לספק לעצמך מקור כוח.
אז איך אוכלים בריא כשהזמן לחוץ?
1. שפע פירות וירקות
הפירות והירקות נראים תמימים למדי,
אבל הם מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
הם מזון קל לעיכול, לא צורכים הכנה והתעסקות ארוכה,
ומשאירים אותך אחרי הארוחה בתחושת שובע נעימה ולא מכבידה.
בהתאם לזמן שלך בחרי אם לחתוך סלט או להניח במקום נגיש ירקות שטופים.
אפשר ורצוי לגייס ילדים בגיל המתאים ליצירת סלט משפחתי טעים.
(אפשר לשחק ‘מסעדה’. סיכוי גבוה כי הילדים יחכו לתורנות הבאה שלהם).
מעבר לירקות החיים, לארוחה חמה אפשר להשתמש בירקות קפואים.
שקית של ירקות קפואים (יש גם לקט ירקות), מעט שמן זית ותיבול.
שולחים את הירקות לתנור, ויש מנה חמה ומזינה.
מרק מהיר – מרקים הם הצלה לימים שאין זמן להעמיד ארוחה.
חזרנו לילדים. גייסי אותם לקילוף, אם אפשר גם לחיתוך.
נשאר לך רק לתבל, לחזור לעבודות, ולבוא למזוג כשהריח קורא לך.
פירות הן אופציה נהדרת כשמתאים לך משהו מתוק.
חופן אגוזים ושקדים לצידם יהפוך אותם לארוחה של ממש.
2. חלבון
החלבון הוא רכיב התזונה המשביע ביותר (כן, יותר מהלחם).
אלו מנות חלבון אינן דורשות הכנה והתעסקות מרובה?
ביצים – ביצים קשות או חביתות. פשוט, אבל בריא ומשביע.
כדאי לטגן את החביתה בשמן זית ועל להבה נמוכה.
מצורף מתכון לחביתה שהיא ארוחה.
טונה – ניתן להוסיף לסלט ירקות, אפילו לבלילת החביתה,
לצד קרקרים או לחם מלא.
טופו – עוד חלבון שלא דורש הכנה.
גם הוא משתלב נהדר בסלט ירקות וגם בתוך חביתה.
קטניות מוכנות לאכילה – נכון שבשגרה אמליץ על תהליך הכנה ביתי,
אבל עכשיו זה בדיוק הזמן לשחרר ולרכוש קטניות מוכנות לאכילה.
(קטניות קפואות / באריזות קרטון או בשימורים).
את הקטניות אפשר לאכול כמות שהן, כתוספת לסלט או מרק, או לצד פחמימה מהירת הכנה.
שאריות – נשארו לך מנות דג / עוף / שניצל משבת?
חתכי אותם לרצועות קטנות, צרפי אותם לסלט ירקות חיים, והרי לך סלט בסטייל מסעדת יוקרה (:
3. הכפילי כמויות
כשאת מצליחה לסדר גיחה קצת יותר ארוכה למטבח,
מומלץ להכין כמויות כפולות. זמן ההכנה לא יכפיל את עצמו, בטח לא הכלים וזמן הבישול.
הקפיאי מנות עודפות לימים עמוסים יותר.
חשוב ביותר!
זמן הוא מצב קבוע, ובתקופות עומס אין לנו אפשרות לייצר ממנו עוד.
אנחנו בוחרות להשתמש בזמן שלנו למה שחשוב לנו באמת.
כשתביני שדקות ההשקעה בארוחה נכונה יחזירו את עצמן בעבודה אפקטיבית יותר,
יהיה לך קל יותר למצוא את הזמן ולאפשר לעצמך הפסקות אוכל מסודרות.
אלו לא מותרות, אלו צרכים בסיסיים כדי שתוכלי לעבוד עם כוח, רוגע ואפילו שמחה!