צלי כתף אפוי עם בצל מטוגן ותפוחי אדמה

צלי_כתף_ביין_חגיגי_עם_תפוחי_אדמה
צלי כתף אפוי עם בצל מטוגן ותפוחי אדמה

קל

9-10

בשרי

מאת: אביגיל מייזליק

הצלי מתבשל עד שהוא רך, נפרס ונאפה בתנור יחד עם תפוחי אדמה קטנים והמון בצל מטוגן. אפשר להכין תבשיל זה גם מבושל ולא בתנור, בסיר רחב.

חומרים

½1 ק”ג נתח צלי כתף

שמן לטיגון

2 בצלים פרוסים לרצועות

3 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה מעולה

½ כוס יין אדום יבש או חצי יבש

1 כף סילאן מעולה

800 גר’ תפוחי אדמה קטנים לאפיה (או גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות)

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים סיר רחב, יוצקים מעט שמן ומטגנים את הצלי 4-5 דקות מכל צד, עד שיזהיב. מכסים במים רותחים עד לגובה הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה שעתיים. מצננים לחלוטין ושומרים את הנוזל.

מכינים את התבשיל: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בסיר עם ידיות חסינות חום מטגנים את הבצל ושמן הזית על אש גבוהה, מערבבים מדי פעם ומנמיכים את האש כעבור 3 דקות. מטגנים כ-10 דקות, עד שהבצלים מזהיבים ומתרככים. מסירים מהאש, חוצים את תפוחי האדמה ומסדרים על הבצלים. מתבלים במלח ופלפל. פורסים את הבשר לפרוסות ומסדרים על תפוחי האדמה. יוצקים את היין, הפפריקה, הסילאן, מלח ופלפל. יוצקים מנוזלי הבישול עד שהבשר מכוסה לגמרי, כ-½ ס”מ מעל גובה הבשר. מכסים במכסה ומכניסים לתנור. אופים למשך שעה וחצי. במהלך הבישול מומלץ לבדוק שלא חסר נוזלים.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!