חופשת הקיץ כבר מציצה אלינו. מתוך הנושאים הבוערים על הפרק, אני שומעת על הרצון להעניק למשפחה חופשה מבריאה, לצד הצורך לספק לילדים תעסוקה מהנה. הנושא שבחרתי הפעם ייתן לך מענה כפול.
חלק משמעותי ביותר באורח חיים בריא הוא הפעילות הגופנית. נשים רבות מרגישות מאוימות מאותו צמד מילים. ככל הנראה כי הן מלבישות עליהם פעילות מסוימת, אולי אינטנסיבית מדי בשביל מי שרחוקה מהנושא.
אם אספר לך שכל תנועה נחשבת לפעילות גופנית, האם תסכימי איתי שיש סיכוי שנמצא אפשרות כי התנועה הזו תהיה מהנה ולא מאיימת? מה גם שכיום אנחנו יודעות שגם משך זמן קצר נמצא יעיל ואפקטיבי.
הילדים שלנו מלאי אנרגיות. חוסר השגרה בתקופת החופש יכול ליצור עודף מרץ שמחפש מקום להתבטא. פעילות גופנית יזומה היא דרך נפלאה לאפשר להם להשתמש באנרגיה בצורה מבוקרת, מהנה ואף מקדמת בריאות.
לפני שנעבור לתכל’ס – כמה מילים על חשיבות הפעילות הגופנית. התועלת שלה רבה מאוד. נחלק אותה לתחומי ההשפעה השונים:
בריאות הגוף:
- פעילות גופנית מסייעת בבניית וחיזוק שרירים ועצמות – נתון משמעותי מאוד עבור כולנו ובמיוחד כשאנחנו מדברות על ילדים בתקופת הגדילה (גיל 0-20). מאותה הסיבה היא תורמת למניעת אוסטאופורוזיס ופציעות, שמשמעותיים יותר לנו, כנשים, וככל שאנחנו מתבגרות החשיבות עולה.
- פעילות גופנית משפרת את הכושר האירובי, סיבולת לב-ריאה. מה שאומר, יכולת טובה יותר לפעול יותר ולהתאמץ פחות (כמו עליה במדרגות ללא מאמץ והתנשפות).
- פעילות גופנית תורמת לשריפת קלוריות ולשמירה על משקל תקין. הסעיף הזה הוא החביב ביותר עלינו, כנשים, אבל כיום, עם ההשמנה הגוברת גם באוכלוסיית הילדים, גם בעבורם הוא משמעותי.
- פעילות גופנית מפחיתה את הסיכון למחלות לב, כלי דם, סוכרת, סרטן, יתר לחץ דם ועוד.
- פעילות גופנית במהלך היום תורמת לשיפור איכות השינה בלילה ועוזרת להירדם בקלות רבה יותר.
בריאות הנפש:
- פעילות גופנית משחררת אנדורפינים המכונים ‘הורמוני האושר’, ותורמת לשיפור מצב הרוח והפחתת תחושות של מתח, חרדה, דכדוך ודיכאון.
- פעילות גופנית תורמת להעלאת הביטחון העצמי ותחושת הסיפוק. הזדמנות נפלאה לתת לילדים כלים להתחיל את שנת הלימודים הבאה ממקום טוב יותר מבחינה חברתית.
- פעילות גופנית משפרת את הריכוז ויכולת הלמידה. עוד מתנה שווה להעניק לילדים לקראת שנת הלימודים הבאה.
כמה טיפים שיעזרו לנו להתחיל:
(אני מתייחסת אליך ואל הילדים. ההמלצה תקפה גם לגביך בלבד, כמובן):
- בחרי בפעילות מהנה
נסו סוגים שונים של פעילויות, ומצאו את הפעילויות שיותר מהנות אתכם. ההנאה מהפעילות תהפוך אותה לחוויה, ותיצור את החשק לחזור עליה לעיתים קרובות.
- התחילו בקטן
לא כדאי להציב מטרה גדולה מדי, כי אז אנחנו נוטים לדחות את הביצוע שלה. התחילו בפעילות קצרה (5-10 דקות). עם הזמן וההרגל, יהיה אפשר להאריך את משך הפעילות.
- שלבו את הפעילות בשגרת היום שלכם
גם בחופש כדאי לייצר שגרת חופש. חשוב במיוחד לילדים. השתדלו לשלב את זמן הפעילות בתוך הלו”ז היומי / השבועי.
- חברות לתנועה
כשאנחנו מדברות על פעילות עם הילדים, כבר יצרנו לנו קבוצת אתגר משותפת. כשמדובר על פעילות שלך, כדאי שתמצאי לך שותפה. פעילות בשתיים יכולה להיות מעניינת ומעודדת יותר.
- התמקדו בתחושות הטובות
לאחר סיום התרגול תעצרו לרגע והתרכזו בתחושות. יש סיכוי טוב לגלות שם מצב רוח טוב, תחושת אנרגיה, סיפוק ושחרור.
- חזקו את המוטיבציה
לפני תחילת הפעילות, הזכירי לעצמך מהן התועלות שתקבלי מזמן הפעילות. לילדים אני ממליצה להציג זאת כחלק מהתוכנית הכיפית של החופש (זה באמת כיף גדול להתעמל עם אמא!)
- תגמלי את עצמך
כמו שציינתי, עבור הילדים הפעילות עצמה היא הכיף הגדול. עם עבורך היא כרוכה במאמץ והשתדלות – זה המקום לפרגן לעצמך על כל הצלחה. גם פידבק עצמי הוא מקור לעידוד ותמריץ.
שימי לב לבחור בפעילויות המתאימות לגיל, למצב הבריאותי ולרמת הכושר שלך ושל הילדים.
שתהיה תנועה מהנה (:
שירה
תגובה אחת
שירה את פשוט מהממת! אני כל כך אוהבת את הפוסטים שלך
הכל מעשי וברור ולא דברים בשמים…
יאללה מתחילה להכניס שיגרת פעילות כייפית עם הילדים בצהרים