הסומק הוא אחד ממוצרי האיפור הבסיסיים, אי אפשר בלעדיו! כן, שמעת נכון.
ואם את עדיין מאלה שנמנעות מלשים אותו כי “לא צריך”/ כי “את נראית כמו ליצן”
תתפלאי לראות כמה הוא מוסיף כשיודעים להניח אותו נכון!
סוגי סמקים:
סומק אבקתי/ יבש.
המוכר וה’בטוח’ לשימוש גם לאלה שמסתבכות/חוששות.
איך מניחים?
בעזרת מברשת פלאפית (פתוחה, אבל לא מדי! שלא תרד מתחת לקו הלחי) ורכה פזרי ברפרוף מעט מהחומר, (השתדלי אף לנער מעט את המברשת לפני שאת מניחה, כדי שלא ייוצר כתם). אם יש צורך תמיד אפשר להוסיף.
סומק קרמי/ סטיק
מעין ‘אודם’ שמיועד ללחיים.
הרעיון שלו הוא ליצור שכבת בסיס לסומק האבקתי שיונח עליו לאחר מכן. (שיטת הרטוב + יבש = עמיד יותר) צבע הסומק היבש יתקבל הרבה יותר פיגמנטי מעליו.
איך מניחים?
כדי להמנע מכתם או מחור (במייקאפ שכבר מרחת), עבדי בטפיחות כדי לא להזיז את המייקאפ
שמתחתיו.
הנחה ישירות מהסטיק על הפנים מונעת ממך שליטה על כמות החומר המונחת, לכן העדיפי להניח מעט מהחומר על גב כף ידך, קחי ממנו עם מברשת מייקאפ/ האצבע והניחי בטפיחות קטנות על הפנים. עברי לספוגית
ביוטיבלנדר לחה וטפחי עד לטשטוש יפה והטמעה של החומר.
סומק נוזלי/ טינט
גימיק נוסף, דומה לשימוש של הסומק הקרמי, מתקבע על העור גם ללא מייקאפ וניתן להגיע איתו למראה הסמקה טבעית (נהדר עבור מי שלא אוהבת מייקאפ ורוצה שהסומק יחזיק לה). כמובן, יש עמידים
יותר ופחות…
איך מניחים?
בדומה להנחת הסומק סטיק, תוכלי גם אותו להניח ישירות על הפנים, מכיוון שהמרקם שלו פחות אטום. למי שמפחדת (כמוני), עדיף קודם להניח על היד. אבל תצטרכי לעבוד במהירות כדי שלא יתייבש ויתקבע, כי אז עלול להיווצר כתם.
תחליפים
*אין לך סומק סטיק? כמעט כל שפתון (לא עמיד) יכול לעבוד יופי (אפשר גם אודם עמיד, אך צריך לטשטש במהירות לפני שיתייבש). זכרי להניח קודם על היד למניעת כתם על הלחי. תוכלי אף לערבב אותו עם מעט מייקאפ/ קונסילר ואז להניח ולטשטש.
*גם צללית ורודה יכולה לשמש כתחליף לסומק אבקתי.